Kosten kelder vochtvrij maken

Type oplossing kelder vochtvrij maken Gemiddelde kostprijs
Het injecteren van de keldermuren Tussen 100 & 125 euro per lopende meter
Het plaatsen van een ventilatiesysteem Tussen 3.000 & 5.000 euro per installatie
Het uitvoeren van lekdetectie in de kelder Tussen 350 & 500 euro per lekdetectie
Kelderbekuiping realiseren langs binnen Tussen 16 & 18 euro per vierkante meter
Kelderbekuiping realiseren langs buiten Tussen 60 & 70 euro per vierkante meter

De kelder is vaak een belangrijke plek in de woning. Het is niet zomaar dat er specifiek voor gekozen is om een kelder te nemen in huis. Waar echter lang niet altijd goed aan gedacht wordt, is het feit dat een kelder ook risico’s met zich meebrengt. Zo zijn er op deze plek altijd sneller problemen. Dit betekent dus dat de ondergrondse kamer waar allerlei grote plannen mee waren helemaal niet meer bruikbaar is. Dit is een vervelende zaak. Daarom is het ook belangrijk om hier actie op te ondernemen.

Vocht uit de kelder laten verdwijnen

Om toch optimaal gebruik te kunnen maken van de kelder, is het belangrijk deze goed vochtvrij te maken. Dit betekent dan wel dat er budget vrijgemaakt moet worden voor de kosten. Het is ook belangrijk om te weten wat er dan voor nodig is en welke kosten dit met zich meebrengt. Het is daarom ook slim om de volgende informatie allemaal even door te nemen om zo een goed beeld van het geheel te hebben. Neem vandaag nog contact op met Vochtbestrijding Snel voor het vochtvrij maken van je kelder.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis offerte.

kostprijs kelder vochtvrij maken

Wat zijn de kosten voor vochtvrij maken?

De reden waarom de kelder meer problemen met vocht kan hebben is simpel. Doordat het een ondergrondse ruimte betreft kan vocht er gemakkelijker bij komen. Dat maakt het bovendien ook extra belangrijk om goed te achterhalen waar de basis van het probleem ligt. Hoe komt het vocht eigenlijk precies de kelder in? De kans bestaat dat het om insijpeling gaat. Het kan echter ook door een te hoge druk van het grondwater komen dat optrekt.

De kostprijs bepalen

Het is van groot belang om de juiste oorzaak te achterhalen. Dit is nodig om een juiste inschatting van de kosten te maken. Wanneer het probleem goed is vastgesteld, dan is hier ook de juiste oplossing voor aan te dragen. Wat betekent dat er geen onnodig werk gedaan hoeft te worden. Er zijn een flink aantal verschillende oplossingen die aangedragen kunnen worden. Het is daarom dus ook goed om te weten wat elke oplossing aan kosten met zich meebrengt.

De verschillende opties

Alles het gaat om het vochtvrij maken van de kelder zijn er een aantal verschillende behandelingen mogelijk. In de eerste plaats gaat het om de keldermuren injecteren. Dit kan worden gedaan voor een prijs tussen €100,- en €125,- per lopende meter. Een andere optie is een ventilatiesysteem plaatsen. Dit kost tussen €3000,- en €5000,-. Lekdetectie laten uitvoeren kost tussen de €300,- en €500,- per detectie. Dan is er nog de mogelijkheid tot kelderbekuiping. Binnendoor kost dit €16,- tot €18,- per vierkante meter. Buitenlangs kost dit €60,- tot €70,- per vierkante meter.

Factoren die de prijs bepalen

Er is een flinke reeks aan factoren die een rol speelt bij het bepalen van de prijs voor het vochtvrij maken van de kelder. Het is daarom ook goed om dit even uiteen te zetten. Zo is de prijsopbouw van de werkzaamheden een stuk beter te begrijpen. Er zijn namelijk een aantal verschillende soorten kosten die in rekening gebracht gaan worden. Dat gaat dan bijvoorbeeld om de kosten voor de materialen die gebruikt moeten worden. Dit vormt 40% van het geheel. Daarnaast zijn er de kosten voor arbeid, die 55% van het geheel vormen. Er blijft dan nog 5% over die bijvoorbeeld voor de voorrijkosten worden gebruikt. Dit moet dus allemaal worden meegenomen.

