Vochtbestrijding prijs van verschillende technieken

Vochtbestrijding prijs

Prijs vochtbestrijding

Methode vochtbestrijdingPrijs
Muren onderkappen± €100 à €150 per lopende meter
Muren injecterenvanaf €100 per lopende meter
Gevel impregneren± €8 à €12/m²
Nieuwe gevelbekleding€40 - €250/m²*
Mechanische ventilatie€1500 - €6000
Kelderdichting€4000 - €10000 per lopende meter.
Bij gevelbekleding is de vochtbestrijding prijs sterk afhankelijk van uw keuze voor wel of geen isolatie toevoegen.

Benieuwd naar een vochtbestrijding prijs op maat? Vraag gratis een offerte aan.

Een vochtprobleem kan best op verschillende manieren ontstaan. Kampt u thuis zelf met één probleem of meerdere vochtproblemen, zoals bijvoorbeeld opstijgend vocht of doorslaand vocht, vochtplekken, condensatievocht in vochtige ruimtes als de kelder of ander vocht? Laat dit vocht het best verhelpen door Vochtbestrijding Snel. Voor ieder probleem met vocht in uw gevel of kelder hebben wij een oplossing. Wat dit kost? De prijs hangt af van de techniek en het soort vochtprobleem. Prijzen van vochtbestrijding bij met vocht in de gevel of kelder:

Probleem met opstijgend vocht in muren

Opstijgend vocht in de muren of kelder is knap lastig. Het doet zich voor wanneer het vocht uit de grond opstijgt naar boven. Als u hier niets aan doet, zal het vocht steeds dieper in uw muren of kelder trekken en het fundament aantasten. Kies daarom direct voor een goede oplossing van dit probleem met vocht dat opstijgend is. Hiervoor kunt u kiezen voor het onderkappen en het vochtwerende injecteren van de gevel met vocht. Ieder heeft zijn eigen kostprijs.

Prijs muren onderkappen

De methode onderkappen van muren gaat uit van een behandeling waarbij er een waterkering onder de gehele woning geplaatst wordt. Hiervoor is het nodig om breekwerk uit te voeren. Het is dan ook aan te raden de muren te onderkappen wanneer u toch al renovatiewerken wilt uitvoeren. Het onderkappen tegen vocht is geen kleine klus, maar best de prijs waard bij vochtbestrijding. Vochtbestrijding middels onderkappen laat u het best aan een vakman over. Prijzen: De prijs van de muren met vocht laten onderkappen varieert tussen de €100 tot €150 per lopende meter.

Prijs muren injecteren

Om een enkele buitenmuur te injecteren is de kostprijs gemiddeld 60 tot 100 euro per lopende meter. Voor dit type vochtbestrijding moet je een prijs rekenen van 800 euro tot 1500 euro in een gemiddelde woning. De prijs is afhankelijk van het aantal meter en het soort product dat gebruikt.

Ook uw muren injecteren is het best wanneer u een probleem met vocht in de gevel of muren heeft wat opstijgend van aard is. Hierbij spuiten we een best vochtwerend middel in de gevel of vochtige muren, waardoor het vocht of water niet meer opstijgend in de gevel kan werken. Prijzen: De prijs voor vochtbestrijding middels het vochtwerend injecteren van uw vochtige muren of gevel is al mogelijk vanaf €100 per m². Wel is de hardnekkigheid van het vochtprobleem medebepalend voor de uiteindelijke kostprijs.

opstijgend vocht prijs

Doorslaand vocht op de muren of gevelbekleding

Doorslaand vocht in de gevel dat van aard is toont zich als vochtplekken in de gevel. Vaak is poreuze gevelbekleding de oorzaak van dit probleem met vocht. Wilt u dit vochtprobleem het best oplossen, dan heeft u bij Vochtbestrijding Snel de keuze uit twee opties: vochtwerende gevelimpregnatie en vochtwerende nieuwe gevelbekleding.

