Specialist op het gebied van vochtbestrijding in Charleroi

Charleroi vochtbestrijding

Wist u dat een te hoge luchtvochtigheid in huis schadelijk kan zijn voor uw gezondheid? Zo kunnen klachten op het gebied van reuma of astma verergerd worden. Daarbij kan het vocht in huis zorgen voor een vervelende schade aan muren, vloeren en meubels. Denk bijvoorbeeld aan schimmelplekken op uw muur, rottende houten planken in uw vloer, houtrot in uw kozijnen, enzovoorts. Door tijdig een specialist op het gebied van vochtbestrijding in Charleroi in te schakelen, kunt u dergelijke problemen voorkomen! Meer informatie over vochtbestrijding woning.

Wij helpen u graag bij het vinden van een gespecialiseerde partij, die u helpt bij het oplossen van doorslaand vocht, opstijgend vocht en bijvoorbeeld condensatievocht. Met welke van deze vochtproblemen heeft u momenteel te kampen? Wij beschikken over een breed netwerk, waarbinnen we naar een vochtbestrijding specialist zoeken die u verder kan helpen! Vraag gratis offertes aan bij de specialisten uit ons netwerk, om vochtproblemen in uw woning zo snel mogelijk te laten verhelpen.

Verschillende soorten vochtproblemen in Charleroi

vochtproblemen in huis

Doorslaand vocht, opstijgend vocht en condensatievocht zijn de meest voorkomende vochtproblemen binnen woningen in Charleroi. Ook kunnen zich problemen voordoen als gevolg van een lekkage rond leidingen of uw dakbedekking. Het kan verstandig om een hygrometer in huis te gebruiken. Met een hygrometer kunt u de luchtvochtigheid binnen uw ruimtes meten. Op het moment dat de luchtvochtigheid sterk toeneemt, kunt u zo snel mogelijk een specialist op het gebied van vochtbestrijding inschakelen voor hulp. Zo voorkomt u een ernstige vochtschade aan uw woning en interieur.

Doorslaand vocht in huis

doorslaand vocht

Zoals de naam van dit vochtprobleem wellicht al enigszins doet vermoeden, is er bij doorslaand vocht sprake van vocht wat van buitenaf naar binnen probeert te trekken. Het vocht slaat als het ware door uw muur heen. Vaak gaat het hierbij om neerslag, wat tijdens een hevige regenbui tegen de muur slaat. Het vocht trekt hierbij gedeeltelijk in de muur, waarbij dit steeds verder richting de binnenmuur kruipt. U heeft doorslaand vocht vaak pas door op het moment, dat de eerst bruine of lichtgele vlekken zichtbaar worden. Doordat er op dat moment al veel vocht in de muur zit, is het belangrijk om zo snel mogelijk voor een oplossing te zorgen. Een specialist op het gebied van vochtbestrijding in Charleroi helpt u hierbij.

Tip: zorg dat de goten rond uw dak geregeld worden geleegd! Ook het overlopen van de goten kan doorslaand vocht veroorzaken. Het hemelwater stroomt vanuit de verstopte goten via de muur naar beneden. Onderweg zal een deel van het vocht in uw muren trekken.

Opstijgend vocht binnen uw woning

opstijgend vocht

Naast doorslaand vocht vormt ook opstijgend vocht een veel voorkomend vochtprobleem in Charleroi. Opstijgend vocht komt voornamelijk voor binnen oudere woningen. De fundering van deze woningen is niet standaard van een waterkering voorzien, waardoor grondvocht via de fundering omhoog kan trekken. Net als bij doorslaand vocht, heeft u opstijgend vocht pas door als de eerste vochtschade zichtbaar wordt. Het kan om die reden verstandig zijn om uw muren eens in de zoveel tijd te laten controleren op de aanwezigheid van vocht. Specialisten op het gebied van vochtbestrijding beschikken over handige apparaatjes, waarmee de vochtgraad van uw muur gemeten kan worden. Uit voorzorg kunt u verschillende preventieve maatregelen nemen om een vochtprobleem als optrekkend vocht in huis tegen te gaan.

