Muffe geur thuis verwijderen in 7 eenvoudige stappen

verwijder muffe geur in huis

Als je een muffe geur in je huis hebt ontdekt, moet je jezelf wat vragen stellen, te beginnen met, heb ik schimmel?

Is mijn huis alleen muf als het regent en is het ook muf nadat ik op vakantie ben gegaan?

Als je da eenmaal weet, is het volgende wat je wilt doen is je richten op het wegwerken van de bron van de geur.

Er zijn veel dingen die de onaangename geur in je huis kunnen veroorzaken en hier is hoe je er mee om moet gaan.

Dus hoe verwijder je muffe geuren uit je huis?

De oorzaak van de meeste muffe geuren in huis is vocht. Als u deze geuren in de keuken, wasruimte, badkamer en dergelijke heeft, moet u de ventilatie verbeteren.

U moet ventilatoren met een timer in de badkamer gebruiken. Deze moeten worden ingeschakeld wanneer een douche begint en automatisch worden uitgeschakeld wanneer u klaar bent.

Als het al mogelijk is, moeten de ventilatoren van de kachel ook tijdens het koken worden ingeschakeld om de lucht door het filter te laten circuleren.

Als u een afgewerkte kelder heeft, voeg dan plafondventilatoren toe, omdat bewegende lucht helpt om condensatie te voorkomen. Bovendien kunt u luchtverfrissers en ontvochtigers gebruiken om de lucht binnenshuis op te frissen.

Als u op zoek bent naar die muffe geur, is het een goed idee om de rommel te verwijderen. Rommel is een ideale omgeving om stof en meeldauw op te bouwen, en uiteindelijk zal dit die benauwde geur veroorzaken die sommige mensen maar al te goed kennen.

Open ruimten bevorderen een betere luchtstroom en dus een frisse, ruikende lucht.

Meer informatie over: Schimmel in Huis: Oorzaken, Voorkomen, Oplossingen

Waarom ruikt mijn huis muf?

slechte geur in huis

Als uw kleding of uw huis muf ruikt, is de kans groot dat u waarschijnlijk ergens schimmel op de loer heeft liggen.

Schimmel en meeldauw zijn het gevolg van een gebrek aan ventilatie en hoge luchtvochtigheid. Deze factoren kunnen ook de muffe geur verhogen en het merkbaarder maken. Zij zijn echter niet de primaire oorzaak van de geur.

Die muffe geur kan u herinneren aan de zolder van uw oma of een oude bibliotheek. De realiteit van de situatie is echter dat schimmel en meeldauw overal kunnen groeien, zelfs in de meest moderne woning of appartement.

Alles wat schimmel echt nodig heeft om te groeien is een oppervlak dat is warm, donker, heeft zuurstof en natuurlijk vocht.

Het laatste ingrediënt dat vocht is, is de grootste boosdoener. Wanneer alle andere omgevingselementen samengevoegd worden, heeft het gewoon vocht nodig dat het zal krijgen van de condensatie, en dan begint het te groeien.

Wanneer schimmel zich begint te vormen en te groeien, zendt het uiteindelijk gassen uit die bekend staan als microbiële vluchtige organische verbindingen. Zo is de geur die u ruikt niet alleen van de vorm maar van de chemische producten die in verschillende stadia van de groei worden vrijgegeven.

Ze hebben een vrij lage geurdrempel; dit betekent dat je het gemakkelijk kunt ruiken, en als je dat doet, is het vrij sterk.

Er zijn honderden verschillende VOS die het gevolg zijn van schimmel en meeldauw, en veel daarvan vormen een gezondheidsrisico.

Hoewel er meer onderzoek nodig is, zijn een aantal van de meest voorkomende symptomen bij blootstelling aan deze VOS onder andere:

  • Hoofdpijn
  • Neusmeditatie
  • Vermoeidheid
  • Duizeligheid

Heb ik schimmel die in mijn huis groeit?

Als je een muffe geur ruikt in je huis, dan heb je waarschijnlijk schimmel.

Als je een onaangename geur merkt zodra je in je huis loopt of je bent weggelopen van huis, dan is het zeker schimmel.

Hoewel oude huizen na verloop van tijd gaan lekken en vocht binnenlaten wanneer het niet mag, worden nieuwe huizen ook strak gebouwd. In feite vangen ze het vocht ook binnenin op.

U kunt schimmel hebben, of u kunt schimmel in uw huis hebben, dus wat is precies het verschil?

