De voordelen van inkapselen van de kruipruimte
Dit artikel biedt nuttige informatie over het inkapselen van de kruipruimte. We leggen de inkapseling uit, bieden tips voor het inkapselen van kruipruimte en leggen uit hoe u een gezonde luchtvochtigheid in uw kruipruimte kunt behouden. Bekijk ook opstijgend vocht binnenmuur behandelen.
Waarom kruipruimtes inkapselen
Aangezien tot 50% van de huishoudelijke lucht uit uw kruipruimte kan opstijgen, is het belangrijk om deze zo schoon en droog mogelijk te houden. Het toevoegen van een kruipruimte-dampbarrière en ontvochtiger wordt algemeen geaccepteerd als de beste manier om de kwaliteit van de binnenlucht te verbeteren en de energie in uw huis te verbeteren.
Waterdamp komt de kruipruimte binnen vanaf de grond (zelfs via cement), waardoor veel mensen hun kruipruimte inkapselen om het vocht buiten te houden.
Voordelen van het creëren van een dampscherm
- Verbeterde luchtkwaliteit in uw kruipruimte en huis
- Creëert een onherbergzaam gebied voor ongedierte en houtvernietigende insecten
- Maakt het mogelijk om comfortabeler te leven
- Vermijd schimmelvorming en structurele schade
- Meer energie-efficiëntie in uw huis
Wat is inkapselen van de kruipruimte?
Het inkapselen, of in ieder geval afdichten, van kruipruimtes is een populaire oplossing om vochtproblemen binnenshuis te voorkomen. Encapsulation kan worden vergeleken met de voering die aan zwembaden wordt toegevoegd om lekkages te voorkomen.
Een zware polyethyleen barrière wordt toegevoegd om uw kruipruimte volledig te bedekken - meestal de vloeren, funderingsmuren en soms zelfs het plafond.
Deze waterdampschermen zijn het meest effectief wanneer ze uw kruipruimte volledig bedekken, en er wordt afdichtingsband gebruikt om de barrièrestukken in het hele gebied te verbinden.
Zodra uw ruimte volledig is afgedicht, is het laatste stuk van de inkapseling het regelen van de lucht om een gezond vochtigheidsniveau te behouden. De meest gebruikelijke manier om dit te doen is door een luchtontvochtiger toe te voegen om het vochtgehalte van uw kruipruimte te regelen.
Deze barrière en ontvochtiger combinatie beschermt de kruipruimte tegen overtollig vocht en alle problemen die daarmee gepaard gaan.
Wie moet er nadenken over kruipruimte-omhulling?
Waterdamp en overtollig vocht kunnen een aantal problemen in uw huis veroorzaken. Omdat waterdamp door poreus cement kan bewegen, kan vocht uit de grond door de fundering heen naar uw huis bewegen.
Veel voorkomende problemen die ertoe leiden dat mensen hun kruipruimte afdichten:
- Schimmel
- Meeldauw/muisgeur in de kelder
- Zachte of scheidende vloeren
- Hoge kosten voor koeling
- Natte isolatie
- Condensatie op ramen
- Insectenproblemen
Kan ik zelf een kruipruimte inkapselen?
Er zijn verschillende bedrijven die uw kruipruimte volledig kunnen inkapselen voor u, wat de optie is waar de meeste mensen mee gaan. Ze onderzoeken uw gebied, zorgen ervoor dat uw kruipruimte geschikt is voor inkapseling en pakken eventuele andere funderings- of overtollige vochtproblemen op de juiste manier aan.
Als u van plan bent om het zelf te doen, kunt u de benodigde producten (afdichtingstape, dampscherm, etc.) op verschillende plaatsen online bestellen, maar we raden u aan om ze lokaal te kopen omdat het verzenden van de grote, zware barrières erg duur kan zijn.
Onze suggestie: Professionele inkapseling is de beste manier om ervoor te zorgen dat alles correct wordt ingevuld.