Manieren om zelf de kosten voor vochtvrij maken te beïnvloeden

Er zijn meerdere verschillende zaken die een rol spelen bij het uiteindelijke kostenplaatje met betrekking tot de kelder vochtvrij maken. Dat betekent wel ook dat er dus verschillende mogelijkheden zijn om hier zelf invloed op uit te oefenen. Het is daarom belangrijk om een aantal overwegingen te maken die hier een rol in spelen. Denk aan de volgende punten.

1: Het soort vochtbestrijding kiezen

Het is in de eerste plaats natuurlijk belangrijk om de werkzaamheden uit te voeren die de problemen terugdringen. Dit heeft ook invloed op de kosten. Zo is bijvoorbeeld het injecteren van de muren flink voordelig, maar lang niet tegen alle soorten problemen effectief. In een aantal gevallen is de kelderbekuiping, die veel duurder is, de enige juiste oplossing. Het is dus wel belangrijk om direct de juiste keuze te maken. Op die manier is er het meeste uit te halen.

2: Zelf aan het werk gaan

Zoals eerder te zien was, is een belangrijk deel van de kosten toe te schrijven aan arbeid van de specialist. Dat betekent dus ook dat er relatief gemakkelijk te besparen is. Door zelf aan de slag te gaan met het vochtvrij maken van de kelder. Er zit wel een kleine keerzijde aan deze manier van besparen. Het is namelijk wel altijd belangrijk om goede kennis te hebben van de manieren van werken. Op de juiste manier injecteren of bekuipen is de enige manier om van de problemen af te komen. Het kan dus soms toch flink slimmer zijn om de specialist in te schakelen.

Mogelijke manieren van besparen

Er zijn allerlei manieren waarop het mogelijk is om de kelder voordelig vochtvrij te maken. Het zal altijd wel iets kosten, maar het is lang niet altijd nodig om de hoofdprijs te betalen. Wel is het dan handig om te weten op welke manier de kosten enigszins terug te dringen zijn. Daarom zijn de volgende bespaartips handig om te kennen. Dit geeft een flink aantal extra mogelijkheden.

Een expert uit de omgeving

Het onderdeel van de kosten dat misschien wel het meest variabel is, betreft de voorrijkosten. Dat betekent dus ook dat deze het gemakkelijkst te beïnvloeden zijn. Dat kan bijvoorbeeld door gewoon een specialist uit de omgeving in te huren. Dit is een simpele rekensom. De specialist hoeft minder kilometers te maken voor het project. Wie uitgaat van een prijs van tot wel een euro per kilometer, kan dus gemakkelijk bepalen hoeveel er via deze weg te besparen is.

Zelf het werk doen

Door geheel of deels zelf het werk te doen, is het mogelijk om ook de prijs om laag te brengen. Dat komt doordat er dan minder arbeid door de expert nodig is. Dat betekent dus dat allerlei zaken van de prijs kunnen afvallen, waardoor het totale plaatje een flink stuk duidelijker en aantrekkelijker wordt. Het is vaak ook mogelijk om dit in overleg met de expert te doen.

Slim besparen door vergelijken

De slimste manier om gemakkelijk te besparen is misschien wel door te vergelijken. Wie namelijk meerdere specialisten aanschrijft, kan er zeker van zijn dat er wel wat van de kosten af kan. Dat komt doordat gewoon zelf de laagste prijs te kiezen is. Met als gevolg dat er minder betaald hoeft te worden voor hetzelfde werk. Wie dit slim aanpakt, kan weleens flink wat minder hoeven betalen om de kelder weer helemaal vochtvrij te krijgen.