Mogelijke gezondheidsrisico's door waterschade

Waterschade - De schoonmaak moet binnen 24-48 uur beginnen om mogelijke gezondheidsrisico's en structurele schade te voorkomen. Lees hier meer over de soorten vochtproblemen.

waterschade gezondheidrisicos

Voor de meeste gebieden was het een ongewoon nat seizoen en voor sommigen was het veel erger dan voor anderen.
Water dat uw huis binnenkomt is nooit een prettige ervaring.
Als water of vocht niet snel wordt verholpen, kan het een potentieel gezondheidsrisico voor u en uw gezin veroorzaken. Hier zijn enkele voorzorgsmaatregelen en remedies om te overwegen wanneer uw huis of de voorwerpen die erin zitten in contact zijn gekomen met water.

Uw gezondheid is belangrijk

Snelle en goede reiniging is belangrijk voor uw gezondheid. Als materialen in uw huis niet goed worden opgeruimd of snel worden weggegooid, kan dit leiden tot een slechte luchtkwaliteit. Micro-organismen kunnen de binnenlucht verontreinigen en ademhalingsproblemen en allergieën veroorzaken. Overstromingswater kan micro-organismen bevatten zoals bacteriën, schimmels en virussen. Overstromingswater kan ook rauw rioolwater, dode dieren en andere puin.

Schade op lange termijn

Droog alles wat in direct contact kwam met het water, zoals de structuur van uw huis, nat tapijt, gipsplaat, kasten en meubilair. Als het opruimen niet snel begint, loopt u mogelijk risico op lange termijn. schade. Het meest kritische onderdeel van het opruimproces is het volledig uitdrogen van het gebied.
Vochtigheid kan zich verstoppen in gipsplaten en ondervloeren die onopgemerkt kunnen blijven.
Tekenen van schade kunnen bestaan uit geuren; schimmel en meeldauw op muren, gespierde vloeren, schilfers. verf/behang, en verzwakte ondervloeren. Het kan nodig zijn om delen van muren en plafonds te verwijderen, en vloeren om het huis volledig te drogen. Overweeg om deze materialen te verwijderen en te vervangen om toekomstige problemen met de luchtkwaliteit binnenshuis te voorkomen, vooral als het droogproces niet binnen 48 uur is begonnen. uren.

Wanneer u een professional inhuurt

Er zijn veel verschillende situaties waarin waterschade kan optreden, en afhankelijk van de bron, water dat schade veroorzaakt aan uw huis kan worden onderverdeeld in drie basistypes: schoon water, grijs water, en zwart water. Professionele restauratiebedrijven zullen verschillende technieken gebruiken om het water, afhankelijk van de classificatie.

 • Schoon water - Schoon water is afkomstig van een schone bron zoals een gootsteen of badkuipoverloop, enz. Schoon waterbronnen bevatten meestal geen verontreinigingen.
 • Grijs water - Grijs water is afkomstig van een bron die verontreinigingen kan bevatten, zoals sneeuw / regenval, overstromen van de vaatwasser of de wasmachine, of overstromen van het toilet.
 • Zwart water - Zwart water omvat rioolwater, overstromingswater van rivieren of beken, of grondwater. Zwart water bevat pathogene, schimmel- en virusvervuiling, pesticiden of zware metalen. Zwart water - Zwart water bevat pathogene, schimmel- en virale verontreinigingen, pesticiden of zware metalen. Zwart water - Zwart water - Zwart water bevat pathogene, schimmel- en virale verontreinigingen, pesticiden of zware metalen. water kan een ernstig gezondheidsrisico vormen voor iedereen die er onbeschermd mee in contact komt.

Verzekeringsmaatschappijen adviseren en eisen in de meeste gevallen dat het water snel wordt schoongemaakt om schade op lange termijn te voorkomen. Een Water Damage Restoration Company kan u voorzien van een beoordeling om u te helpen bepalen of u een claim moet indienen bij uw verzekering.

Wat kunt u doen?

Water verwijderen:

 • Pomp, veeg of laat het water uit het gebouw lopen.
 • Verwijder eventueel puin
 • Verwijder meubels, tapijten en andere huishoudelijke artikelen die nat zijn en door water zijn beschadigd. (Natte en verontreinigde materialen bevatten micro-organismen die de binnenlucht verontreinigen)

Verwijder vocht:

 • Gebruik ventilatoren (als het veilig is om elektriciteit te gebruiken)
 • Open ramen om de luchtcirculatie, ventilatie en droging te verhogen
 • Gebruik ontvochtigers met gesloten ramen en deuren
 • Kan nodig zijn om delen van muren, plafonds en vloeren te verwijderen om het huis volledig te drogen.
 • Kan nodig zijn om isolatie en kamerbreed tapijt te verwijderen die doorweekt waren om toekomstige problemen met de binnenluchtkwaliteit
 • Ga door met het droogproces gedurende dagen of weken totdat de luchtvochtigheid weer normaal is (35-55%).
 • Er mag geen muffe geur aanwezig zijn als het huis volledig en goed gedroogd is.

De bron van het water bepalen

Er zijn vele manieren waarop water in uw huis kan komen; kelder, dak, overstroming, lekke/gebroken pijp, apparaatstoring, enz. Het is belangrijk om de bron te bepalen en het probleem na u op te lossen de onmiddellijke dreiging te beperken.