Hoe schimmel te voorkomen met spuitisolatie

schimmel problemen spuitisolatie

Als je aan schimmel denkt, dwaalt je geest dan af naar dat brood dat je te lang op de toonbank hebt laten liggen? Het is smerig, maar dat soort schimmel is relatief ongevaarlijk - door het in de vuilnisbak te gooien ben je snel van je probleem verlost. Andere soorten schimmel en meeldauw die in uw huis op de loer liggen zijn veel moeilijker te verwijderen - om nog maar te zwijgen van het feit dat ze gevaarlijk zijn voor u, uw familie en uw huis. Wat zijn enkele tekenen dat schimmel zich in uw huis kan verstoppen? Misschien nog wel belangrijker, hoe kunt u voorkomen dat er schimmel ontstaat om mee te beginnen? Lees ook over 3 Toepassingen voor Sproeischuimisolatie dat u kan verrassen

Tekenen van schimmel in uw huis

Soms is het opsporen van schimmel in uw huis net zo eenvoudig als het van dichtbij bekijken. Zijn er zwarte of groene vlekken op uw muren? Dat is schimmel, en het is cruciaal dat u er snel mee omgaat, voordat het zich verspreidt. Maar wat als u het niet ziet? Als je huis een aanhoudende muffe geur heeft, is dat een vrij goed teken dat schimmel zich ergens verbergt.

Sommige van de meest voorkomende indicatoren van schimmel zitten eigenlijk in je eigen lichaam. Als er schimmel in uw huis groeit, zult u er zeker een deel van inademen. Symptomen van schimmelinhalatie lijken vaak op allergiesymptomen: u kunt hoesten of niezen. In veel gevallen kunt u zich licht in het hoofd voelen of in de war raken. Als u symptomen ervaart, negeer dan niet wat uw lichaam u probeert te vertellen. Plan een controle voor uzelf, en een voor uw huis! Uw arts zal in staat zijn om tekenen van schimmelinhalatie te identificeren, en een thuisprofessional zal in staat zijn om schimmel te lokaliseren.

Wat is de oorzaak van schimmel in mijn huis?

Schimmel is vaak een symptoom van een groter probleem in uw huis: waterschade. Soms weten mensen dat ze recentelijk waterschade hebben opgelopen door een overstroming of een gebarsten pijp. Andere keren gaat het onopgemerkt voorbij. Hoe dan ook, vochtproblemen moeten serieus worden genomen. Een verkleurd plafond kan eenvoudig opnieuw geschilderd worden, maar als het structurele schade verbergt, heb je later een veel ernstiger probleem.

Schimmel heeft weinig behoeften: het wil vocht, warme temperaturen en biologisch afbreekbaar materiaal om op te slaan. Dit is slecht nieuws voor de inwoners van Florida, vooral in de afgelopen maanden. Orkaan Irma leverde het vocht, het klimaat in Florida levert warme temperaturen en houten behuizingsmaterialen leveren het biologisch afbreekbare schimmelvoedsel.

Maar wat als je huis niet overstroomd is? De boosdoener zou uw zolder kunnen zijn - meer specifiek, defecte of ontbrekende zolderisolatie. Veel mensen denken dat isolatie de enige taak is om warme lucht binnen te houden, maar dat is niet het geval. Huizen in een warm klimaat hebben ook isolatie nodig. Een goede isolatie houdt de koele lucht binnen en het vocht buiten. Door gaten in de isolatie kan vochtige lucht naar binnen sluipen en zich vestigen.

De favoriete partner van Mold in de criminaliteit is uw HVAC-systeem. Leidingen met lood geconditioneerde lucht in elke kamer van uw huis. Als schimmel zich in uw muren of op zolder verbergt, kunnen schimmelsporen uw HVAC-systeem binnendringen en zich over uw hele huis verspreiden (en groeien). Plotseling wordt uw probleem een stuk groter!

Spuitschuimisolatie om schimmelvorming te voorkomen

Het is niet genoeg om alleen maar isolatie te hebben. Je moet de juiste soort hebben voor je huis. Hoewel er veel verschillende soorten isolatie, de beste pasvorm voor Florida huizen is gesloten cel spuit schuim isolatie. In tegenstelling tot andere isolatiematerialen, spuit-schuim is waterbestendig, wat betekent dat het houdt dat gevaarlijk vocht waar het hoort: buiten. Als extra bonus, spuit-schuim vormt een luchtdichte afsluiting. Buitenlucht en allergenen blijven uit uw huis, en de frisse lucht die u betaalt om te verwarmen of te koelen blijft binnen, wat uw energierekening drastisch kan verlagen!

Neem de materie in uw eigen handen

Stop schimmelvorming voordat het begint door vocht uit uw huis te houden. Spuitschuim isolatie is uw beste bondgenoot in de strijd tegen vocht. Wacht niet tot je een probleem hebt.