Condensatie op het dak

In de afgelopen 25 jaar zijn problemen met condensatie in zolder- en dakruimtes steeds vaker aan de orde van de dag. Hoewel dit meestal niet bijzonder schadelijk is, kan overmatige condensatie leiden tot ernstigere problemen bij het wortel schieten in uw dak, zoals natrot, droogrot en zwarte puntvorm. condensatie op het dak

Het enige wat we zullen zeggen is dat als u zich zorgen maakt dat de condensatie in uw dak tot een probleem kan escaleren, het geen kwaad kan om een vochtige specialist te hebben om een kijkje te nemen.

Meer informatie over condensatievocht.

Isolatie die condensatie op het dak veroorzaakt

Isolatie is ideaal om de bovenste verdiepingen warmer te maken, maar het gaat ten koste van het koeler maken van uw zolder of dakruimte. Condensatie in zolders treedt op wanneer vochtige lucht zich een weg baant door isolatie of andere openingen in de zolderruimte en een koeler oppervlak raakt, wat leidt tot vochtkralen op hout, lateien en aan de onderkant van het dak.

Als snelle tip: als u de zolderruimte opnieuw wilt isoleren om de energie-efficiëntie van uw woning te verbeteren, gebruik dan thermische isolatie met een vochtscherm of een vochtscherm dat aan de "warme" kant van het isolatiemateriaal is aangebracht.

Oorzaken van condensatie in zolder- en dakruimten

Net als bij andere ruimtes in huis wordt condensatie op het dak veroorzaakt door overmatig vocht in de lucht en een gebrek aan voldoende luchtventilatie. Bekijk onze belangrijkste redenen waarom dit op het dak kan gebeuren:

  • Er is extra isolatie aangebracht op de zolder, waardoor de natuurlijke luchtcirculatie in het pand wordt beperkt, waardoor de zolders veel kouder blijven dan de rest van het huis, waardoor vochtige lucht zich eerder op de oppervlakken van de zolder zal afzetten.
  • De dakluiken zijn afgedekt of geblokkeerd door opbergdozen of andere voorwerpen die op het dak zijn opgeslagen.
  • Warmwatertanks die stoom en vochtige lucht in de zolder of het dak laten ontsnappen.
  • Stoom van activiteiten zoals baden en koken in combinatie met een gebrek aan algemene ventilatie zorgt voor overtollig vocht dat opstijgt in het dak .

Doe-het-zelfmethoden om condensatie op het dak tegen te gaan

Het stoppen van condensatie op het dak is een proces in twee stappen. In principe moet u ervoor zorgen dat het dak effectief geventileerd wordt om de luchtstroom te verbeteren en om vochtige lucht naar buiten te laten stromen in plaats van op zolderoppervlakken te laten bezinken. In een poging om het zijne te doen, kan het wenselijk zijn:

    l
  • Zorg ervoor dat de ventilatiesleuven in de dakruimte vrij zijn.
  • Verwijder indien mogelijk de opslagruimte of dozen uit de ruimte om de luchtstroom te verbeteren.
  • Het is mogelijk dat u extra dakluiken moet installeren.

Ten tweede moet u proberen de hoeveelheid vochtige en vochtige lucht aan te pakken die u in het pand laat ontsnappen. Warme lucht stijgt altijd, zodat het natuurlijk is dat overtollige condensatie naar de zolderruimte komt, waar het in de koude atmosfeer zal condenseren. Onze pagina over hoe u condensvorming kunt tegengaan, geeft een aantal effectieve tips en tips over hoe u de hoeveelheid vochtige vochtige lucht in uw huis kunt verminderen. Als u momenteel huurder bent in het pand en deze doe-het-zelf-oplossingen hebben niet voor u gewerkt, dan raden wij u aan om contact op te nemen met uw verhuurder of woningbouwvereniging en hen te informeren dat u een professionele condensatieoplossing nodig heeft voor het probleem in uw dak .

Professionele oplossingen voor zoldercondensatie voor huiseigenaren

Als u eigenaar bent van de woning en u hebt geprobeerd de bovenstaande maatregelen te nemen en de condensatieproblemen op het dak blijven bestaan, of zelfs verergeren, dan kunt u overwegen om contact op te nemen met een van onze volledig opgeleide en geaccrediteerde experts om de oorzaak van uw condensatieproblemen volledig te onderzoeken en te diagnosticeren.

Onze taxateurs zullen altijd een volledig en grondig onderzoek van het onroerend goed uitvoeren voordat zij u adviseren over een eventuele behandeling, en onze jarenlange ervaring en rijkdom aan branche-erkenningen betekent dat u er zeker van kunt zijn dat uw onroerend goed in veilige handen is.

Hulp bij het oplossen van condensatie in zolder- en dakruimtes

Ons team van volledig gekwalificeerde condensatie-experts hebben een ongeëvenaarde expertise in het oplossen van condensatieproblemen in zolderruimtes en in de omgeving van het huis, dus neem contact met ons op.