Hoe zwarte schimmel verwijderen

Laat een besmetting met zwarte schimmel uw huis en gezondheid niet schaden. Met een paar natuurlijke ingrediënten, kunt u de schadelijke stof elimineren zonder de hulp van een professional.

hoe zwarte schimmel verwijderen

Als een natuurlijk voorkomende en alomtegenwoordige stof in onze wereld, bestaat schimmel in een verscheidenheid van verschillende schimmels- veel van die niet-toxisch zijn en vooral van invloed op mensen met allergieën en astma. De zwarte schimmel , specifiek, niettemin, is een ernstigere overtreder, specifiek, niettemin, is. De blootstelling aan de giftige verscheidenheid van Stachybotrys chartarum kan ademhalingskwesties veroorzaken die zich van mild tot streng uitstrekken. Het, zoals de meeste soorten schimmel , groeit aan een alarmerend tempo in de juiste omstandigheden - namelijk op plaatsen met langdurige blootstelling aan vocht en vochtigheid, zoals kelders, badkamers, onder-gootsteenkasten, of onlangs overstroomde gebieden. Om deze reden, zouden de huiseigenaars actie bij eerste teken van het moeten voeren, en leren hoe te om zwarte schimmel te verwijderen alvorens het van een goedaardige speler in een invasieve species omzet.

Lees meer over Is zwarte schimmel gevaarlijk of zelfs dodelijk?

Omdat de zwarte schimmel zich in de muren kan vormen alvorens aan gipsplaten of andere oppervlakten uit te spreiden, zijn de kansen dat de huiseigenaars zijn muffe, schimmelgeur kunnen ruiken alvorens het te zien. Wanneer u uw inspectie begint, zoek zijn kenmerkende slijmerige textuur, donkergroen - zwarte (soms grijze) kleur, en vlekkerige verschijning.

Als iemand in uw huis onlangs een onwankelbare verhoging van ademhalingssymptomen (het snuiven, het niezen, het niezen, de vergetelheid, de congestie, etc.) heeft ervaren en u verdenkt een recente schimmel besmetting, kunt u een ernstigere schimmels onder ogen zien. In dergelijke omstandigheden, huur een vergunning gegeven schimmel inspecteur in om uw huis te onderzoeken en op de beste manier te adviseren om het te verlichten gebaseerd op zijn doordringendheid. U zou ook een verwijderingsspecialist inhuren als de zwarte schimmel zich in uw muren heeft begeven , om het probleem tegen te houden alvorens het zich verder uitspreidt. Anders, kan een schimmelprobleem dat tot toegankelijke, harde oppervlakten wordt beperkt - zoals badkamermuren, kelderverdiepingsvloeren, of houten versiering - met het juiste toestel en wat persistentie worden aangepakt. Hier is hoe u zwarte schimmel uit uw huis kunt verwijderen.

STAP 1
Zoek eerst de bron van de schimmel in uw huis. Zwarte schimmel kan worden geïdentificeerd door zijn vaak slanke textuur, donkergroen/zwarte (soms grijze) kleur, en de groei die verschijnt als vlekken of vlekken die zich in de loop der tijd verspreiden. De gemeenschappelijke bronnen van zwarte schimmel omvatten hoeken, behandelde gebieden onder gootstenen of kasten, plinten, onder kartonnen dozen in de kelderverdieping, en overal anders met hoge niveaus van vochtigheid. Besteed aandacht aan uw neus, en volg muffe geur van zwarte schimmel om van de bron de plaats te bepalen. Een zaklamp zal u helpen bij het inspecteren van hoekjes, gaten en donkere hoeken.

zwarte schimmel verwijderen

STAP 2
Als je de beledigende groei eenmaal hebt gezien, zoek dan een schimmelbestrijdende oplossing. Terwijl veel middelen schimmel kunnen bestrijden (Borax, azijn, bleekmiddel en ammoniak, om er maar een paar te noemen), worden tea tree oil en grapefruit zaad extract vaak beschouwd als de meest effectieve producten om het probleemgebied te desinfecteren en te ontgeuren. Bovendien zijn ze volledig niet-giftig. U kunt de aankoop van tea tree olie online en in gezondheidswinkels, maar zorg ervoor dat zijn van melaleuca alternifolia (een Australische boom) en dat de actieve ingrediënten 30 procent terpinen 4-ol en niet meer dan 10 tot 15 procent cineole omvatten. Grapefruit zaad extract kan iets minder effectief zijn, maar makkelijker te vinden, ook verkrijgbaar bij dit soort retailers.