Nou, het zijn beide schimmels, en ze genieten allebei van vochtige omstandigheden.

Ze hebben allebei ook een onaangename muffe geur, maar schimmel heeft de neiging om veel erger te zijn als het gaat om stinken.

Waar komt de schimmelgeur vandaan?

schimmel in uw huis

Nou, het eenvoudige antwoord is dat het overal kan komen.

Zoals gezegd, de meeldauwgeur is muf maar niet zo stinkend als de geur van schimmel.

Ze vormen meestal vormen op plaatsen die niet ademend zijn, maar het is gemakkelijk op te ruimen.

Als je bijvoorbeeld plastic emmers hebt die je als afvalverwijderaar gebruikt, begint het meestal te ruiken, en dit is vaak het gevolg van schimmel die je over de overgebleven stoffen in de emmer vormt wanneer het afval is verwijderd.

Dus als de plastic bak niet uitgewassen is, zal die muffe geur blijven hangen. Meeldauw komt meestal voor op warme en vochtige plaatsen in huis, zoals in de kelder.
Gerelateerd: Hoe verwijder je muffe geuren in een kelder?

Als je op vakantie gaat en terugkeert naar een muffe geur in huis, is het waarschijnlijk schimmel of muffe deeltjes.

In dit geval moet u uw ramen openen en uw huis ventileren.

Is de muffe geur gevaarlijk voor mijn gezondheid?

Blootstelling aan schimmel en kan gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals verstopte en geïrriteerde neus, hoesten, piepende ademhaling en oog- en huidirritatie.

Degenen die last hebben van schimmelallergieën kunnen volgens het milieubeschermingsagentschap heviger reageren.

De mensen die allergieën voor vorm hebben kunnen ook aan astmaaanvallen lijden.

De vorm en de schimmel zijn gelijkaardige maar toch verschillende paddestoel die binnen uw huis kunnen sluimeren en uw gezondheid kunnen beïnvloeden; dat is waarom het essentieel is om te weten hoe te om tegen deze gevaren te beschermen.

Betekent een muffe geur altijd schimmel?

Als je een muffe geur in je huis krijgt, komt dat waarschijnlijk door schimmel.

De muffe geur betekent echter niet altijd dat je een schimmelaantasting hebt. In sommige gevallen kan je gewoon een probleem hebben met meeldauw.

Meeldauw lijkt veel op schimmel in de zin dat het ook een schimmel is, maar het ziet er anders uit en de muffe geur is niet zo sterk als die van schimmel.

Als je een meeldauwprobleem hebt, zul je merken dat je een witte poederachtige substantie op je muren hebt of waar de besmetting vandaan komt.

Het is vaak gemakkelijker om schoon te maken van oppervlakken dan schimmel is. Zo zodra u een muffe geur ontdekt, moet u eerst bepalen of het vorm of schimmel is.

Hoe ruikt schimmel naar in een huis?

schimmeluitslag

De vorm heeft een zeer verschillende geur.

Hoewel het vrij moeilijk te beschrijven is en je het eigenlijk moet ruiken om de geur van schimmel en andere stoffen volledig te begrijpen of te onderscheiden, is de beste manier om het te beschrijven vergelijkbaar met de geur van een vochtig tapijt, een oude bibliotheek of een extreem oude zolder.

Uiteindelijk is het helemaal geen aangename geur, en je zult het ruiken zodra je het huis binnenkomt.

7 Oorzaken van een muffe geur in uw huis

Verschillende factoren kunnen een muffe geur in uw huis veroorzaken. De meest voor de hand liggende en meest voorkomende oorzaak van de muffe geur is de groei van schimmel en meeldauw.

Ongeacht hoe groot of klein de besmetting is, als er schimmel aanwezig is in uw huis of een deel ervan, zal het worden gedetecteerd zodra u het huis van buitenaf binnenkomt.

Dit komt vooral omdat schimmel een zeer duidelijke geur en een zeer scherpe geur heeft.

