Hoe herken je een echte vochtexpert?

Vochtproblemen, je kunt er oprecht radeloos van worden. Niet alleen zijn deze problemen hardnekkig en zijn de oorzaken moeilijk om zelf op te lossen, maar je dient tevens stappen te ondernemen om te voorkomen dat deze problemen in de toekomst wederom om de hoek kunnen komen kijken. Om vochtproblemen op te lossen, heb je behoefte aan een expert die een grondige oplossing toepast. Dit is de beste manier om vochtproblemen voor eens en altijd op te lossen. Echter zijn er een hoop vochtexperts die zichzelf experts noemen maar het eigenlijk niet zijn. Hoe herken je een echte vakman? Lees meer over vochtbestrijding door een vochtexpert.

vochtspecialist

Wat maakt iemand een vochtexpert?

In elk vakgebied vind je mensen die het liefst zo snel mogelijk van een klus af willen zijn. Ze vragen wel een stevige prijs, maar als het gaat om het afleveren van werk raffelen ze de boel af. Helaas zijn er ook een aantal zogenaamde vochtexperts die zo te werk gaan. Hun offertes zien er normaal uit, maar hun werkwijze is gehaast. Velen doen dit omdat ze het liefst zoveel mogelijk klusjes willen aannemen. Dit levert hun het meeste geld op. Echter komen zij zichzelf op den duur tegen, want de goede naam van je bedrijf zal snel teniet worden gedaan door slecht afgeleverd werk. Boontje komt om zijn loontje.

Toch zijn er nog altijd charlatans die trachten te profiteren van mensen. Soms lijkt het alsof ze je vochtprobleem hebben opgelost, waarna je naar verloop van tijd alsnog wederom te maken krijgt met vochtproblemen binnen je woning. Bewustzijn is hierbij van groot belang. Daarom tonen we je een aantal manieren waarop je een echte vakman kunt herkennen. Ten eerste zal een echte vochtexpert altijd in het echt de problemen willen checken. Als iemand middels de telefoon een probleem tracht vast te stellen, weet je meteen dat deze zogenaamde expert de boel zal afraffelen.

calciumcarbidetest

Het oplossen van vochtproblemen kost flink wat tijd. Ten eerste dient de vochtexpert de juiste diagnose te stellen. Hierop volgend kiest de vakman voor een oplossing op maat. Deze moet adequaat en naar behoren toegepast worden, zodat vochtproblemen in de toekomst niet meer kunnen ontstaan. Je kunt je wel voorstellen dat een vochtexpert hier echt de tijd voor moet nemen, om zo zijn beste werk af te kunnen leveren. Helaas doen de nep vochtexperts dit niet. Zij raffelen de boel af, waardoor jij uiteindelijk met de gebakken peren zit. Ook kiezen zij soms voor verkeerde oplossingen. Zo hebben we wel eens gehoord van een ‘vochtexpert’ die de muren van een nieuwbouwwoning wilde injecteren. Opstijgend vocht kan bij dergelijke woningen echter nooit een probleem zijn.

Let ook op wanneer de vochtexpert het probleem gaat diagnosticeren. Om vochtigheid in de muur te checken, dien je de calciumcarbidetest uit te voeren. Dit is de enige manier om vocht in de muur te detecteren. Deze test herken je aan de boormachine en de flessen. Zie je deze niet, dan is het tijd om de expertise van de vakman ernstig in twijfel te trekken.