Condensatievocht in de badkamer of keuken

condensatievocht

Condensatievocht speelt voornamelijk in de badkamer of keuken van uw woning, waar ruiten als gevolg van het botsen van warme en koude lucht zullen beslaan. Ook op andere plekken in uw woning kan er sprake zijn van condens. Bijvoorbeeld als gevolg van kieren tussen uw kozijnen rond ramen of deuren. Via zo’n kier stroomt er koude lucht uw woning binnen. De warme lucht in huis botst bij het raam met de koude lucht, wat resulteert in condensatievocht op de ruit. In veel gevallen is er bij dit vochtprobleem sprake van onvoldoende ventilatie. Door ruimtes beter te laten ventileren, zal het vocht sneller uit uw woning trekken. Het beslaan van de ruiten wordt op deze wijze voorkomen. Overigens is het beslaan van ruiten niet het grootste gevolg van condensatievocht. Het vocht kan immers in een houten kozijn trekken. Iets wat mogelijk resulteert in houtrot!

Preventieve maatregelen op het gebied van vochtbestrijding

Het kan verstandig zijn om op voorhand preventieve maatregelen te nemen op het gebied van vochtbestrijding in Charleroi. Denk bijvoorbeeld aan het preventief laten injecteren of impregneren van een buitenmuur. Houd er rekening mee, dat impregneren een ander doel heeft dan het injecteren van muren. Een vochtbestrijding specialist kan u hier meer over vertellen en direct hulp bieden bij het uitvoeren hiervan.

Vochtproblemen voorkomen door muren te impregneren

impregneren van muren

Een muur impregneren zorgt ervoor dat er een speciale coating op de buitenmuur wordt aangebracht. Deze coating voorkomt dat vocht in uw muur kan trekken. Denk aan regen wat tegen de muur slaat, water wat via het dak naar beneden stroomt langs uw muur, enzovoorts. Zeker bij oudere muren is het impregneren hiervan belangrijk. Oudere muren zijn vaak opgebouwd met poreuze stenen, waar het hemelwater relatief eenvoudig in kan trekken. Het impregneren van zo’n muur voorkomt dit! Overigens kan het ook bij moderne woningen geen kwaad om de muur te laten behandelen. Voorkomen is immers beter dan herstellen in het geval van doorslaand vocht.

Muren injecteren tegen optrekkend vocht

bestrijden van opstijgend vocht

Niet alleen het impregneren van een muur kan interessant zijn, als preventieve vorm van vochtbestrijding. Ook kunt u ervoor kiezen om uw muur te laten injecteren. In dit geval wordt uw muur voorzien van een chemisch goedje, wat in de muur zal uitzetten. Op deze manier ontstaat er een natuurlijke waterkering, die u helpt optrekkend vocht tegen te gaan. Optrekkend vocht komt vaak vanuit de fundering van uw woning omhoog. U heeft het pas door, op het moment dat de eerste vochtplekken zichtbaar worden. Met het injecteren van uw muur bent u het optrekkend vocht een stap voor. Moderne funderingen zijn vaak standaard voorzien van een dergelijke waterkering. Muren injecteren kan ook helpen tegen een vochtige kelder. Vaak is de kelder de eerste ruimte, waar de vochtschade zich zal laten zien als gevolg van het opstijgende vocht.

Fysieke waterkering in de muur plaatsen

Een muur injecteren is niet altijd mogelijk. Wanneer er bijvoorbeeld scheuren in de muur zitten, zal het injecteren van het chemische goedje geen effect hebben. Het goedje loopt in dit geval al snel weer uit de muur, waardoor de chemische reactie niet tot stand komt. In zo’n geval kan het onderkappen van de muur een oplossing voor u zijn. Een specialist op het gebied van vochtbestrijding zal u vooraf adviseren over de meest geschikte vorm van het aanbrengen van een waterkering in uw muur. Net als het injecteren van de muur, gaat ook het onderkappen hiervan opstijgend vocht vanuit uw fundering tegen. Houd er rekening mee, dat ook het onderkappen van een muur niet altijd mogelijk is. Dit geldt bijvoorbeeld voor instabiele muren of spouwmuren.

