Koude condities komen eraan! Tips om uw huis veilig en droog te houden

onderhoud tips voor winter condities

Bijna precies een jaar nadat de hevige regen' ons een nogal verraste, vertelt een studie ons dat we deze maand weer een explosie van koude en natte lucht op het land kunnen verwachten. Naast de vriestemperaturen die dit met zich meebrengt, kunnen we ook mogelijk hevige sneeuwval en winterse regenbuien verwachten.

Lees meer over: vochtbestrijding

Deze weerwaarschuwing dient ook als een tijdige herinnering dat het uitvoeren van een aantal eenvoudige controles van het onderhoud van uw woning kan uw huis te beschermen tegen potentieel dure reparaties in verband met slecht weer, zoals vocht, condensatie en natrot.

Beschermen tegen zware regenval

Hoewel 'hevige regen' misschien klinkt als een aangename nieuwe geur of deodorantstraal, kan het effect op uw huis zeer onaangenaam zijn. Regenval is de meest voorkomende oorzaak van indringende vochtproblemen. Binnendringend vocht treedt op wanneer water van buiten het gebouw zijn weg vindt en zorgt voor zichtbare vochtproblemen en vlekken aan de binnenkant van het pand. Aangezien ons is verteld dat we ons moeten wapenen tegen het uitbreken van plotselinge regenbuien, raden we u aan de volgende maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat uw huis niet wordt aangetast:

  • Controleer uw dakgoten op verstoppingen of scheuren
  • Zorg ervoor dat de afvoerpijpen goed zijn aangesloten en dat er geen openingen of fouten in de verbindingen zijn.
  • Afdichting gebarsten rendering
  • Daken en schoorstenen moeten worden onderzocht op ontbrekende of gebarsten tegels. Houd er rekening mee dat als het gootstuk rond de schoorsteen niet goed is afgedicht, het een weg naar uw huis voor water kan toestaan.
  • Water kan ook binnendringen door beschadigd of verouderd metselwerk.

Bereid u voor op zware sneeuwval

regen op het dak

Hoewel veel mensen misschien gedroomd hebben van een 'Witte Kerst' wil niemand te maken krijgen met hevige sneeuwval op het moment dat we in februari aankomen! De schade aan eigendommen door sneeuw kan nog ernstiger zijn dan regenschade, als gevolg van vriestemperaturen en het gewicht van dikke sneeuw.

Een deken van dikke en zware sneeuw die voor langere tijd op daken ligt, kan structurele schade veroorzaken, terwijl smeltende sneeuw zich een weg kan banen door metselwerk en opnieuw kan bevriezen, wat kan leiden tot scheuren in het gezicht van stenen muren.

Bescherm uw leidingen!

kapotte leidingen

Als de strenge vriestemperaturen binnenkomen, is het verstandig om maatregelen te nemen om te voorkomen dat bevroren water barstende leidingen veroorzaakt, omdat dit kan leiden tot grote problemen zoals overstromingen en natrot.

Ons advies is om ervoor te zorgen dat de warmte minstens een paar keer per week door uw leidingen blijft lopen om ze vrij te houden van bevriezing. Als u langer dan een dag of zo buitenshuis bent, dan is het verstandig om de verwarming op een laag niveau te zetten en te laten draaien terwijl u buiten bent, om er zeker van te zijn dat u niet naar huis komt bij een ondergelopen woning!

Heeft de koude een invloed op uw huis gehad ?

Als uw woning na deze bijzonder koude en natte periode tekenen van vocht of houtrot vertoont, staan onze experts op het gebied van het behoud van uw woning klaar om u alle hulp, begeleiding en advies te geven die u nodig hebt om ervoor te zorgen dat problemen zo snel mogelijk worden opgevangen.

Copyright © 2024. Alle Rechten Voorbehouden