Voor elk kopje water dat in de spuitfles zit, voeg een theelepel theelepel theeboomolie of grapefruitzaad extract toe. Beide oliën zijn lang houdbaar, dus zolang de spuitfles op een "off" positie voor luchtdichtheid kan worden gezet, zal de oplossing minstens een jaar meegaan.

STAP 3
Voordat u een zwarte schimmel verwijdert, moet u eerst uw schouders eronder zetten: Trek wegwerpoveralls, rubberen handschoenen, een luchtdichte veiligheidsbril en een gezichtsmasker/ademhalingsapparaat aan. Deze beschermende uitrusting vermindert het risico op gezondheidsproblemen die het gevolg kunnen zijn van blootstelling aan de stof, waaronder infecties van de luchtwegen, allergische reacties, gewrichtsontstekingen en huiduitslag. Omdat één enkele zwarte schimmelspore die uw oog raakt, zelfs blindheid kan veroorzaken, wilt u geen hoeken afsnijden.

STAP 4
Schud de spuitfles van de schimmelbeschermende oplossing grondig door elkaar en besproei de aangetaste zone, zodat deze goed verzadigd is. (Blijf de fles tijdens dit proces herhaaldelijk schudden om er zeker van te zijn dat de oplossing goed gemengd blijft). Laat de vloeistof 5 tot 10 minuten op de schimmel zitten zodat de antibacteriële eigenschappen de tijd hebben om door het vuil heen te werken. Schraap nooit gedroogde schimmel, anders kunnen de giftige sporen zich in de lucht verspreiden en negatieve gezondheidseffecten veroorzaken.

STAP 5
Neem een nylon borstel en schrob het oppervlak om de vochtige schimmel op te tillen en te verwijderen. Verplaats de borstel in zorgvuldige sterke streken, zodat u niet de schimmel spatten op de omliggende gebieden - zelfs dode schimmelsporen kan een allergeen gezondheidsprobleem zijn. Na het grondig schrobben met de borstel, veeg het gebied schoon met oude vodden of papieren handdoeken.

STAP 6
Als de mal moeilijk te verwijderen is, herhaal dan de stappen 4 en 5. Een lichte vlek kan achterblijven nadat je klaar bent, maar zolang je het oppervlak goed schoongemaakt hebt, moet de mal goed gedood worden.

STAP 7
Spoel het gebied niet af met water, aangezien de tea tree olie en grapefruit extracten van zaden van de theeboom zijn schimmelbestrijdingsmiddelen die helpen voorkomen dat schimmel terugkeert. Schud in plaats daarvan de fles met de oplossing, geef het met schimmel aangetaste gebied een laatste lichte spray en laat het vervolgens aan de lucht drogen.

STAP 8
Gooi de overalls en papieren handdoek weg in een plastic zak, die u goed moet afsluiten voordat u ze met het afval mee naar buiten neemt. Was vuile vodden en de nylon schrobzuigmachine in heet water, of gooi ze weg met de overall en de papieren handdoek als extra voorzorgsmaatregel.

Onthoud, komt de schimmel natuurlijk voor dan kan terugkeren. Om een paar willekeurige vlekken van een verse heropleving aan te pakken, is het niet nodig om overalls aan te trekken. In plaats daarvan, grijp een masker, een veiligheidsbril, handschoenen, en de resterende schimmel-dodende oplossing, dan ga van Stap 3 verder. Gewapend met deze informatie over hoe je zwarte schimmel kunt verwijderen, blijf je in de toekomst op de hoogte van de bedreiging van het huishouden.