Zelf vochtproblemen in uw huis in Charleroi herkennen

bestrijden van opstijgend vocht

Om zo snel mogelijk in te kunnen grijpen bij vochtproblemen in Charleroi, is het belangrijk om te weten waaraan u deze herkent. Reeds werd al beschreven, dat het gebruik van een hygrometer in huis aan te raden is. Een hygrometer vertelt u exact wat de luchtvochtigheid in huis is. Door deze waarde regelmatig te controleren, heeft u een vochtprobleem al snel in de gaten! Vochtproblemen zullen immers voor een stijging in de waarde van deze hygrometer zorgen. De waarde die een hygrometer aangeeft, normaliter in het aantal procenten, zou tussen de 40 en 60 procent moeten liggen. Houd er rekening mee dat ook een te lage luchtvochtigheid in huis ongezond is. U kunt in dit geval te maken krijgen met droge ogen, een zwaardere adem, enzovoorts.

Vochtplekken op muren in huis

vochtplekken

Een van de meest opvallende symptomen van vochtproblemen in huis zijn vochtplekken. U herkent deze vochtplekken vaak aan een lichtgele of bruine kleur. Normaliter zal een vochtplek zich in de naad tussen uw plafond en muur vormen, of vanaf onder omhoog kruipen. Wanneer u niet tijdig ingrijpt, zal er schimmelvorming op deze vochtplekken ontstaan. Zelfs zonder deze plekken aan te raken, kunnen de schimmels schadelijk zijn voor uw gezondheid. Er zullen immers altijd schimmelsporen in de lucht zweven. Daarbij geeft het een bijzonder onhygiënisch gezicht aan uw ruimtes. Schimmelsporen zijn overigens niet de enige vorm van ongedierte die op de hoge luchtvochtigheid in uw woning afkomt. Denk ook aan stofluizen.

Salpeter op uw wanden in huis

salpeter

Naast de gele vlekken op uw muren, kan er ook salpeter ontstaan. Salpeter komt voort uit een chemische reactie van stoffen in water met het kaliumcarbonaat van uw voeg- en metselwerk. Het gaat bijvoorbeeld om stoffen als ammoniak en nitraatbacteriën, die in veel gevallen onderdeel zijn van het grondwater wat bij uw muren omhoog komt. Als gevolg van deze chemische reactie ontstaat er een lichte, vaak witte korrel op uw muur. Deze korrels zijn eenvoudig van de muur te vegen. Het oplossen ervan is echter lastiger! Het wegvegen van salpeter leidt immers nog niet tot een oplossing op het gebied van vochtbestrijding.

Afbladderend verf en gescheurd pleisterwerk

Vochtplekken hoeven niet alleen op een stenen muur zichtbaar te zijn. Vaak trekt het vocht al snel door uw pleisterwerk of behang. In het geval van een houten kozijn, zal het vocht voor het afbladderen van de verf op dit kozijn zorgen. Het is belangrijk om de verf niet direct te vervangen, maar eerst uit te zoeken wat het afbladderen hiervan veroorzaakt heeft. Zou u dit niet doen, dan zou de verflaag al snel weer vernieuwd moeten worden. Datzelfde geldt voor scheuren in uw pleisterwerk. Pak eerst de oorzaak van deze vochtschade aan, voordat u begint aan het herstel hiervan. Een specialist op het gebied van vochtbestrijding voorziet u graag van advies.

Losse of gebarsten plinten op de vloer

Niet alleen op de muur, het plafond en op kozijnen zal vochtschade zichtbaar worden. Een vochtprobleem kan ook voor schade aan uw plinten zorgen. Denk aan de plinten op de muur of op de vloer. Plinten zullen los komen te zitten als gevolg van een vochtprobleem of beginnen te scheuren. Daarbij kan een vochtprobleem voor lichte bobbels in uw vloer zorgen rond uw muren. In het ergste geval zal de houten vloer zelfs beginnen te rotten. In zo’n situatie moet de vloer vervangen worden om de vochtschade te kunnen herstellen.

Muffe geur in de ruimtes van uw woning

muffe geur woning

Een vierde symptoom waaraan vochtproblemen herkend kunnen worden, is een muffe geur in uw woning. Met name in de kelderruimte zult u deze muffe geur al snel herkennen bij een te hoge luchtvochtigheid. De kelder wordt immers nauwelijks geventileerd in de meeste woningen in Charleroi, waardoor de vieze geur lang blijft hangen. Wanneer u de muffe geur opmerkt kunt u een hygrometer in de kelderruimte ophangen, om te controleren of er daadwerkelijk sprake is van een te hoge luchtvochtigheid. Mocht u de kelder gebruiken als opslagruimte voor etenswaren, dan is het verstandig om deze tijdig elders te bewaren. De hoge luchtvochtigheid kan ertoe leiden dat verpakkingen beschadigd raken en etenswaren sneller gaan schimmelen.

