Hoe bereidt u uw huis voor op de winter

Het loont om je huis voor te bereiden op het ergste van het Britse weer. Hier zijn enkele eenvoudige manieren om uw huis veilig te houden deze winter.

huis winter klaar maken

Sneeuw, hagel, ijs en regen: het winterweer kan ons mensen niet alleen de koude rillingen bezorgen, het kan ook onze eigendommen aantasten.

Maar met een paar eenvoudige controles kunnen de meeste problemen worden afgewend voordat ze beginnen.

Met dit in het achterhoofd, zijn hier een paar tips om uw huis voor te bereiden op de winter.

1. Bereid uw buitenruimte voor

Het beveiligen van uw buitenruimte is uiteraard belangrijk in de aanloop naar de winter.

Zorg ervoor dat uw afval- en recyclingbakken ergens veilig worden opgeborgen.

Dit moet ervoor zorgen dat ze niet kunnen bewegen bij harde wind, wat schade kan veroorzaken aan eigendommen of voertuigen van de buren.

Ook is het een goed idee om, voordat het ergste van het koude weer zich voordoet, ervoor te zorgen dat uw dakgoten vrij zijn van vuilnis.

Dit is belangrijk omdat ze een belangrijke taak hebben om water weg te voeren van uw huis, wat vocht en de daaruit voortvloeiende schade kan veroorzaken.

Lees meer: Hoe kunt u tekenen van vocht herkennen?

2. Beveilig uw schuur

Schuren kunnen in de winter tegen een stootje, dus zorg ervoor dat de deuren gesloten en vergrendeld zijn.

Voordat u dit doet, moet u er misschien eerst voor zorgen dat er ook tuinmeubilair wordt opgeborgen.

Als u planten hebt die kwetsbaar zijn voor koud weer, of dingen zoals hangende manden die een risico kunnen vormen als ze vallen, moet u deze ook naar binnen brengen.

Schuren en bijgebouwen worden meestal gedekt door uw gebouwenverzekering voor brand-, overstromings- en stormschade.

Tuinartikelen zijn echter meestal niet gedekt, omdat deze de neiging hebben om onder een inboedelverzekering te vallen.

Bovendien is het de moeite waard om er rekening mee te houden dat dure items zoals elektrisch gereedschap en fietsen niet standaard gedekt zijn.

3. Houd uw auto ergens veilig

Als er een storm wordt voorspeld, is het een goed idee om ervoor te zorgen dat uw auto op een veilige plaats wordt geparkeerd.

Een garage is ideaal, die zowel uit voorzorg tegen dieven als om te voorkomen dat deuren onbedoeld openzwaaien bij slecht weer, adequaat moet worden afgesloten.

Als het niet mogelijk is om uw auto in een garage te houden, probeer er dan voor te zorgen dat het voertuig ergens wordt geparkeerd waar het niet wordt blootgesteld aan vallende takken of andere soorten puin.

4. Houd uw huis gezellig

Voordat de kwikdips het kan betalen om te controleren of uw huis goed beschermd is tegen de kou.

Zorg ervoor dat uw loft goed geïsoleerd is, kan een groot verschil maken in het verbeteren van de energie-efficiëntie van uw huis.

Dit zal niet alleen helpen om uw huis lekker warm te houden, maar het zal ook helpen om uw verwarmingskosten te verlagen.

Een andere belangrijke taak is ervoor te zorgen dat uw leidingen niet bevriezen. In het ergste geval kunnen verstoppingen leiden tot een barst in de leidingen.

Om dit te voorkomen, moet u alle koude leidingen omwikkelen met warmte-isolatie - bekend als pijpenleggers of pijpmantels. U kunt dit zowel bij een bouwmarkt als online kopen.

Buizen die bijzonder kwetsbaar zijn voor bevriezing zijn onder andere buizen die buiten lopen, zoals uw garage, of door koude gebieden van uw huis.

5. Weet waar uw stopkraan is

Naast het inpakken van je leidingen is het belangrijk om te weten waar je stopkraan staat - dit is het ventiel dat uit- en aangaat op het koudwatersysteem in je huis.

