Bent u aansprakelijk voor vochtbestrijding?

natte stenen muur

De meeste eigendommen zullen op een bepaald moment enige vorm van werk vereisen met betrekking tot de problemen die verband houden met vocht. Als u een huiseigenaar bent, dan ligt de verantwoordelijkheid voor het identificeren en oplossen hiervan bij u. Echter, als u uw woning huurt en denkt dat er problemen zijn met vocht, kan het bepalen wie er aansprakelijk is voor het probleem soms een reden tot onenigheid zijn. Ook meer informatie over geld besparen door energierekening te verlagen

Tijdens de winter en de koudere, nattere maanden zullen problemen met vocht veel vaker in uw huis aan het licht komen, wat alarmerend kan zijn voor degenen die huren - vooral rond Kerstmis, omdat dit een onverwachte kostenpost is. Als u uw woning huurt en een huurder ziet de eerste tekenen van vocht, dan is het raadzaam om een woningonderzoek uit te voeren om het probleem eerder vroeg dan laat op te sporen.

Inzicht in vocht in uw woning

Hoe meer je weet over de problemen die je hebt met vocht, hoe beter je voorbereid bent om ervoor te zorgen dat het wordt aangepakt. Er zijn een aantal verschillende soorten vocht die in een woning kunnen voorkomen:

  • Condensatie - dit gebeurt wanneer er zich een opeenhoping van vocht in de woning bevindt waarvoor deze niet is uitgerust.
  • Stijgend vocht - dit kan zowel binnen als buiten uw huis gebeuren. Dit wordt veroorzaakt doordat de muren vocht onttrekken aan het grondwater, waarbij de bakstenen muur als een lont werkt.
  • Doordringend vocht - dit kan gebeuren wanneer er problemen zijn geweest met externe lekken die zich door muren heen in het interieur van uw huis hebben gedrongen.

Waar sta je?

Als u een probleem vindt met vocht in uw woning, dan is het waarschijnlijk dat het bepalen van wie aansprakelijk is voor het verwijderen van het probleem wordt gedocumenteerd in de huurovereenkomst voordat de huur begint. In sommige gevallen is de oorzaak van het probleem echter moeilijker te achterhalen, waardoor het moeilijk kan zijn om het probleem op te lossen, omdat de oorzaak van het vocht niet altijd duidelijk is.