Opstijgend vocht in Charleroi laten behandelen

Opstijgend vocht in Charleroi laten behandelen

Vaak blijkt het bepaald niet eenvoudig te zijn om opstijgend vocht in Charleroi zelf te behandelen. Eerder werd al beschreven, dat opstijgend vocht bestrijden vaak begint met het controleren van de aanwezigheid van een waterkering rond uw fundering in huis. Mocht deze waterkering niet aanwezig zijn, wat vaak het geval is bij oudere woning, dan zal deze alsnog moeten worden aangebracht. Met name oude woningen met massieve muren zijn gevoelig voor optrekkend grondwater. Overigens zorgt niet alleen het ontbreken van een waterkering voor opstijgend grondwater. Ook een foutieve afwerking van de muur kan de oorzaak worden van een vochtige kelder of vochtplekken op uw muren. Als gevolg van zo’n foutieve afwerking ontstaat er een brug, waarlangs het vocht vanuit uw fundering omhoog kan kruipen.

Oude gevelplinten met afgebladderde verflaag verwijderen

Wist u dat uw oude gevelplinten met verflaag de kans op opstijgend vocht in Charleroi kunnen vergroten. Als gevolg van de verflaag die op de plinten is aangebracht zal de muur minder goed kunnen ademen. Het maakt dat de muur zich volzuigt met het vocht uit uw fundering. Dit valt te verklaren door de aanwezigheid van hygroscopische zouten in de muur. Het metselwerk en de afwerking van uw muur zullen als gevolg van het opgezogen grondvocht ernstig worden aangetast.

Muren injecteren bij optrekkend vocht

Muren injecteren bij optrekkend vocht

In Charleroi opstijgend vocht aanpakken wordt meestal gedaan door muren te injecteren. Hierbij boort een specialist op het gebied van vochtbestrijding een aantal gaten in uw muur, waarin vervolgens een speciale vochtwerende vloeistof wordt gespoten. Eenmaal in de wand zal deze vloeistof een chemische reactie veroorzaken, waarbij de stof zich uitzet. Op deze manier ontstaat er bij muren injecteren een natuurlijke waterkering aan de onderzijde van uw wanden. Opstijgend vocht heeft op deze manier geen kans meer!

Opstijgend vocht bestrijden door muren te onderkappen

muren onderkappen tegen opstijgend vocht

Eerder las u al dat muren injecteren in Charleroi niet altijd mogelijk is. Een wand met scheuren is bijvoorbeeld niet geschikt voor een injectie met vochtwerende vloeistof. Dit betekent niet, dat de vochtige muren niet behandeld kunnen worden. De vochtige muren worden in zo’n geval behandeld door ze te onderkappen. Muren onderkappen betekent dat er een fysieke waterkering wordt geplaatst. Een vochtbestrijding specialist in Charleroi zal een gleuf in de muur slijpen, waarin deze waterkering geplaatst wordt. Houd er rekening mee, dat muren onderkappen hogere kosten met zich meebrengt dan muren injecteren. Dit valt te verklaren door het feit dat muren onderkappen een veel arbeidsintensieve klus is voor een vochtbestrijding specialist in Charleroi.

Prijzen voor het behandelen van opstijgend vocht

prijs voor behandelen opstijgend vocht

Muren injecteren is de goedkoopste oplossing bij het verhelpen van opstijgend vocht. Gemiddeld wordt een prijs van 100 tot 120 euro per lopende meter in rekening gebracht voor het behandelen van vochtige muren met een gel of vochtwerende vloeistof. Mocht het injecteren van muren niet mogelijk zijn, dan is muren onderkappen uw alternatief. Hiervoor worden prijzen van 150 tot 170 euro per lopende meter in rekening gebracht. Ook een speciale thermo-injectie behoort tot de mogelijkheden, waarvoor de prijzen uiteenlopen van 180 tot 200 per lopende meter. De kosten voor een kelderdichting bedragen 120 tot 140 euro per vierkante meter. Laat ons u een aantal gratis offertes toesturen, zodat u een beter beeld krijgt van de prijzen van een muur injecteren binnen uw woning.

