Ken je deze gemakkelijke oplossingen om schimmel te bestrijden

Schimmel kan groeien in je huis en je weet het niet eens, dat komt omdat schimmel houdt van donkere, warme, vochtige plaatsen om te wonen. Uw kelder, keuken en badkamer lopen het meeste risico op schimmel- en bacteriegroei omdat ze constant in contact staan met vocht. Als de omstandigheden goed zijn, kan schimmel binnen 24-48 uur groeien. Het onbehandeld achterlaten van schimmel kan ademhalingsaandoeningen veroorzaken en kan een belangrijke factor zijn voor allergieën die het hele jaar door voorkomen. Daarom is het zo belangrijk om schimmel op het eerste gezicht te doden. Lees ook optrekkend vocht in muur

niet giftige schimmel oplossingen

Je hebt de volgende schoonmaakmiddelen nodig:

  • Waterstofperoxide
  • Schrobborstel
  • Rubberen handschoenen om uw handen te beschermen
  • Azijn
  • Spuitfles

Hier zijn 3 huishoudelijke oplossingen voor het reinigen van schimmels:

Waterstofperoxide

Waterstofperoxide is een anti-schimmel-, anti-virale en antibacteriële oplossing die schimmel effectief doodt op een verscheidenheid van materialen zoals keukenapparatuur, badkamerinrichting, vloeren en muren.

Om schimmel te doden: Giet 3% concentratie waterstofperoxide in een spuitfles. Verzadig het beschimmelde oppervlak volledig en laat het 10 minuten zitten.

Schrob vervolgens het gebied om alle schimmel en vormvlekken te verwijderen. En tenslotte, veeg het oppervlak naar beneden om de resterende schimmel en sporen te verwijderen.

Azijn

Azijn is een mild zuur dat 82% van de schimmelsoorten kan doden. (Baking soda wordt vaak gebruikt samen met azijn voor het doden van verschillende soorten schimmel).

Om schimmel te doden: Gebruik witte gedistilleerde azijn en giet het in een spuitflesje zonder het te verwateren. Spuit de azijn op het beschimmelde oppervlak en laat het een uur zitten. Veeg tot slot het gebied schoon met water en laat het oppervlak drogen. Elke geur van de azijn moet binnen een paar uur verdwijnen.

Baking soda

Baking soda is een mild, wit mineraal poeder, dat kan worden gebruikt om schimmel te doden in uw huis, plus het is veilig voor uw gezin en huisdieren. Naast het doden van schimmel, zal het vocht absorberen om te helpen schimmel weg te houden.

Om schimmel te doden: Voeg een kwart van een eetlepel zuiveringszout toe aan een spuitflesje water en schud tot het is opgelost. Besproei het beschimmelde gebied met het bakpoeder en de wateroplossing, gebruik dan een schrobborstel om alle schimmel van het oppervlak te verwijderen. Spoel vervolgens het oppervlak af met water om de resterende schimmel op het oppervlak te verwijderen.

Spuit ten slotte het gebied opnieuw en laat het oppervlak drogen. (Dit zal de overgebleven schimmel doden en voorkomen dat de schimmel terugkomt).

Al deze oplossingen zijn grote niet-giftige alternatieven voor chemische reinigingsmiddelen. Niet alleen omdat ze veilig zijn om te gebruiken en veilig voor het milieu, maar al deze producten zijn goedkoop en gemakkelijk te vinden in uw lokale winkel.