Kostprijs vochtbestrijding met coating

Type coating vochtbestrijding Gemiddelde kostprijs
HG30 Hydrofuge gel 5 liter Gemiddeld tussen de 105 & 125 euro
HG30 Hydrofuge gel 20 liter Gemiddeld tussen de 355 & 450 euro

Is er een probleem met vocht in de woning, dan is dat reden om snel te handelen. Het is altijd slim om de problemen direct bij de kern aan te pakken. Het is dan wel ook belangrijk om daarmee geen nieuwe vochtproblemen te creëren. Er zit dus ook een preventief karakter in de gekozen methode. Om die reden is het aanbrengen van een coating populair. Dit wordt gedaan op plekken waar vocht door het bouwmateriaal heen dringt.

Gebruik van verf

Naast de coating wordt ook met enige regelmaat voor een andere methode gekozen. Het gaat dan om het gebruik van verf met dezelfde vochtwerende eigenschappen. Daarmee worden de muren geschilderd. Wie interesse heeft in het gebruik van de coating of de verf, doet er goed aan alle informatie bij elkaar te krijgen. Het is daarom belangrijk om de volgende informatie even goed door te nemen. Dit geeft een duidelijk beeld van de mogelijkheden.

Wat zijn de kosten van een coating voor vochtbestrijding?

Om een goede keuze te kunnen maken is het natuurlijk wel belangrijk om een beeld van de kosten te hebben. Alleen op die manier is goed te bepalen welke coating voor vochtbestrijding gebruikt moet worden. Het is belangrijk om te weten dat de producten enigszins in prijs kunne verschillen. Daarom is het belangrijk om alleen richtprijzen te noemen. Aan de hand van die richtprijzen is een goed beeld te vormen. Kom in dit artikel meer te weten over de andere prijzen van vochtbestrijding.

prijs coating vochtbestrijding

Zo zijn de kosten voor 5 liter HG30 Hydrofuge gel tussen de €105,- en €125,- te vinden. Voor 20 liter van dezelfde HG30 Hydrofuge gel wordt een prijs van tussen de €355,- e €450,- gevraagd. Dit geeft een goed idee van wat er verwacht mag worden als het materiaal aangeschaft moet worden.

De kosten van verf

Wanneer de kosten voor deze coating wat hoog uitvallen, dan is het natuurlijk ook mogelijk om voor het alternatief te gaan. Het is immers wel belangrijk om de muren toch te beschermen tegen het vocht. In dat geval is de keuze voor vochtwerende verf natuurlijk goed te begrijpen. Het is dan belangrijk om te weten dat er een flink verschil in de prijs zit. De verf is te krijgen voor een prijs die zo rond de €250,- per tien liter ligt. Dit is dus ook een overweging die gemaakt moet worden.

Waarop wordt de prijs gebaseerd?

De prijs van de coating en de verf is weliswaar niet gering, maar daar is natuurlijk een goede reden voor. Het is daarom ook belangrijk om verder te kijken dan de aankoopprijs van de materialen alleen. Het is goed om te weten dat de materialen ook op een professionele wijze worden aangebracht. Dit is dan ook een belangrijk deel van de prijs. Het is vaak zo dat de verf of coating zelf 45% van de prijs uitmaken en de arbeidskosten 55% van de prijs bepalen. In dat opzicht is dus ook direct te begrijpen hoe de prijs voor het aanbrengen wat lager kan worden gemaakt. Dan is het slimmer om het zelf aan te brengen i plaats van het inhuren van de expert

De factoren die de kostprijs verder beïnvloeden

Zoals eerder al aangegeven, is er een verschil in de coatings en verven. Dit is ook de reden waarom er tussen de verschillende merken wat prijsverschil zit. Wie deze vorm van vochtbestrijding wil toepassen, zal daarom een aantal keuzes moeten maken. Dit gaat dan om factoren die de prijs beïnvloeden. Het is belangrijk om goed te weten om welke keuzes het gaat. De volgende punten zijn daarom van belang om te kennen zodat het kiezen flink gemakkelijker wordt.