Doorslaand vocht laten behandelen in Charleroi

doorslaand vocht in je woning laten behandelen

Net als het behandelen van opstijgend vocht, is ook doorslaand vocht behandelen vaak niet eenvoudig. Eerder werd al beschreven, dat met name oude poreuze muren gevoelig zijn voor dit type vochtprobleem. Het hemelwater trekt eenvoudig in de poreuze stenen, waarna het vocht steeds dieper in de muren zal komen. Ook muren met bijvoorbeeld een beschadigde voeg zijn gevoelig voor doorslaand vocht. Via de beschadigingen in de voeg kan het vocht bij de muur naar binnen trekken. Het vervangen van de voeg alleen is in zo’n geval niet voldoende om doorslaand vocht tegen te gaan. Verstandiger is het om naar de mogelijkheden van het impregneren van de muur te kijken. Een specialist op het gebied van vochtbestrijding kan u hierbij helpen. Daarbij kan de vochtbestrijding specialist u advies geven over mogelijkheden om nieuwe vochtproblemen tegen te gaan.

Onderhoud aan de muren uitvoeren

Om doorslaand vocht in de toekomst tegen te kunnen gaan, is het verstandig om de muur regelmatig te (laten) onderhouden. Dit betekent dat de voeg eens in de zoveel tijd vervangen moet worden en dat ook lekdorpels en loodslabben gecontroleerd moeten worden op slijtage. Waar nodig kunnen deze onderdelen tijdig vervangen worden om schade aan uw muur tegen te gaan. Eerder las u al, dat het belangrijk is om de dakgoten en regenpijpen schoon te houden. Ook een overstromende dakgoot kan namelijk voor doorslaand vocht zorgen. Het vocht stroomt hierbij uit de dakgoot via de buitenmuur naar beneden, waarbij een deel van het vocht onderweg in de muur trekt.

Muren waterdicht maken door deze te impregneren

Muren impregneren betekent dat er een speciale coating op de muur wordt aangebracht. Op deze manier krijgt de muur een waterafstotende eigenschap, wat voorkomt dat er nog vocht in de muur kan trekken. Regendoorslag wordt op deze wijze tegengegaan. Bij het impregneren van een muur zal deze eerst grondig worden gereinigd. Algen en ander vuil zou ertoe kunnen leiden, dat de coating niet goed aan de muur hecht. Het impregneren zal hierdoor nauwelijks effect hebben. Nadat de buitenmuur schoongemaakt is, zal de coating worden aangebracht. Deze coating heeft geen invloed op de uitstraling van uw woning. Naast het feit dat de coating uw muur waterdicht maakt, zal deze tevens voorkomen dat er nieuw vuil aan de muur hecht. Zo blijft uw muur schoon en netjes!

Alternatief voor het impregneren van uw muren

muren impregneren tegen doorslaand vocht

Hoewel het advies vrijwel altijd zal zijn dat uw muren geïmpregneerd moeten worden, zijn er alternatieven. Zo kunt u een muur waterdicht maken, door deze bijvoorbeeld van een vochtwerende verflaag te voorzien. Een nadeel hiervan is, dat de verflaag in veel gevallen zichtbaar zal zijn. Iets wat uw muur niet altijd mooier maakt! Daar waar de coating bij het impregneren van de muur in geen geval zichtbaar zal zijn. Vergelijkbaar met het aanbrengen van een verflaag, is het plaatsen van een ander type gevelbekleding. Denk bijvoorbeeld aan zink of kunststof. Bovenal is het belangrijk om nieuwe problemen met doorslaand vocht tegen te gaan.

Prijzen voor een muur impregneren

prijzen voor het impregeneren van je muur tegen doorslaand vocht

Het is afhankelijk van de werkzaamheden die u aan een specialist op het gebied van vochtbestrijding overlaat, welke prijzen hiervoor gerekend worden. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de muren vooraf zelf schoon te maken en het vuil te verwijderen. In dat geval hoeft een vochtbestrijding specialist uit Charleroi enkel voor het impregneren hiervan te zorgen. Voor het impregneren van muren wordt een bedrag van 10 euro per vierkante meter gerekend. U kunt er ook voor kiezen om de vochtbestrijding specialist in Charleroi in te schakelen voor zowel het reinigen als het impregneren. Hiervoor liggen prijzen gemiddeld op 20 euro per vierkante meter. Wij laten de vochtbestrijding specialisten u graag een aantal gratis offertes sturen, om u hier een beter beeld van te geven.