Instructies voor stapsgewijze inkapseling
Elke kruipruimte heeft zijn eigen uitdagingen en vochtproblemen. Het typische proces omvat echter ook:
Voor kruipruimte inkapseling
- Ga de kruipruimte in.
- Maak het schoon. Terwijl de dampschermen dik zijn, wil je niet het risico lopen dat ze doorboord worden door rotsen en andere voorwerpen.
- Zodra uw ruimte schoon is, is het een goed idee om uw funderingsmuren, vloer en alle andere gebieden die u zult bedekken te meten.
- Nadat u uw ruimte hebt opgemeten, snijdt u het barrièremateriaal in stukken om elke overeenkomstige muur te bedekken. U wilt de stukken iets groter snijden dan u nodig hebt en ze overlappen bij de installatie, zodat er geen openingen zijn.
TIP: Knip na het meten de dampschermen in uw tuin of huis (niet in de kruipruimte).
Het installeren van de dampschermen
De juiste installatie van de dampschermen is het belangrijkste onderdeel van het proces:
- Het begint met het toevoegen van dubbelzijdige afdichtingstape direct onder de vloerbalken.
- Vervolgens bevestigt de aannemer (of u) de kunststof dampschermen langs de funderingsmuren, waarbij hij voorzichtig tegen de muur drukt en de dampschermen zo consistent mogelijk houdt.
TIP: Als u een doe-het-zelf inkapseling probeert te maken, dan is dat minstens een klus voor twee personen.
- Nadat de muren klaar zijn, moet het vloeroppervlak worden afgedekt. Zorg ervoor dat de naden enkele centimeters overlappen.
TIP: Vergeet niet om eventuele openingen of ramen af te dichten. Zorg er dan voor dat eventuele toegangsdeuren volledig luchtdicht zijn.
Gezonde luchtvochtigheid handhaven
Nu is de kruipruimte voldoende afgesloten of ingekapseld. Het moeilijke deel is gedaan. Wat nu? Het is vrij eenvoudig: Houd je verzegelde kruipruimte op een gezond vochtigheidsniveau.
De beste manier om een gezonde luchtvochtigheid (tussen 45 en 50%) te behouden is met een kruipruimte-ontvochtiger. Het zijn robuuste, duurzame en eenvoudig te gebruiken ontvochtigers.
Afdichting vs. volledige inkapseling
De term "afdichtende kruipruimtes" en "inkapselende kruipruimtes" worden vaak door elkaar gebruikt. Hoewel ze vergelijkbaar zijn, betekent het afdichten over het algemeen alleen het bedekken van de vloer en ongeveer 8 inch boven de muren. Dit is een voorbeeld van een verzegelde kruipruimte
De inkapseling houdt in dat alle vloeren, muren en zelfs het plafond worden bedekt. Sommige professionele inkapselingen omvatten zelfs het toevoegen van isolatie aan de muren en toegangsdeuren.
Overwegingen voor het inkapselen
Als uw kruipruimte niet correct is ingekapseld en verzegeld, kunnen er andere problemen ontstaan:
- Problemen met bulkwater zijn een punt van zorg. Alle langlopende bulkwaterproblemen moeten worden aangepakt voordat een kruipruimte wordt ingekapseld (zoek naar zittend water of watervlekken op funderingsmuren).
- Termietbestrijdingsbedrijven kunnen ook beperkingen opleggen aan de hoeveelheid kruipruimte die kan worden afgedekt, dus zorg ervoor dat u contact opneemt met uw ongediertebestrijdingsbedrijf voordat u in een inkapselingsproject springt - vooral als u een actieve termietenbinding heeft.
- Als er verbrandingsapparatuur in de kruipruimte aanwezig is, moet u rekening houden met eventuele backdrafting.
Het inkapselen van uw kruipruimte betekent in wezen het volledig afdichten ervan, en deze potentiële problemen zijn de reden waarom de meeste mensen kiezen voor een professionele barrière-installatie.