Hoe kan ik Winterschade in uw huis beoordelen?

 Winterschade in uw huis

De winter is misschien nog niet voorbij, maar het is nu tijd om uw huis te beoordelen op eventuele schade die wordt veroorzaakt door het harde en onvergeeflijke weer. Het is immers veel beter om nu te controleren op problemen dan ze te laten escaleren met nog meer aankomend slecht weer. Bekijk ook ons artikel: Is uw huis in gevaar

Het is belangrijk dat u controleert op eventuele schade aan het dak, de zolder en de leidingen, maar u moet ook controleren op vocht. Mocht u tekenen van vocht aantreffen, dan kunt u het beste een vochtbestendige offerte aanvragen om te beoordelen hoe erg de schade is. Met dat in het achterhoofd zijn er nog enkele andere zaken die u moet controleren nu de winter eindelijk op komst is.

Waar moet je op letten?

  • Vocht - Een van de meest voorkomende resultaten van eender welke winterschade is vochtig, en hoewel het er misschien niet uitziet alsof het veel problemen kan veroorzaken, zal het dat wel doen. Vocht kan overal in huis worden aangetroffen en als het onbehandeld blijft, zal het zich waarschijnlijk verspreiden en verergeren, waardoor er nog meer schade aan uw eigendommen zal ontstaan. Als u toch tekenen van vocht in uw huis ziet, informeer dan naar een citaat over vochtwering om het probleem nu op te lossen - laat het niet verergeren.
  • Scheuren - De winter kan allerlei barre weersomstandigheden met zich meebrengen, zoals sneeuw, wind, regen en af en toe een storm. Elk van deze omstandigheden zal uw huis met veel kracht treffen en kan na verloop van tijd resulteren in gescheurde leidingen, bakstenen en muren. Ook dit is iets wat, indien onbehandeld, kan leiden tot verdere schade aan uw woning in de toekomst.

Wat te controleren

  • Buizen en goten - Uw goten en eventuele buitenpijpen zullen als eerste worden geraakt door het weer en zullen waarschijnlijk ook de meeste schade oplopen. Goten kunnen gemakkelijk beschadigd raken als de wind sterk genoeg is of als de armaturen loszitten, dus het is belangrijk dat u ze een keer overlegt om te controleren of ze allemaal uit één stuk zijn. De leidingen zijn niet zo gemakkelijk te beschadigen, maar bij vorst zal elke vloeistof binnenin bevriezen als ze onbedekt zijn. Dit kan resulteren in het uitzetten en splitsen van de leidingen, waardoor er lekkages kunnen ontstaan.
  • Dak en Zolder - Dit zijn twee andere gebieden van het huis die waarschijnlijk schade zullen oplopen tijdens de winter. Dakpannen kunnen worden beschadigd, losgemaakt en kunnen zelfs vallen, waardoor een onbeschermd stuk op uw dak overblijft en uw zolder aan het weer wordt blootgesteld. Hoewel deze vrij eenvoudig kunnen worden gecontroleerd, raden wij u aan om het dak om veiligheidsredenen door een expert te laten inspecteren.
  • Buiten- en binnenmuren - Zowel de binnenkant als de buitenkant van uw huis moeten worden gecontroleerd op eventuele problemen. De buitenkant moet worden gecontroleerd op duidelijke schade aan de muren, zoals scheuren, en elke kamer in de woning moet worden gecontroleerd op tekenen van vocht en op scheuren of spleten in het pleisterwerk.

Deze handige checklist moet u helpen bij het identificeren van eventuele schade die uw huis heeft opgelopen tegen de strenge winter. Als de verbeteringen en het onderhoud van uw huis onderaan uw to-do lijst staan, verplaats ze dan nu naar de top om eventuele problemen op te lossen voordat ze nog erger worden.

Copyright © 2024. Alle Rechten Voorbehouden