Condensatievocht in Charleroi aan laten pakken

condensatievocht laten behandelen in Charleroi

In de basis wordt condensatievocht veroorzaakt door een slechte ventilatie binnen de ruimtes van uw woning. U herkent dit vochtprobleem aan kleine vochtdruppels op uw ramen of kozijnen. Ook op een muur of plafond kunnen zich in sommige gevallen druppeltjes vocht vormen. De oorzaak van het condensatievocht hoeft niet altijd in de badkamer of keuken te liggen. Wist u bijvoorbeeld dat mensen gemiddeld genomen 2.5 tot 3.5 liter condensatievocht produceren? Afgesloten ruimtes, zoals een kruipruimte en uw kelder, zijn gevoelig voor de ontwikkeling van condensatievocht. Dat geldt logischerwijs ook voor ruimtes waar veel vocht in de lucht hangt door bijvoorbeeld de ontwikkeling van warmte. De badkamer en keuken zijn hier goede voorbeelden van.

Behandeling van condensatievocht in huis

Doordat de oorzaak van condensatievocht niet altijd aan te wijzen is, kan het lastig zijn om dit vochtprobleem in Charleroi aan te pakken. Belangrijk is het om de ruimtes van uw woning regelmatig en voldoende te laten ventileren. Zet uw ramen aan het begin van de dag een uurtje open, zodat het vocht door tocht uit uw woning kan worden meegenomen naar buiten. Ook kunt u ervoor kiezen om een aantal extra roosters aan te brengen boven een raam of deur. Deze roosters zorgen voor een natuurlijke ventilatie, waardoor de lucht in huis op continue basis ververst wordt.

Tip: zet tijdens het koken of douchen een raam open! Zo wordt direct gezorgd voor het afvoeren van het condensatievocht in deze ruimtes. De kans op een serieus vochtprobleem neemt hierdoor sterk af.

Maak gebruik van vochtvreters in uw woning

In het geval van een kelder is het lastiger om deze voldoende te ventileren. U wilt immers voorkomen, dat een muffe geur uit de kelder ook in uw woonkamer of keuken te ruiken is. Uw kelder behandelen tegen condensatievocht is het makkelijkst met een zogenaamde vochtvreter. U kunt dit hulpmiddel bij een supermarkt, huishoudwinkel of op internet aanschaffen. Plaats de vochtvreter in de hoeken van uw kelder en zorg dat ze regelmatig geleegd worden. Deze vochtvreters nemen het vocht op uit de lucht en absorberen dit in een soort spons. Door de vochtvreter eens per twee weken te legen, neemt de luchtvochtigheid in uw kelder af. Uw kelder waterdicht maken is een alternatief voor het voorkomen van vochtproblemen in deze ruimte. Een vochtbestrijding specialist in Charleroi kan u hierover advies geven.

Kelder waterdicht maken tegen vochtproblemen

kelder waterdicht maken in Charleroi

Heeft u last van vochtproblemen in de kelder van uw woning? Uw kelder waterdicht maken is in dat geval sterk aan te raden. Door naar de oorzaak van het vochtprobleem in de kelder te zoeken, kunt u tot liefst 15% bijdragen aan een energiebesparing in uw woning. Reden genoeg om de kelder serieus te nemen bij vochtbestrijding in uw huis. Een vochtige kelder kan verschillende oorzaken hebben. De oorzaak van een vochtige kelder kan bijvoorbeeld liggen bij optrekkend vocht, waarvoor eerder op deze pagina oplossingen werden beschreven. Ook kan een vochtige kelder doorslaand vocht als oorzaak hebben. Hierbij slaat het regenwater tegen de grens van uw muur met het grondoppervlak. Vaak bevindt zich op dat punt de bovenzijde van de muren van uw kelder. Vanaf boven kan het vocht vervolgens langzaam naar beneden kruipen. Een kelderdichting kan de oplossing voor u zijn.

