Hoe geraak je van schimmelgeur af

Hoe geraak je van schimmelgeur af

Als de ontelbare luchtverfrissers niet werken, en het openen van de ramen om de lucht te laten circuleren doet niet veel goeds, dan heb je geen andere keuze dan naar beneden te gaan en vuil te worden, om de schimmel te vernietigen. Laten we eens kijken hoe je dit kunt doen.

Lees meer over Schimmel in huis? Oorzaken, oplossingen en richtprijzen

Schimmel is niets anders dan een van de vele soorten schimmels die gedijen op vochtige plaatsen. Dit is een entiteit die de oppervlaktebadkamers, kelders, keukens, plafonds en zelfs kleding die al een tijdje niet meer gebruikt wordt, bedekt. De meeste soorten schimmels zijn in de lucht en hebben de mogelijkheid om zich binnen een huis van het ene gebied naar het andere te verspreiden. Maar ze hebben vochtige, donkere en warme plaatsen nodig om zich voort te planten en te gedijen.

Een zwarte schimmelplaag kan een grote invloed hebben op de manier waarop een huis er uitziet, waardoor de plaats een lelijke, of laten we zeggen onaangename, uitstraling krijgt. Omdat de aanwezigheid van deze schimmels een bedreiging schimmelt voor uw gezondheid, inclusief die van uw familieleden en bezoekers, is het belangrijk om zonder enige vertraging van de schimmelplaag af te komen.

Zodra u de tekenen-geel vlekken of een stof in een mysterieuze kleur opmerkt, vernietig de schimmel terwijl u kunt, voordat het zich verspreidt. Draag altijd beschermende kleding bij het aanpakken van een dergelijk probleem-gezichtsmasker, rubberen handschoenen (tot aan de ellebogen) en een overall.

Om voor de hand liggende redenen is de beste manier om van de nare geur af te komen, door een einde te maken aan het probleem zelf. Wierook en luchtverfrissers kunnen slechts tot op zekere hoogte helpen, maar het verwijderen van de schimmel zal niet alleen een einde maken aan de geur, maar ook aan de kans om ziek te worden.

krachtige ingrediënten

Verzamel 2 delen azijn, 2 delen waterstofperoxide, 1 deel boorzuur en 4 delen water. Spuit het mengsel royaal op de aangetaste oppervlakken. Na het coaten met het mengsel, laat het 30 minuten rusten; als de beschimmelde laag nog steeds niet loskomt als je het oppervlak schrobt, laat het dan nog 30 minuten staan. Reinig het oppervlak met een harde borstel met zeepwater. Veeg het gebied af met een schone doek en gebruik een föhn om het droogproces te versnellen.

Alternatieve methoden

  • Bestrooi het aangetaste gebied met natriumcarbonaat na reiniging met azijn (laat het een uur rusten voordat u het wegveegt). Het zal helpen absorberen een deel van de schimmel muffe geur van de schimmel.
  • In de meeste gevallen, nadat u klaar bent met het schoonmaken van de getroffen gebieden met azijn, vermindert de vieze geur. Maar voor een extra boost kun je citroensap gemengd met water gebruiken. Nadat je klaar bent met het schoonmaken van het oppervlak, spuit je de oplossing erop en laat het drogen. Het hoge zuurgehalte van citroen zorgt er niet alleen voor dat de schimmelgeur wordt gesmoord, maar belemmert ook de groei van de schimmels.
  • U kunt ook gebruik maken van muriatisch zuur, algemeen bekend als zoutzuur, voor schimmel aangetaste badkamertegels. Samen met de geur kan het een hele schimmelkolonie uitroeien. Aangezien het zeer corrosief van aard is, wordt het geadviseerd voor gebruik op slechts de schimmel van de badkamers slechts voor gebruik.
  • Het bleekmiddel is ook een goed remediërend ingrediënt, maar er zijn speculaties over als men dit product zou moeten gebruiken. Deskundigen hebben geconstateerd dat bleekmiddel blijft ineffectief tegen een schimmel besmetting en schimmelt als een gezondheidsrisico voor peuters en huisdieren. In dat geval is azijn een veilig en betrouwbaar alternatief.