Prijs gevel impregneren Vochtbestrijding Snel

Kiest u voor de vochtige gevel impregneren op zijn best, dan impregneren we uw gevel met een transparante vloeistof die een optimale bescherming biedt tegen schimmel, mos en vocht. Prijzen: Vochtwerende gevelimpregnatie als oplossing voor uw vochtprobleem kan bij ons al tussen de 8-12 euro per lopende meter. De gevel impregneren tegen vocht is zeer kosteneffectief en de kostprijs wordt per m² steeds lager naarmate u meer oppervlakte van de gevel tegen vocht laat impregneren.

Prijs nieuwe gevelbekleding en isolatie

Bij vocht dat doorslaand is kunt u ook voor nieuwe gevelbekleding kiezen. Deze gevelbekleding kan samen met isolatie worden aangebracht. Prijzen: De kostprijs van gevelbekleding ligt tussen de €40 en €250 per m². De prijs is afhankelijk van het type gevelbekleding en de keuze voor wel of niet isolatie toevoegen. Crepi zonder isolatiekost tussen de €40 en €80 en de prijs van steenstrips zonder isolatie ligt tussen de 150-200 euro per lopende meter.

doorslaand vocht vochtbestrijding prijs

Condensatievocht en prijs ventilatie

Problemen als condensatievocht ontstaan door een te weinig aan mechanische of natuurlijke ventilatie en luchtafvoer in huis. Door weinig ventilatie, mechanische of natuurlijke, kunnen vocht en schimmel best snel uitgroeien. Los kleine problemen met vocht door condensatie daarom direct op met ventilatie. Dit kan mechanische en natuurlijke ventilatie zijn. Elk heeft een eigen kost prijs.

Prijs natuurlijke ventilatie

Relatief kleine problemen met vocht door condensatie kunnen het best worden tegengegaan met een mechanische badkamerventilator . Prijzen: Een goede mechanische badkamerventilator kost tussen de €30 en €70 . Ook kunt u een ventilatierooster tegen vocht aanbrengen, wat tussen de €10 en €40 kost.

Prijs mechanische ventilatie

Continue ventilatie kan met mechanische ventilatie in diverse varianten. Prijzen: Ventilatie tegen vocht middels ventilatiesysteem B (natuurlijke luchtafvoer en mechanische toevoer) en ventilatie tegen vocht met ventilatiesysteem C (natuurlijke toevoer en mechanische luchtafvoer) kosten ieder circa €1500. Ventilatiesysteem D maakt het best gebruik van mechanische luchtafvoer en aanvoer en kost tussen de €3000 en €6000 .

condensatievocht vochtbestrijding prijs

Vochtbestrijding prijs probleem met vocht in de kelder of kelders

Vochtbestrijding en ventilatie bij vocht is het best in vochtige kelders. Kies uit kelderdrainage of vochtige kelders bekuipen en reken af met vocht in de kelder. De prijs verschilt per methode.

Prijs kelderdichting

De vochtbestrijding prijs in de kelder hangt af van de hardnekkigheid van het vochtprobleem en de grootte. De kelder vochtwerend en waterdicht maken (kelderdichting) helpt uitstekend tegen vochtige kelders en opstijgend water. Prijzen: Gemiddeld ligt de prijs van kelders vocht en waterdicht maken middels kelderdichting tussen €4000 en €10.000 .

bekuiping kelder beton

Lekdetectie vochtbestrijding

Weet u niet zeker welk vochtprobleem of welke vochtproblemen u heeft of wilt u de prijs weten? Laat een lekdetectie bij vocht in de kelder, bouwvocht of gevel verrichten en los uw probleem of problemen met vocht in de kelder of gevel snel op. We vertellen direct wat het kost.

Vochtwerend of vochtbestrijding: prijs

Naast vocht bestrijden kunt u problemen met vocht het best voorkomen, met vochtwerende verf bijvoorbeeld. Deze vochtwerende verf is geen oplossing voor huidige problemen met vocht, maar kost weinig en voorkomt nieuwe vochtplekken en maakt vocht en waterdicht. Prijs: vochtwerende verf kost €160 per 10 liter .

premies vochtbestrijding
Over de schrijver
Als vochtbestrijder help ik al je problemen met vocht op te lossen. Tevens handige tips geven over hoe bepaalde problemen zelf kan oplossen horen hier ook bij.

Copyright © 2024. Alle Rechten Voorbehouden