Leer hoe u een staand water kunt verdrijven met een Frans afvoersysteem.

franse drainage staand water verwijderen

Huiseigenaren kunnen denken dat het oplossen van hun afwateringsproblemen moeilijk en kostbaar zal zijn, of dat ze zullen eindigen met een lelijke afwateringsgracht op hun terrein. Maar het is mogelijk om stilstaand water kosteneffectief en aantrekkelijk te elimineren door het bouwen van een van de meest populaire en gangbare oplossingen om zich te ontdoen van stilstaand water, een Franse afvoer. Bekijk ook opstijgend vocht muren

Wat is een Franse afvoer?

Een Franse Drainage is een met grind gevulde greppel met een geperforeerde of gegroefde buis. Het wordt gebruikt om oppervlaktewater of grondwater weg te leiden van een specifiek gebied, zoals de fundering van een huis. French drains leiden het oppervlaktewater naar het laagste punt en laten het door het grind in de drain sijpelen. Dit grind blokkeert ook de doorgang van overtollig puin.

Het water wordt dan opgevangen in de geperforeerde buis, die aan de basis van de afvoer loopt, en weg van de woning en naar een meer geschikte ruimte voor daglicht of infiltratie geleid. Franse afvoerkanalen verschillen van de typische oppervlakkige afvoerkanalen omdat ze het water over de hele lengte van het afvoerkanaal opvangen in plaats van over één bepaalde plek.

Hoe werkt een Franse Drainage?

Vergeet niet dat vloeistof altijd het laagste punt zoekt dat het langs de gemakkelijkste weg kan bereiken, en zich gemakkelijk in lege zakken in losse grond beweegt. Dat is het geheim van een Franse afvoer: Het zorgt voor een betrouwbaar gemakkelijk pad, waardoor er een verzonken kanaal ontstaat dat het water uit de omringende grond laat sijpelen en een gladde loop heeft. Het gebruik van de zwaartekracht is essentieel voor een goede werking van een Franse Drainage, omdat het water eerst van het oppervlak naar beneden wordt geduwd en uit verzadigde grond wordt gehaald, en vervolgens langs de naar beneden hellende pijp naar het gewenste afvoerpunt wordt getrokken.

Waar moet ik een Franse Drainage installeren?

Een eenvoudige manier om een Franse Drainage te plaatsen is om te kijken waar waterpoelen - vooral als het uren of dagen zit - na een regenbui. Enkele van de meest voorkomende afvoerproblemen waar huiseigenaren mee te maken hebben zijn:

Overstromingen in een achtertuin. Als zware regens uw tuin hebben verlaten met een ongewenste waterpartij of als de dooi van de lente uw tuin heeft verzadigd, kan een Franse afvoer helpen. Door het plaatsen van een Frans afvoerkanaal in dit natte gebied kan het afvoerkanaal ongewenst water opvangen en omleiden naar een veiligere locatie, waardoor u uw groene ruimte weer terugkrijgt.

Schade aan een buitenterras. Uw terras is een grote bron van trots en een ontmoetingsplaats voor familie en vrienden, maar overtollig water kan het gebied beschadigen, de straatstenen aantasten en ook een broedplaats voor muggen creëren, waardoor uw vermogen om tijd in de open lucht door te brengen wordt verpest. Een Franse afvoer kan werken als een schild, het verzamelen van water voordat het de patio bereikt en het wegleiden van het. Dit elimineert het staande water dat muggen nodig hebben.

Schade aan de fundering van een huis en laaggelegen gebieden zoals een kelder. Controleer de muren in uw kelder. Als u een muffe geur of een natte vloer opmerkt, hebt u onmiddellijk een Franse afvoer nodig. Een Franse afvoer kan voorkomen dat dit water ooit uw huis bereikt, waardoor uw kelder wordt beschermd tegen overstromingen en de fundering van uw huis niet meer beschadigd raakt.

Wat moet ik vooraf weten?

Er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden voordat u een Franse afvoer installeert. Een helling is essentieel, want een helling moet voldoende bergafwaarts zijn om het water naar de beoogde bestemming te laten stromen. Over het algemeen moet een Franse Drainage ten minste één procent in de diepte zakken voor elke 100 voet lengte.