Als het water in je leidingen bevriest, kan er achter de verstopte plek druk ontstaan, waardoor de leiding kan barsten.

In het ongelukkige geval dat dit gebeurt, is het van vitaal belang dat je weet waar je kraan is, zodat je de waterleiding kunt afsluiten en overstromingen kunt voorkomen.

De stopkraan is normaal gesproken te vinden in je keuken, onder je gootsteen. Hoewel hij in sommige huizen in een voor- of achterzaal te vinden is.

Zoek een kraan of een hendel op je koperen leidingen en draai hem met de klok mee om hem uit te schakelen.

6. Ontluchtingsradiatoren

U weet of een radiator moet bloeden, want als uw verwarming op de radiator staat, zal deze bovenin koud en onderin warm zijn.

Voordat u dit doet moet u een doekje en een ontluchtingssleutel bij de hand hebben. En zorg ervoor dat uw verwarming is uitgeschakeld.

Zoek bovenin uw radiator naar het ventiel en draai het tegen de wijzers van de klok in tot u een sissend geluid hoort.

Zodra het water begint te stromen, draait u de waarde nog een keer aan en bent u klaar.

Zorg ervoor dat u het doekje bij de hand hebt om water op te vangen dat van het ventiel druppelt.

7. Houd uw verwarming op een timer

Tijdens de koudere maanden is het een goed idee om de verwarming te laten tikken, zelfs als je weggaat.

In het ideale geval verwarmt u uw huis elke dag minstens een uur.

U kunt de timer op uw verwarmingssysteem gebruiken om ervoor te zorgen dat deze aan en uit gaat.

Zo blijft het systeem soepel lopen en verwarmt u uw leidingen en woning.

8. Bereid u voor op een stroomonderbreking

Gelukkig zijn stroomstoringen tegenwoordig relatief zeldzaam.

In de winter loont het echter nog steeds om voorbereid te zijn, vooral als er een bijzonder slechte weersvoorspelling wordt voorspeld.

Er zijn een paar essentiële zaken die deel moeten uitmaken van uw nooduitrusting.

Een opwindbare fakkel en een radio op batterijen: deze laatste is goed voor het vermaak en om op de hoogte te blijven van het laatste weerbericht.

9. Zorg ervoor dat uw huis voldoende verzekerd is

Een van de belangrijkste dingen die u kunt doen om uw eigendommen te beschermen voor de winter is ervoor te zorgen dat u de juiste woningverzekering heeft.

Gebouwen en inboedelverzekeringen dekken over het algemeen elk financieel verlies als gevolg van een storm - Overmacht uitgesloten.

Sommige inboedelverzekeringen omvatten ook een alternatieve accommodatiedekking.

Dit is een onderdeel van uw polis dat in werking treedt als uw woning plotseling onbewoonbaar wordt als gevolg van zaken als een overstroming, brand, verzakking of schade veroorzaakt door een storm.

Het betekent dat uw verzekeringsmaatschappij u zal helpen bij het vinden van alternatieve accommodatie en de kosten zal betalen, zodat u niet dakloos blijft terwijl het probleem wordt opgelost.

10. Stormschade en woningverzekering - wat is er gedekt?

In sommige gevallen kunnen verzekeraars weigeren uit te betalen voor een weergerelateerde schadeclaim als de huiseigenaar het gevoel heeft dat hij zijn huis niet voldoende heeft onderhouden.

Dit kan het geval zijn wanneer de verzekeraar denkt dat de dakpannen al beschadigd zijn door algemene slijtage.

Als u toch een schadeclaim moet indienen, dient u dit zo snel mogelijk te melden, bij voorkeur binnen 48 uur na de gebeurtenis, want dit is wat sommige verzekeraars verwachten.

U dient dit te controleren bij uw polisaanbieder voordat u de reparatiewerkzaamheden regelt.

Verzekeraars staan alternatieve bedrijven toe om eventuele reparatiewerkzaamheden uit te voeren, maar het kan zijn dat ze met hen kosten moeten overeenkomen.