Hoe kan je opstijgend vocht herkennen?

Hoe kan je opstijgend vocht herkennen?

Opstijgend vocht komt in zeer veel woningen voor en kan hier zorgen voor diverse problemen. Hierbij valt te denken aan onder meer lelijke plekken, een afnemende stabiliteit van het fundament van de woning en zelfs problemen met uw gezondheid. Het is daarom goed om altijd alert te zijn op opstijgend vocht en om al bij de eerste tekenen ervan direct een professional in te schakelen. Veel mensen hebben echter moeite met het herkennen van opstijgend vocht. Om deze reden geven we u graag wat meer informatie over hoe u erachter kunt komen of u in huis ook met opstijgend vocht te maken heeft.

Lees hier meer over opstijgend vocht in de kelder.

Muffe geur en lelijke plekken op de muur

Sommige plekken in huis zijn extra gevoelig voor opstijgend vocht en u zult dit probleem dan ook met name aantreffen in de kelder, garage, wanden en plafonds. Omdat opstijgend vocht wordt veroorzaakt door vocht of waterdampen die vanuit de grond naar boven komen, kan uiteraard ook uw vloer er door worden aangetast. Langzaam maar zeker kruipt het vocht steeds verder omhoog, waardoor het als het ware lijkt op te stijgen. Als gevolg hiervan zal het plamuurwerk, schilderwerk of behang op uw muren gaan loslaten, al dan niet in combinatie met vochtplekken zoals kringen op de wanden. Ook een muffe geur in huis kan duiden op een probleem met vocht. Heeft u wel van dit soort plekken in huis, maar weet u niet zeker of het om opstijgend vocht gaat? Neem dan direct contact met ons op. We komen snel bij u langs voor een juiste diagnose van uw vochtprobleem.

Opstijgend vocht geconstateerd, wat nu?

Als het bij u thuis daadwerkelijk om opstijgend vocht gaat, is het zaak om daar zo snel mogelijk iets aan te doen. Hiervoor zijn er verschillende oplossingen en natuurlijk kiezen we altijd voor de oplossing die zo goed mogelijk bij uw specifieke vochtprobleem past. Zo kan er worden gekozen voor het weghalen van het aangetaste schilder- of plamuurwerk of bijvoorbeeld voor het plaatsen van een vochtwerende laag. Daarnaast kunt u ook opteren voor het aanbrengen van schimmel- en vochtwerende verf op uw muren, zodat nieuw vocht geen kans krijgt om zich te hechten. Daarnaast kunnen we de muren ook injecteren met vochtwerende gel, waarmee een verdere uitbreiding van het vocht kan worden voorkomen. Het is ook mogelijk dat door het opstijgende vocht het fundament van uw huis is aangetast. In dit geval is er een meer ingrijpende aanpak vereist. Alleen op deze manier kunnen we uw probleem met vocht in huis goed aanpakken. Uiteraard gebruiken we bij onze vochtbestrijding uitsluitend bewezen effectieve methodes. Om erachter te komen welke oplossing het beste past bij uw noden, komen we graag langs voor een vochtanalyse bij u op locatie. Neem hiervoor even contact met ons op per e-mail of telefoon. We staan klaar om u zo goed en zo snel mogelijk af te helpen van uw problemen met opstijgend vocht!

Over de schrijver
Als vochtbestrijder help ik al je problemen met vocht op te lossen. Tevens handige tips geven over hoe bepaalde problemen zelf kan oplossen horen hier ook bij.