Kosten voor kelder injecteren

Injecteren van de kelder Gemiddelde kostprijs
Injecteren van keldermuur per lopende meter Tussen 100 & 125 euro per lopende meter

Er is in een flink aantal kelders een probleem met opstijgend vocht. Dit is een groot probleem omdat het ook meerdere ruimtes zal aantasten in de woning. In dat opzicht is het dus ook zo dat optrekkend vocht nooit slechts op één plek sprake zijn van optrekkend vocht. Wordt dit in de keuken of de woonkamer gesignaleerd? Dan komt het dus uit de kelder. Deze ruimte is immers met afstand het meest vatbaar voor problemen met grondwater. Dit kan een flink probleem vormen

Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis offerte.

Wat te doen tegen optrekkend vocht

Het optrekkend vocht kan dermate veel invloed hebben dat de kelder niet meer goed bruikbaar is. Het is daarom belangrijk om bijvoorbeeld vochtbestrijding je kelder te laten injecteren om zo het optrekkend grondwater tegen te gaan. Het is dan wel belangrijk om hier goede informatie over in te zamelen. Op deze pagina is veel kennis op te doen over de werkwijze en de kosten. Lees hier meer over vochtbestrijding van je kelder.

prijs kelder injecteren

Wat kost een kelder injecteren?

Natuurlijk is het altijd belangrijk om een idee van de kosten te hebben. Dat is in het geval van een kelder injecteren natuurlijk niet anders. Het probleem met het opstijgend vocht is weliswaar zeer vervelend, maar budget vrijmaken voor de oplossing is wel van belang. Omdat het een flink secuur werk is, is het belangrijk om goed te weten wat het zal gaan kosten. Gelukkig hoeft het niet heel duur te zijn. Al zijn er wel een aantal belangrijke variabelen.

De kosten voor het werk

De belangrijkste factor die van invloed is, is zonder twijfel de omvang van de kelder. Hoe groter de kelder is, des te duurder het zal worden. Er moet dan immers meer geïnjecteerd worden. Dit moet namelijk muur voor muur gebeuren. De gemiddelde prijs die gerekend wordt voor een kelder is zelf te berekenen. Voor het injecteren van een keldermuur wordt tussen €100,- en €125,- per lopende meter gerekend. Dit geeft een goed idee van de prijs.

Zelf aan het werk gaan

Een manier om de kosten enigszins in de hand te houden is zelf aan het werk gaan. Het is mogelijk om zelf de keldermuren te injecteren. In dat geval is zo’n 40% van de kosten terug te dringen. Dit is natuurlijk al direct een interessante besparing te noemen. Het is wel belangrijk om dan een aantal zaken in het oog te houden. Zo is bijvoorbeeld wel de juiste apparatuur nodig om zelf de injectiewerkzaamheden te kunnen doen. De huur van deze machine moet ook worden meegerekend. Dit maakt een expert misschien toch de betere optie.

Hoe is de prijs opgebouwd?

De prijs om een kelder te injecteren is afhankelijk van vier verschillende factoren. In de eerste plaats is er de factor arbeid. De kosten voor arbeid bedragen zo’n 40%. Dit is dus ook het deel dat te besparen is door zelf te werken. 45% van de totale prijs is bestemd voor het aankopen van de vochtwerende middelen die in de muren worden geïnjecteerd. Daarnaast is 10% nodig voor de machine die hiervoor gebruikt wordt. Daarnaast is er nog een klein deel van 5% dat is bestemd om de voorrijkosten mee te dekken. Deze kosten zijn dus eigenlijk gekoppeld aan de 40% voor arbeid.

Manieren om de prijs zelf te beïnvloeden

Er zijn allerlei factoren die de prijs beïnvloeden. Er zijn daardoor dus wel ook allerlei mogelijkheden om zelf invloed uit te oefenen op de kosten om de kelder te injecteren. Het is dus ook goed om hier meer aandacht aan te besteden. Op die manier is het mogelijk om de prijs wat te drukken. Het is dan vooral van belang om de volgende overwegingen goed te maken voor een keus wordt gemaakt.

1: Het type vochtwerend middel kiezen

De muren injecteren gebeurt met een vochtwerend middel. Het is wel zo dat er verschillende middelen geschikt zijn voor deze functie. Het is dus ook zo dat er op verschillende prijzen gerekend kan worden. Het is daarom ook altijd de moeite waard om deze met elkaar te vergelijken. Aan de hand van de uitkomsten daarvan is dan wat te besparen op de kosten voor het werk. Koop ook een passende hoeveelheid zodat er geen overbesteding is.

2: Zelf werken of de expert inhuren?

Het is niet heel lastig om de muren van de kelder te injecteren. Het is zelfs zo dat iedereen het moet kunnen. Dit brengt ook een voordeel met zich mee. Het wordt daardoor aantrekkelijk om te overwegen om dit zelf te doen. Natuurlijk is het dan wel belangrijk dat er tijd en zin is om dit werk te doen. Dit kan wel 40 tot 45% van de prijs terugdringen. Er zijn immers geen arbeidskosten meer. Ook komen de voorrijkosten te vervallen. Wel is het van belang om niet zomaar lukraak te werk te gaan. Zorg wel dat de juiste methode goed bekend is. In dat opzicht is het daarom ook altijd om te bekijken of de expert toch niet de betere optie is.

Mogelijke manieren om te besparen

Er zijn allerlei manieren om met de kosten van de keldermuren injecteren om te gaan. Zo is het dus ook mogelijk om op allerlei manieren te besparen. Het hoeft daarom dus ook helemaal niet duur te zijn om de muren te laten bewerken. Er zijn bijvoorbeeld twee goede methodes om te besparen die eigenlijk altijd zullen werken. Weeg dit dus ook altijd mee.

Korting door grote aantallen

Optrekkend vocht is geen individueel probleem. Wie hier last van heeft, kan er bijna blind van uitgaan dat de buren hier ook last van hebben. Dit brengt voor de oplossing wel een klein voordeel mee. Het is namelijk ook een manier om wat extra korting te bedingen. Bijvoorbeeld in de vorm van kwantumkorting. Die is vaak te krijgen door samen de opdracht aan de specialist aan te bieden. Dit kan nog best aardig oplopen.

De specialist uit de omgeving

Een kostenpost die ook sterk afhankelijk is van de keuzes die gemaakt worden, is die van de voorrijkosten. Het spreekt voor zich dat die hoger zijn wanneer de specialist van verder weg moet komen. Dit kan dus ook al snel een flinke besparing opleveren wanneer de specialist in de omgeving wordt gezocht. Dit kan oplopen tot wel een euro per kilometer.

Besparen door vergelijken

Een manier waarop het besparen nog een beetje extra glans kan krijgen, is door vergelijkingen te doen. Dit is gemakkelijk mogelijk door meerdere offertes bij meerdere specialisten aan te vragen. Leg ze naast elkaar en haal hier de laagste prijs uit. Op die manier is het dan altijd mogelijk om nog snel een aantal extra procenten van de prijs af te halen. Het injecteren van de muur hoeft op die manier dan al snel niet veel meer te kosten. Uiteindelijk is dit natuurlijk wel heel belangrijk. Het huis is dan weer in optimale staat en is geheel veilig en aantrekkelijk om in te wonen.