Franse afvoer als de ultieme oplossing voor het waterdicht maken van de binnenkant van de kelder

buiten drainage

Interieur Kelderverdieping Waterdichtheid

Toen de Certified Surveyor of Structural Waterproofing (CSSW) in 2012 een onderzoek uitvoerde naar de bewoonbaarheid van meer dan 5.600 woningen, waren de bevindingen verrassender dan verwacht. Meer dan 73% van deze woningen had zwakke plekken in de kelders, wat leidde tot vochtlekkage en overstromingen tijdens stormen. Lees meer over kelder waterdicht maken langs binnen

Soortgelijke bevindingen waren al door de Property Care Association (PCA) en Concrete Foundations Association (CFA), onder andere brancheorganisaties, gesignaleerd. Als huiseigenaar moet je het belang inzien van het effectief waterdicht maken van kelders als een activiteit voor woningverbetering.

Gevaren van slechte waterdichting

De gevolgen van een slechte kelder- of kruipruimteafvoer kunnen op zijn zachtst gezegd verwoestend zijn. Ze omvatten overstromingen die leiden tot schade aan eigendommen, hoge vochtigheidsniveaus die leiden tot giftige schimmelgroei, waardoor de integriteit van de fundering van uw huis wordt aangetast en de waarde van uw huis wordt aangetast.

Franse Drain als een Godsgeschenk

De meeste funderingen kunnen niet toestaan dat kelders aan de buitenkant waterdicht worden gemaakt als:

  • Er is een ruimtebeperking.
  • Als er een zeer groot oppervlak van uw kelder lekt, wat betekent dat de buitenafdichting niet kan werken.
  • Als het probleem ook wordt veroorzaakt door hydrostatische druk in plaats van een lek, is binnenafdichting de oplossing. Dit komt omdat het grondwater onder de plaat opstijgt en water doet sijpelen, wat betekent dat externe oplossingen niet kunnen worden toegepast.

Hier komt een Franse afvoer goed van pas als binnenafdichting in de kelder. Dit systeem werd meer dan een eeuw geleden voor het eerst gebruikt in de landbouw, maar vandaag de dag wordt het op grote schaal gebruikt in zowel de buiten- als de binnenafdichting.

Wat houdt dit proces in? Hier zijn enkele van de belangrijkste aspecten van dit project:

  1. Het breken van de kelderverdieping langs de omtrek op ongeveer 6 tot 11 inch afstand van de funderingsmuur.
  2. De onderkant van het voetstuk wordt ook uitgegraven om een geperforeerde treurtegel op te vangen. Deze pvc-tegel wordt gebruikt om zowel grondwater als oppervlaktewater te laten afvloeien.
  3. De geperforeerde buis moet worden aangesloten op de pomppomp van uw huis of op een andere vloerafvoer om ervoor te zorgen dat het opgevangen vocht van de vloer wordt afgevoerd.
  4. De uitgegraven ruimte wordt vervolgens opgevuld met grind of helder grind, nadat een folie aan de binnenmuur is bevestigd. Deze opvulling is poreus, zodat het water via de gemakkelijkste weg langs de treurtegel kan worden afgevoerd.
  5. Er wordt een laag beton gelegd om het afwateringssysteem te vervolledigen en uw kelder te beschermen tegen overstromingen.

Hoewel er misschien andere oplossingen zijn voor het waterdicht maken van de kelderverdieping binnenshuis, is dit de ultieme keuze voor blok-, steen- en betonfunderingen. Bel uw aannemer en krijg vandaag nog een effectieve oplossing voor uw keldervochtproblemen.