Kelderdichting om vochtproblemen in de kelder te verhelpen

kelderdichting bij vocht in je kelder

Laat een kelderdichting in Charleroi uitvoeren, om nieuwe vochtproblemen binnen uw kelder te voorkomen. Vochtbestrijding middels een kelderdichting betekent in wezen niets meer, dan het waterdicht maken van de kelderruimte. Dit kan op verschillende manieren. Zo kan er worden gekozen voor een kelderbekuiping of een kelderdrainage. Een professional op het gebied van vochtbestrijding in Charleroi voorziet u graag van advies over de verschillen tussen deze vormen van kelderdichting. Bovenal zorgt een kelderdichting ervoor dat vocht buiten uw kelder gehouden wordt.

Kelderbekuiping als vorm van kelderdichting toepassen

kelderbekuiping bij een natte kelder

Een kelderdichting middels een kelderbekuiping betekent dat er een cement wordt aangebracht op de wanden en de vloer van uw kelder. Dit gebeurt niet in een keer, maar bestaat uit verschillende stappen. Het cement wordt opgebouwd met meerdere lagen, om te voorkomen dat het vocht vanuit uw buitenmuur in het cement kan trekken. Een vochtprobleem zou in zo’n geval al snel weer terug zijn in uw kelder! Schimmel verwijderen zal vrijwel altijd de eerste stap zijn, mocht er al sprake zijn van schimmelvorming door vochtproblemen. Zo is de muur schoon als begonnen wordt met het aanbrengen van de laag cement. U heeft bij deze vorm van kelderdichting keuze uit een soepele en stijve bekuiping. Laat u vooraf van advies voorzien over de verschillen hiertussen.

Kelderdichting middels een kelderdrainage

kelderdrainage

Wanneer de luchtvochtigheid in uw kelderruimte hoog is, zal gekozen worden voor een kelderdrainage. Bij deze vorm van kelderdichting wordt er een drainagesysteem geplaatst, welke in verschillende modellen wordt aangeboden. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een zogenaamde randdrainage, die wordt aangebracht tussen de muur en vloer van uw kelder. Dit is vaak de plek waar het vocht als eerste een doorgang vindt naar de kelderruimte. De drainage zorgt voor de afvoer van het water, om vochtproblemen tegen te gaan. Het alternatief voor een randdrainage is een vloerdrainage. Bij deze vorm van een kelderdichting wordt het water afgevoerd, wat via de vloer in uw kelderruimte terechtkomt. Een derde optie is het aanbrengen van een wanddrainage. De werking hiervan valt te vergelijken met die van een vloerdrainage.

Prijzen voor het toepassen van een kelderdichting

kelderdichting prijs m2

Het is van het type kelderdichting afhankelijk, welke prijzen hiervoor in rekening zullen worden gebracht. Normaliter zal het aanbrengen van een kelderdrainage zo’n 3.000 tot 10.000 euro kosten. De exacte kosten hangen hierbij af van de omvang van uw kelder en het type drainagesysteem wat u laat plaatsen. Voor een kelderdichting aan de binnenzijde van uw kelder betaalt u 15 tot 17 euro per vierkante meter. Kiest u voor een kelderdichting via de buitenzijde van uw ruimte, dan wordt een prijs van 60 tot 80 euro per vierkante meter gerekend. Contacteer ons, om gratis offertes voor u op te laten stellen. Zo krijgt u een beter beeld van de exacte kosten van het waterdicht maken van de kelder binnen uw woning.

Aan de slag met water verwijderen uit uw woning

verwijderen van water uit uw woning in Charleroi

In Charleroi vochtbestrijding toepassen kan op verschillende manieren, zoals u op deze pagina heeft kunnen lezen. Water verwijderen begint vaak bij het zoeken naar de oorzaak hiervan. Daar waar men het gewend is om direct te beginnen met het vervangen van een oude verflaag op het kozijn of pleisterwerk op de muur. Wanneer u dit zou blijven doen, zou de oorzaak van schade aan uw muurafwerking nooit worden opgelost. Integendeel, het voortdurend aanbrengen van een nieuwe verflaag kan de problemen verergeren. De muur kan immers steeds minder goed ademen.

Zelf water verwijderen uit uw muur of woning als geheel blijkt lastig. Hoe vindt u bijvoorbeeld de exacte oorzaak van vochtproblemen, zonder de apparatuur van een specialist op het gebied van vochtbestrijding in Charleroi? Start daarom niet zelf met water verwijderen, maar kies direct voor de hulp van een vochtbestrijding professional in Charleroi! Wij bieden u hulp van vakmensen uit ons netwerk, die nieuwe vochtschade in uw woning helpen te voorkomen.