Kelderafwerking Feiten

kelderafwerking feiten

Top 10 van dingen die je moet weten voordat je je kelder afmaakt

Lees ook onze pagina over kelder droog maken.

 • De afwerking van een kelder is een groot project. Het zal waarde toevoegen aan uw huis en zal in de meeste gevallen de leefruimte met 100% vergroten. De afwerking van een kelder kan een goede investering zijn. Volgens jaarlijks door Remodeling Magazine uitgevoerde kosten- versus waardeonderzoeken ligt de gemiddelde return on investment voor een kelderverdiepingsproject landelijk gezien momenteel rond de 75 cent op de dollar. En een kelderverdiepingsproject voegt waarschijnlijk ook nieuwe functionaliteit toe aan uw huis: meer slaapkamers, efficiëntere opslag en meer ruimte om zich te vermaken.
 • Bereid de kelder goed voor om toekomstige water- en vochtproblemen te voorkomen. Afgewerkte kelders kunnen eindigen met schimmel- en andere vochtgerelateerde problemen achter de afgewerkte muren. Zorg ervoor dat u de details van de waterdichtheid en de juiste ventilatie begrijpt.
 • Ventilatie en ontvochtiging - Alleen al het installeren van een ontvochtiger kan problemen veroorzaken door water door de funderingsmuren te trekken. Luchtsystemen variëren, u moet de effectiviteit en efficiëntie van een luchtsysteem kennen.
 • Bescherm uw investering door het installeren van een primaire dompelpomp om het grondwater uit uw kelder te houden. Een secundaire noodbatterij back-up pomp moet worden geïnstalleerd als back-up in het geval dat uw primaire pomp uitvalt of, voor stroomuitval.
 • Muur- en vloerbekledingsproducten - Voor de afwerking van de kelders moeten vloerbekledingsproducten worden gebruikt die zijn ontworpen voor toepassingen onder de maat. -- Zelfs kleine schommelingen in het vochtgehalte kunnen leiden tot knikken en splijten van niet-veilige keldervloeren. De binnenmuren van kelders moeten schimmel- en meeldauwbestendig zijn. Tussen de funderingsmuur en de binnenmuur moet bescherming en de juiste installatiemethode worden toegepast.
 • Kelderveilige plafonds - Gebruik druppelplafonds en andere plafondproducten die bestand zijn tegen schimmel en vocht - Als u toegang moet hebben tot elektrische en sanitaire systemen in uw plafond, kan een verlaagd plafond een goede keuze zijn.
 • Test uw kelder op Radon - Radon is een reukloze kanker die radioactief gas veroorzaakt dat uit de omliggende grond in kelders sijpelt. Ongecontroleerd kan het u en uw familie blootstellen aan het equivalent van 200 röntgenfoto's van de borstkas per jaar. Test het met een radonaannemer. Het verzachten van radon kan het afdichten van scheuren en oppervlakken inhouden, of het installeren van ventilatoren.
 • Plan een nooduitgang - Lokale bouwvoorschriften kunnen egress windows eisen om een kelderruimte als een slaapkamer te kunnen beschouwen. Uitgangsramen moeten groot genoeg zijn voor een brandweerman in volle uitrusting om in een brandend huis te komen -- en voor de bewoners om veilig te kunnen ontsnappen als de trappen door brand worden geblokkeerd. Plan waar mogelijk ramen en deuren in.
 • Een goede isolatie is van vitaal belang voor een succesvol kelderproject. Het bouwbesluit vereist R11-isolatie onder de maat. Glasvezelisolatie houdt de kamertemperatuur comfortabel, maar buffert vooral de koele ondergrondse muren tegen condensatie als ze in een kelderruimte warme lucht tegenkomen.
 • Het bedrijf dat u kiest voor de afwerking van uw kelder zal een verschil maken in hoe succesvol uw afgewerkte kelder zal zijn. Een afwerkingsbedrijf voor kelders moet specifiek kennis hebben van het werken in kelders en het bouwreglement van uw stad kennen. Denk niet alleen aan de prijs, maar ook aan de keuze van het bedrijf. Er is geen grotere teleurstelling dan het uitgeven van geld voor een ondermaatse baan. Creëer een gezonde en veilige leefruimte zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit, het ontwerp en de algehele uitstraling van een nieuwe afgewerkte ruimte.

Waarom sommige kelders niet afgewerkt mogen worden.

 • Radonniveaus liggen boven de aanbevolen EPA-niveaus. Radonniveaus moeten worden verlaagd, zelfs als u uw kelder niet afmaakt. Radon is een kleurloos gas en een bekend carcinogeen dat in een huis kan sijpelen vanaf de grond en de rotsen eronder. Omdat het uit de grond komt, zijn de radonniveaus meestal het hoogst in kelders. Gezondheidsautoriteiten zoals de Centers for Disease Control, de Surgeon General, de American Lung Association en de Medical Association zijn het er allemaal over eens dat u zo snel mogelijk moet handelen om het radonniveau te verlagen als het 4 pCi/L (picocuriën per liter) of meer is.
 • Schimmel in de kelder: Als u een aanzienlijke hoeveelheid schimmel in uw kelder heeft, moet u de schimmel verwijderen voordat de gevolgen voor de gezondheid van de huiseigenaren erger worden. De sleutel tot schimmelbestrijding is vochtbeheersing. Voor de afwerking van de kelder moet u de kelder goed voorbereiden.
 • Kelderafwerking staat en de bouwvoorschriften van de stad. Uw nieuwe voltooide kelder plannen moeten in overeenstemming zijn met de staat en de stad bouwvoorschriften.
 • Egress: Dit is eigenlijk een ander woord voor uitgang. Goede ontsnappingen in geval van nood. Onder de nieuwe bouwvoorschriften moet u aan bepaalde eisen voldoen, zoals de grootte en de locatie van de uitgang ten opzichte van de afgewerkte ruimte. Wij installeren egress-openingen om te voldoen aan de codes en voor uw veiligheid.
 • Ventilatie: Kelderventilatie moet een goede luchtverversing hebben per staat en stadscode als de kelder wordt afgewerkt voor de woonruimte. Vraag ons voor de afwerking naar onze luchtsystemen.
 • Plafondhoogte: Een minimale plafondhoogte van 7,6' is nodig voor de afwerking van de kelder. Deze hoogte kan variëren van stad tot stad. Wij kunnen u deze informatie geven.

De meeste kelderkwesties kunnen worden opgelost zodat uw kelder kan worden afgewerkt. Raadpleeg een HEALTHY BASEMENT CONTRACTOR om te bepalen wat er voor uw specifieke kelder kan worden gedaan.

Materiaal voor de afwerking van de kelder moet u niet gebruiken:
Organisch materiaal is een voedingsbron voor schimmel om te groeien.
Organisch materiaal is inbegrepen;

 • Houten noppen
 • Niet-toepasselijke isolatie
 • Houten vloeren & afwerking
 • Tapijt zonder afgeschermde ondervloer kan bijdragen aan de groei van schimmel.

Dit materiaal moet ten koste van alles worden vermeden. Schimmelsporen kunnen de gezondheid in uw kelder en huis beïnvloeden.