1: De soort coating of verf

In recente jaren zijn er verschillende soorten vochtwerende coatings ontwikkeld. Daar komen nog altijd nieuwe soorten bij. Het is daarom ook te begrijpen dat de prijs voor de coating afhangt van het type dat gekozen is. Wat daarbij wel belangrijk is om te vermelding is dat de werking van al deze coatings en verfsoorten uiteindelijk natuurlijk wel hetzelfde is. Ze weren vocht. Daarom is het altijd slim om even de verschillende mogelijkheden met elkaar te vergelijken. Op die manier is het dan altijd mogelijk om de beste prijs voor het materiaal te vinden.

2: De hoeveelheid coating of verf

Zoals eerder al te zien was, is er een duidelijk verschil in de prijs als het gaat om de hoeveelheid die wordt afgenomen. Vooral bij de coatings is dit in sterke mate aan de orde. Dit is dus ook een belangrijke factor om mee te wegen in het verhaal. Wie dit goed duidelijk wil hebben, hoeft alleen maar naar het verschil tussen de prijs voor 5 liter en de prijs voor 20 liter uit te rekenen. Dan is al snel te zien dat de grotere hoeveelheid flink voordeliger uitvalt. Terwijl de kwaliteit van de coating natuurlijk hetzelfde blijft. Het is immers nog altijd hetzelfde product, maar dan in een grotere hoeveelheid. Dit is dus dubbel voordeel.

3: Professioneel of zelf aanbrengen van de coating of verf

Het aanbrengen van de vochtwerende coating of verf is niet anders dan elke andere vorm van verven die er is. Dat betekent dus ook dat in theorie iedereen het moet kunnen. Daarom is het ook gewoon mogelijk om zelf de coating aan te brengen op de muren. Dat neemt echter niet weg dat veel consumenten toch kiezen voor de hulp van een specialist. Wel is het dan van belang om rekening te houden met een hogere prijs. Dit zijn immers de arbeidskosten die erbij komen. Dan is het wel optimaal aangebracht.

Mogelijkheden om te besparen

Er zijn een aantal manieren waarop de coating die voor vochtbestrijding wordt gebruikt net iets minder veel hoeft te kosten. Besparen op de kosten is natuurlijk altijd aantrekkelijk. Het is dan alleen wel belangrijk om te weten of dit kan en hoe dit dan gedaan moet worden. De onderstaande tips kunnen hier een belangrijke rol in spelen. Op die manier is gemakkelijk veel te besparen.

Doe al het werk zelf

Het is natuurlijk al een aantal keren eerder aangegeven. Wie de kostprijs voor het aanbrengen van de vochtwerende coating zo ver als mogelijk naar beneden wil brengen, doet dat door zelf het werk te doen. Dit kan tot een besparing van meer dan de helft van de prijs leiden. Het is namelijk zo dat 55% van de kostprijs wordt bepaald door arbeidskosten van de expert. Dit is dus flink aantrekkelijk.

Koop de vochtwerende coating in grotere hoeveelheden

Een andere tip die ook veel kan opleveren, is het kopen van de coating in grotere hoeveelheden. Natuurlijk is het belangrijk om precies te weten hoeveel er nodig is om de muren te coaten. Op die manier kan bepaald worden hoeveel er precies moet worden aangeschaft. Die hoeveelheid is dan in één keer aan te kopen. Op die manier is flink te besparen. De coating per 20 liter kost flink minder dan per 5 liter.

Nog eens 30% extra besparen

Wie de bovenstaande tips ter harte neemt, bespaart al veel. Dan is het nog eens mogelijk om 30% extra te besparen. Dat kan door simpel de offertes van de verschillende aanbieders naast elkaar te leggen en te vergelijken. Daarmee is gemakkelijk de beste optie eruit te halen. Om zo dus nog eens extra te besparen. Dit maakt het alleen maar nog aantrekkelijker om voor het coaten te kiezen.

kostprijs grondvocht verwijderen