Hoe u waarde kunt toevoegen aan uw huis

waarde huizen

Als het om onze huizen gaat, hebben we allemaal onze voorkeur; van de kleur van de muur tot het gebruik van tapijt of laminaat. Er zijn echter bepaalde aspecten die een makelaar, ongeacht zijn voorkeur, een prijskaartje kan geven dat een toegevoegde waarde heeft voor uw woning. Het zou mooi zijn om te denken dat u na de rigueur van het krijgen van een hypotheek, makelaarskosten en verhuisstress voor altijd in die woning zou zijn, maar om verschillende redenen is dit meestal niet het geval. Dus, als het gaat om het krijgen van klaar om te verhuizen net wat kan waarde toevoegen aan uw huis?

Lees ook: Een overstroomde kelder in 7 Stappen voorkomen

Beginnend met het voor de hand liggende, het eerste wat mensen zullen zien als ze uw woning komen bekijken is de buitenkant en de 'stoeprand'. U moet beginnen met de basis:

 • Moet uw muur of hek worden gerepareerd of geschilderd?
 • Moeten uw ramen worden vervangen? Er zijn maar weinig potentiële kopers die een woning zonder dubbele beglazing overwegen.
 • Is de bekleding gescheurd en gebroken? Hebben uw leidingen een schoonmaakbeurt nodig?

Dan is er nog het vrij gemakkelijke spul, de esthetiek.

Heeft het huis een likje verf nodig?

Hoe ziet de deur eruit, moet hij worden vervangen of geschuurd en geverfd? Staat er ook een nummer op de deur?

Dan de voortuin:

Moet het gras gemaaid worden?

Kun je er wat mooie potplanten of bloemen aan toevoegen? Als u het te druk heeft om ze water te geven, doe dan geen moeite, dode bloemen en planten zijn erger dan helemaal geen!

Het verbeteren van de buitenkant van uw huis kan tot 10% van de waarde toevoegen.

Overweeg om een extra slaapkamer om te bouwen tot 15 procent van de waarde van uw huis, vooral als het een loftverbouwing is met een en-suite badkamer. De meeste lofts kunnen worden omgezet, maar het is de moeite waard om een architect of bouwer te laten controleren voordat u begint. Een andere mogelijkheid is het transformeren van een bestaande kelder in een woon- of opslagruimte. Dit kan de waarde van een woning met maximaal 30 procent verhogen - zolang de bouwkosten per vierkante meter minder zijn dan de prijs per vierkante meter van het gebied. In feite kan het verbouwen van uw kelder een van de minst complexe woningverbeteringen zijn, omdat het kwalificeert als een 'verandering van gebruik' voor planningsdoeleinden - wat betekent dat u geen bouwvergunning nodig heeft. Als u echter structurele veranderingen aanbrengt in een monumentaal gebouw, moet u met uw lokale planningsfunctionaris praten.

Als uw garage niet wordt gebruikt om een auto in onder te brengen, kan het zinvol zijn om deze om te bouwen tot een woonruimte - vooral als u een parkeerplaats buiten heeft. De eerste stap is om te controleren of uw garage geschikt is voor verbouwing en of u een bouwvergunning nodig heeft. In veel gevallen zullen de werkzaamheden voor de verbouwing van een garage worden aangemerkt als toegestane ontwikkeling, dus u heeft geen bouwvergunning nodig, maar neem altijd contact op met uw lokale planningsinstantie. Het ombouwen van uw garage kan een potentiële 15% toevoegen aan de waarde van uw huis.

Spreken van de ruimte ervoor te zorgen dat u het maximaliseren van uw opslag, kunt u vrij inventief hier. Maak gebruik van elke beetje van de vrije ruimte die u kunt vinden, zoek naar

 • verborgen hoekjes in de gangen
 • dode ruimte aan weerszijden van schoorsteenborsten of aan het einde van gangen
 • ruimte in de dakranden
 • sobere ruimte
 • ruimte onder het bad of naast de reservoirs
 • ruimte boven wastafels
 • ongebruikte wandruimte voor wandkasten

Er is een reden waarom we bij feesten altijd in de keuken terechtkomen, een aantrekkelijke, schone en gezellige keuken is essentieel voor zowel de kopers als de taxateurs. Het is geen verrassing dat 65% van de huiseigenaren hun keuken hebben gerenoveerd alvorens deze te verkopen. U kunt zich misschien geen geheel nieuwe keuken veroorloven, maar er zijn veel kleinere manieren om te verbeteren wat u al heeft. U kunt uw keuken vrij eenvoudig slimmer maken door de kastdeurtjes te vervangen of een nieuw werkblad aan te brengen en opnieuw te schilderen. Dit alles kan afzonderlijk worden gedaan en door uzelf worden aangebracht, waardoor u meer geld bespaart.

Update uw achtertuin / of balkon, als u het geluk hebt om een achtertuin te hebben dan moet u het er aantrekkelijk laten uitzien, want het zal een aantrekkelijke functie zijn voor potentiële kopers. Een oppervlakte van het terras geeft kopers het gevoel dat ze een grotere bruikbare leefruimte hebben en 3% van de woningen die in 2019 werden verkocht bleken zelfs een zomertuin te hebben gehad. Als u beperkt bent op deze ruimte, maar een balkon heeft, doe dan de moeite om dit een extra aantrekkelijke ruimte te maken om in te ontspannen; sprookjesachtige verlichting, potplanten, stoelen en vergeet niet om de vloer te schrobben.

