Condensatieproblemen

Hoewel condensatie in bijna elk huis aanwezig zal zijn in een of andere vorm, heeft overmatige condensatie het potentieel om zich te ontwikkelen tot een grote verscheidenheid aan problemen die ertoe kunnen leiden dat uw woning dure renovatie of reparatiewerkzaamheden vereist. Als onbehandelde condensatie kan ook een omgeving creëren die schadelijke vormen van schimmelzwarte schimmelvorming bevordert, die niet alleen een bekend gevaar voor de gezondheid vormt, maar ook schade kan veroorzaken aan meubels, stoffen en armaturen.

Lees meer over Condensatievocht bestrijden: stappenplan en prijsadvies

condensatie problemen

Als het zo is dat u al een tijdje een condensatieprobleem heeft en u zich zorgen maakt of moeite heeft om het probleem op te lossen, dan is het zeker iets wat een vochtige specialist zoals wij u kunnen helpen oplossen.

Hoe zien condensatieproblemen eruit?

Over het algemeen zijn condensatieproblemen relatief eenvoudig te diagnosticeren en te detecteren. Als u een van deze symptomen opmerkt, dan heeft u als vuistregel waarschijnlijk een probleem met condensatie:

  • Waterdruppels op ramen of muren
  • Verlammende kozijnen, in het bijzonder gebeitst & natte hoeken
  • Vochtige muren waardoor het behangpapier schilfert
  • Muffe/vochtige geuren rond de woning
  • Zwarte schimmel op muren, gordijnen, tapijten, badkamertegels en vensterbanken
  • Waterdruppels op vilt en hout op het hok die mogelijk leiden tot verrotting.

Veroorzaakt condensatie gezondheidsproblemen?

Hoewel condensatie zelf van nature voorkomt en vaak onschadelijk is, kan het problematisch worden als het onbehandeld blijft. Als een teveel aan condenswater zich herhaaldelijk ophoopt, dan zal dit een vochtige en muffe omgeving creëren die precies het soort omstandigheden is dat schimmelzwart schimmel nodig heeft om te ontkiemen. Van sommige soorten (Stachybotrys chartarum) is bekend dat ze een risico vormen voor uw gezondheid bij bepaalde soorten kwetsbare mensen, zoals de zeer jonge mensen of mensen die al last hebben van ademhalingsproblemen.

Hoe lost u uw condensatieproblemen op?

Condensatieproblemen zijn een beetje als kiespijn. Hoe langer je het laat, hoe erger het probleem wordt. Wij raden u aan om, zodra u vermoedt dat uw huis vochtige symptomen begint te vertonen die te maken hebben met overtollige condensatie, de stappen die we in onze gratis doe-het-zelf gids voor het stoppen van condensatie in de praktijk te brengen zoals:

  • Ramen openhouden om de ventilatie te verhogen
  • Kleding niet binnenshuis of op radiatoren drogen, dit geeft grote hoeveelheden waterdamp vrij.
  • Houd potten en pannen afgedekt tijdens het koken

Professionele condensatieoplossingen voor huiseigenaren

Soms is het zo dat condensatieproblemen een grondigere en robuustere oplossing vereisen dan u zelf kunt bieden. Als u eigenaar bent van de woning en u heeft de stappen geprobeerd die beschreven staan op onze doe-het-zelf condensatietips pagina en uw huis is nog steeds aangetast door vocht, condenswater of zwarte schimmel, dan raden wij u aan om gebruik te maken van onze professionele condensatieassistentie. Voor huurders raden wij u aan contact op te nemen met uw verhuurder of woningcorporatie.

Door een van onze specialisten een condensatieonderzoek te laten uitvoeren bij u thuis, kunt u het probleem voor eens en altijd tot op de bodem uitzoeken. Indien nodig is ons team uitgerust met ons assortiment professionele condensatieoplossingen, zoals duurzame anticondensverf en energiezuinige ventilatiesystemen die vochtige en vochtige lucht in uw woning vervangen door gefilterde schone, frisse en droge lucht.

Neem contact op met de condensatie-experts

Wij hebben onze klanten geholpen bij het oplossen van hun condensatieproblemen en we willen graag onze ongeëvenaarde expertise en kennis uit de sector gebruiken om uw woning te helpen met frisse, schone en condensvrije lucht.