Andere belangrijke punten om te overwegen zijn:

Franse afvoerdiepte: Ongeveer 8 inches tot 2 voet diep zou voldoende moeten zijn voor vele waterafleidingsprojecten, hoewel verwante systemen, zoals die rond funderingen en ondergrondse leefruimten, evenals de basissen van steunmuren, dieper kunnen zijn.

Frans afvoer aggregaat: De grootte van het gebruikte grind kan variëren van erwtengrind tot grotere stukken riviergesteente. Als aggregaat van verschillende grootte wordt gebruikt, gaan kleinere stukken meestal dichter bij de buis, terwijl grotere stukken dichter bij en op het oppervlak zitten.

Franse afvoerpijp lengte: Dit hangt echt af van de specifieke elementen van een project. Natuurlijk moet de pijp lang genoeg zijn om het water uit de ondergrondse gebieden waar het zich verzamelt naar een eindpunt te brengen, waar het daglicht is.

Franse afvoerpijp: De helling is een belangrijke factor om het water vrij te laten stromen, net als de plaatsing van het aggregaat en het omringende weefsel om te voorkomen dat het puin de pijp verstopt.

Hoe installeer ik een Franse afvoer?

Hier vindt u een stap-voor-stap handleiding voor het installeren van een Franse afvoer op uw terrein.

1. Bepaal de beste locatie. Het bepalen van de beste locatie is afhankelijk van waar de probleemgebieden zich bevinden, de hoogte en de toestand van de bodem. Gebruik de bovenstaande ontwerptips om te helpen bij het bepalen van de locatie om een goede helling, diepte en meer te garanderen. Als het gaat om de bodem, heeft zanderige grond die zich in een afgelegen gebied bevindt de voorkeur.

2. Bereid u voor op het graven. Het is uw Franse Drainage, maar het heeft niet alleen invloed op u. Stadscodes moeten worden overwogen, en je moet je bewust zijn van hoe uw nieuw gevonden afwateringsoplossing van invloed zal zijn op uw buren. Dit is ook een ideaal moment om contact op te nemen met het plaatselijke nutsbedrijf om eventuele ondergrondse lijnen te laten markeren voordat het graven begint. Als u eenmaal begint met het graven van uw rioleringsdiepte moet u overal zijn, van acht centimeter tot twee meter, afhankelijk van uw behoeften en de beschikbare opties.

3. Meet de sortering. Dit proces begint met het stampen van twee palen in de grond om de afmetingen van de sleuf te markeren. Er wordt een strak touw tussen de palen geknoopt, waardoor het graafproces gemakkelijk kan worden gestart met het meten van de nivellering. Gedurende het hele proces worden er regelmatig meetcontroles uitgevoerd.

4. Graaf een sleuf over de helling. Het graven van de sleuf is het meest arbeidsintensieve deel van het project en aangezien het gegraven wordt, zijn constante sorteermetingen noodzakelijk. De breedte van de sleuf zal afhangen van hoe groot het afwateringsprobleem is. Kleinere drainageproblemen kunnen worden aangepakt met een sleuf die 5 tot 6 inch breed is, terwijl grotere problemen een grotere sleuf vereisen.

5. Voeg de stof toe. Zodra de sleuf is gegraven, zal het worden bekleed met landschapsstof, en dan wordt er extra grind toegevoegd. Deze stof voorkomt dat vuil zich met het grind vermengt en bevordert de waterdoorstroming. Nadat het doek is aangebracht, wordt er een lichte hoeveelheid grind over de bovenkant geschoven, zodat de hoeken van het doek om dit grind heen kunnen worden gewikkeld, waardoor het op zijn plaats wordt gehouden.

6. Voeg de pijp toe. Plaats een gegroefde of geperforeerde pijp op de bodem van de sleuf. De pijp moet naar een uitloop worden geleid om van de woning af te voeren.

7. Vul met grind. De afvoer is bijna voltooid. Nu wordt het grind van welke grootte dan ook ingeschept. Als het grind er eenmaal in zit, leg je er nog een laagje landschapsstof op en bedek je het met bovengrond en nieuwe zode.