Nu de serieuze dingen, helaas zijn er een aantal banen die een beetje meer inspanning vereisen dan het krijgen van uw verfborstel en tuinbroek uit. Het updaten van diensten, zoals bedrading en loodgieterswerk, is een storend karwei en zal het optillen van vloeren en het verjagen van gipsmuren met zich meebrengen, dus het is essentieel om het werk af te ronden voordat u enige cosmetische verbeteringen aanbrengt als u kijkt naar manieren om waarde toe te voegen aan uw huis.

Elektriciteit:

 • Het updaten van de elektriciteit kan van essentieel belang zijn als het huis al enkele jaren niet opnieuw bedraad is. U moet aan de meter kunnen zien of er een oude zekeringkast is, u moet waarschijnlijk het huis opnieuw bedraden en een moderne consumentenunit met een RCD (reststroombeveiliging) installeren voor de veiligheid.
 • Het toevoegen van extra stopcontacten zal ook waarde toevoegen aan uw huis en in sommige gevallen kan het de moeite waard zijn om te kiezen voor een aantrekkelijke gezichtsplaat voor stopcontacten en schakelaars.
 • Maak bij herbedrading gebruik van de mogelijkheid om de verlichting te updaten en om afzuigventilatoren in de badkamers toe te voegen.

Loodgieterij:

 • Oude leidingen kunnen erg wazig worden, wat kan leiden tot slechte warme en koude stroming, kloppende of rammelende geluiden en andere geluiden in het ergste geval, het kan leiden tot barstende leidingen. Overweeg een loodgieterijsysteem onder druk, in plaats van de zwaartekracht, omdat het de noodzaak van een kopbak overbodig maakt en zo ruimte vrijmaakt, en zorgt voor een goede druk op zowel de warme als de koude toevoer.
 • Als u ruimte heeft voor een cilinder, kunt u toch snel warm water hebben opgeslagen voor het vullen van een bad. Zo niet, overweeg dan een combiketel die op verzoek warm water levert, maar zorg ervoor dat u een ketel met een goed debiet kiest die u minstens 10 liter per minuut nodig hebt voor een fatsoenlijke krachtdouche.

Het toevoegen of updaten van de centrale verwarming zal altijd meer toevoegen aan de waarde van een woning dan het kost en moet worden gedaan in combinatie met het verbeteren van de algemene energie-efficiëntie van het gebouw. Het verbeteren van de efficiëntie omvat ook:

 • het afdichten van tocht rond deuren en ramen (maar niet van luchtstenen).
 • het vervangen van ramen die niet meer te repareren zijn door dubbele beglazing.
 • het toevoegen van isolatie in de zolderruimte.

Als de bestaande ketel in redelijke staat van onderhoud is en voldoende vermogen heeft voor de warmtebehoefte van het gebouw, probeer er dan altijd gebruik van te maken, met uitzondering van de ketels die hun luchttoevoer van binnen uit het huis halen. Als de ketel voldoende capaciteit heeft, kunt u nieuwe radiatoren en een verwarmd handdoekenrek of vloerverwarming toevoegen aan het bestaande systeem.

Vocht en schimmel - schilder niet over het probleem heen! Vocht en schimmel zijn veel ernstiger dan een lelijke vlek op uw muren of plafond. Vocht en schimmel kunnen de gezondheid van iemand in gevaar brengen, vooral van baby's, ouderen en mensen die last hebben van astma. Een vochtig probleem kan de verkoopprijs van uw woning beïnvloeden. Maar er zijn verschillende soorten vochtproblemen en sommige kunnen tegen zeer lage kosten worden behandeld. Bijvoorbeeld, het type vocht veroorzaakt door condensatie zal oppervlakteschimmel zijn en gemakkelijk te behandelen, het is heel gebruikelijk in badkamers en kan gewoon te wijten zijn aan overmatige waterdamp. Met sommige huishoudelijke reinigingsapparatuur en de installatie van een afzuigventilator kan het probleem binnen een week of zo volledig zijn opgelost. Ernstiger soorten vocht, zoals opstijgend vocht, zijdelings vocht of doordringend vocht, vereisen de diensten van een professional. De ernst van het vochtprobleem zal de kosten van de behandeling bepalen.

Op enkele uitzonderingen na zal een woning die wordt gekocht met een hypotheek een onderzoek vereisen. Wanneer het onderzoek vochtproblemen aan het licht brengt, zal de hypotheekverstrekker meestal verder onderzoek van een gespecialiseerde taxateur nodig hebben. Sommige kredietverstrekkers zullen rekening houden met de kosten van het werk dat in het rapport van de taxateur wordt beschreven en bieden een hypotheek aan onder voorbehoud van retentie. Bij een inhouding houdt een hypotheekverstrekker een deel van de hypotheek in totdat de koper bepaalde werkzaamheden aan het object heeft afgerond. Zolang de koper zijn aanbod niet verlaagt, is dit een goede uitkomst voor de verkoper.

Er kunnen zich gevallen voordoen waarin vochtige problemen zo ernstig zijn dat hypotheekverstrekkers niet willen lenen, voluit. In deze gevallen zal de verkoper het werk zelf moeten uitvoeren of verkopen aan een contante koper. Voor een verkoop aan een contante koper zal er een korting zijn, verkopers moeten een korting van 10% tot 20% op de marktwaarde verwachten, plus een korting voor de kosten van het werk.

Schilder nooit over het probleem heen. Het is nu een wettelijke verplichting om eventuele problemen te verklaren (in de vastgoedinformatievragenlijst van de verkoper).