  • Een huis dat slecht geventileerd is, zal uiteindelijk een behoorlijk muffe en onaangename geur krijgen. Dit komt vooral doordat dezelfde lucht continu circuleert in het huis. Het huis heeft frisse lucht nodig, en het heeft die regelmatig nodig.
  • Dus door de ramen en deuren te openen en zelfs met behulp van een elektrische ventilator, zul je muffe lucht naar buiten dwingen en frisse lucht in je huis uitnodigen en uiteindelijk die muffe geur verwijderen.
  • Vochtigheid en vocht zijn ook mogelijke oorzaken van de muffe geur. Dit komt meestal zeer vaak voor in de zomermaanden, wanneer het extreem heet en vochtig is. Dit is ook de ideale grond voor schimmel- en meeldauwgroei.
  • Lekken kunnen een andere oorzaak zijn. U moet controleren op lekkages, vooral rond de schoorsteen. Probeer ook de keldermuren te inspecteren op lekkage en controleer de buitenmuren op tekenen van waterschade.
  • Vele voorladerwasmachines behouden het water aan de basis van de eenheid in tijd, zal dit water bacteriën kweken en zal tot die muffe geur in het wasserijgebied leiden. Ook, zal een drainagepijp die verkeerd wordt geïnstalleerd gassen om in het huis toestaan om in het huis te ontsnappen.
  • Vuilnisbakken zorgen ervoor dat uw huis een muffe geur krijgt. Hoewel de meeste gebieden minstens één keer per week een vuilnisophaalpunt hebben, is het enige wat nodig is om iets te ruiken dat slecht ruikt, ongeveer zes dagen. Een manier om muffe geuren te voorkomen is dus om te proberen uw afval uit te drogen voordat het in de prullenbak terechtkomt. Vleesresten en dergelijke moeten in een zak worden afgesloten en in de diepvriezer worden bewaard tot de dag van het afval. Hoewel het bekend is dat planten de binnenlucht verfrissen, kan het ook een bron van een muffe geur zijn. Dit is wanneer u de plant te veel water geeft en niet regelmatig dode bladeren verwijdert.

Stappen om muffe/mildewgeur van huis te verwijderen

frisse lucht in kamer

De eerste stap om van de muffe geur in uw huis af te komen is het lokaliseren van de bron van de geur. Als het een vrij scherpe geur is, dan kun je hem waarschijnlijk gemakkelijk vinden.

Soms is de dader zo eenvoudig als een vochtige doek die achter het bed valt en schimmel ontwikkelt. Het kan ook iets onder de vloerplanken zijn. Je kunt alle ramen en deuren openen en frisse lucht binnenlaten.

Zolang het daarbuiten niet te koud is, is het veilig om dit te doen. Dit is de eerste stap om die geur uit je huis te krijgen. Een muffe geur kan ook veroorzaakt worden door een gebrek aan ventilatie of zelfs stof.

Laat de frisse lucht binnen en open alle kasten en kasten en laat het daglicht binnen als je toch bezig bent.

Gebruik ventilatoren en elektrische ventilatoren. De meeste moderne badkamers en keukens hebben ventilatoren en moeten deze gebruiken om de geuren te verdrijven. Dit is vooral als de kamers geen ramen en circulatie hebben.

Een van de beste manieren om frisse lucht binnen te krijgen is door een draagbare elektrische ventilator te gebruiken om de lucht in beweging te krijgen.

Vervolgens moet u al het stof vegen en grondig schoonmaken. De plumeau, vochtige doek en blik en de borstel zijn nodig om ervoor te zorgen dat het vuil en stof grondig worden verwijderd. Harde vloeren moeten worden gedweild met een vloerreiniger.

Zorg ervoor dat alle ruimtes in uw huis goed geventileerd zijn.

Dit zorgt ervoor dat schimmel en meeldauw geen kans krijgen om zich te verbergen en te groeien.

Veelgestelde vragen

WAAR KOMT DE MUFFE GEUR IN MIJN HUIS VANDAAN?

Het is waarschijnlijk een gevolg van schimmel of meeldauw die in delen van uw huis op de loer ligt. Om de bron te vinden, moet u misschien een snuffeltest doen of uw meubels verplaatsen, vooral als u dat al jaren niet meer hebt gedaan.

KAN IK ZELF EEN MUFFE GEUR KWIJT?

Ja, door een paar stappen te nemen, kunt u uw huis van die onaangename geur ontdoen en het fris en schoon houden.

WANNEER MOET IK EEN PROFESSIONAL BELLEN?

Je hebt misschien een matrijzenremediator nodig als de schimmelaantasting groter is dan je aankan of als je geprobeerd hebt om alle zichtbare schimmel te verwijderen, maar toch die muffe geur te krijgen.

Dit kan betekenen dat er een groter probleem is, en een schimmelsaneringsmiddel is getraind om tot op de bodem van de zaak te komen.