Feiten over Stachybotrys Chartarum

Hoewel het onderwerp schimmel nog steeds als nieuwswaardig wordt beschouwd, begrijpen velen van ons het niet zo goed als we zouden moeten doen. Het doel van deze blog is om een paar van de meest opmerkelijke feiten over Stachybotrys schimmel te presenteren voor uw eigen veiligheid en gemoedsrust. Bekijk ook opstijgend vocht behandelen

feiten over stachybotrys chartarum

Giftige zwarte schimmel = Stachybotrys Chartarum

Als je bekend bent met elk type schimmel, is het waarschijnlijk wat we noemen "giftige zwarte schimmel". De meeste mensen hebben moeite met deze specifieke schimmel, en niet voor niets. Contact met Stachybotrys Chartarum is aangetoond dat het schade aan organen, lymfoïde aandoeningen, misselijkheid en hoofdpijn veroorzaakt, naast meer ernstige problemen.

Stachybotrys heeft een kleverige textuur

Onder normale omstandigheden heeft Stachybotrys schimmel een kleverige textuur. Deze bijzondere consistentie helpt om de schimmel binnen zijn oorspronkelijke locatie te houden, in tegenstelling tot andere soorten droge schimmels die zich gemakkelijk door de lucht verplaatsen. Houd er rekening mee dat zelfs Stachybotrys schimmel het vermogen heeft om zich te verspreiden als het plaatselijk wordt verstoord.

Zwarte schimmel produceert niet altijd giftige stoffen

Een van de minder bekende feiten over Stachybotrys schimmel is dat het weliswaar de mogelijkheid heeft om toxines te genereren, maar dat het deze niet altijd vrijgeeft. Zoals de meeste levende organismen heeft de schimmel de juiste omstandigheden nodig om zijn normale functies uit te voeren. Het oppervlak waaruit de schimmel ontstaat speelt een grote rol in de ontwikkeling ervan. De temperatuur en de vochtigheidsgraad beïnvloeden ook de groei van de schimmel en zijn giftige stoffen.

Stachybotrys voedt zich met extreem vocht

Stachybotrys is net als elke andere schimmel in die zin dat het van vocht houdt en het nodig heeft. Met name de Stachybotrys schimmel heeft zeven tot veertien dagen interactie met vocht nodig voordat hij probeert uw huis over te nemen. Het bloeit op behang, isolatie, gipsplaat, plafondtegels, karton en alle andere voorwerpen die van papier zijn gemaakt.

U kunt niet altijd de zwarte schimmel zien

Het is eng maar waar. Als het minder dan acht dagen continu vochtig is, zal zwarte schimmel niet zichtbaar zijn met het blote oog. Dit is een goede reden om snel met een zwarte schimmel situatie om te gaan op het moment dat je het ziet. Het enige probleem is dat lekken gemakkelijk kunnen beginnen zonder dat we het merken. Sommige zijn verborgen achter muren of onder tapijt en hout. Andere kunnen hoger, dichtbij of in het plafond gevonden worden. Overweeg om een ervaren huisinspecteur in te huren om uw huis te onderzoeken op ongeziene problemen.