Top vochtbestrijding tips

Als u schilverf of vochtige plekken op de buitenmuren heeft, moet u niet aarzelen om deze problemen onder controle te krijgen met een van de verschillende vochtbestrijdings oplossingen die er zijn.

Als de vochtproblemen met rust worden gelaten, kunnen ze de esthetische aantrekkingskracht en de structurele integriteit van een woning ernstig in gevaar brengen, waardoor een toekomstige vochtige behandeling tijdrovender en duurder wordt.

Meer informatie over:Vocht in huis bestrijden

Er zijn natuurlijk veel redenen voor vocht, dus je moet weten wat de oorzaak van het probleem is voordat je voor de behandeling kiest.

Waar moet u dus op letten?

VOCHTBESTRIJDING - VEELVOORKOMENDE OORZAKEN

Als u vochtig bent, kan het zijn dat de DPC-cursus (DPC) in uw huis niet naar behoren wordt uitgevoerd. Als u een DPC hebt geïnstalleerd, moet u de verwijzingslijn van de vochtwerende cursus langs de buitenste metselwerk van uw huis, enkele centimeters boven de grond, kunnen zien. Als het niveau van uw tuin, terras of pad hoger is dan de vochtwerende baan, zal het niet goed werken.

Een andere mogelijke oorzaak van vocht is de buitenstof van uw huis. Veelvoorkomende problemen zijn onder andere verslechterde voegwerk, verslechterde of gebarsten pleisterwerk en poreus geworden bakstenen.

Andere veel voorkomende oorzaken van vocht zijn ontbrekende of geblokkeerde goot- en afvoerleidingen, ontbrekende of losse gootstukken of gootstukken, en ontbrekende of losse dakpannen. Platte daken kunnen ook leiden tot lekkages en vocht, omdat ze alleen waterdicht zijn als ze goed zijn afgedicht.

DIY VOCHT BEHANDELING

U kunt vloeibare afdichtingsmiddelen op de buitenkant van uw huis laten aanbrengen om te voorkomen dat het metselwerk poreus wordt, maar deze kunnen alleen worden gebruikt als de stenen droog zijn. Daarna moet uw huis meer warmte vasthouden, omdat de stenen niet voldoende vochtig kunnen worden.

U kunt ook vloeistoffen krijgen om binnenmuren af te dichten tegen vocht en kou, maar deze mogen alleen worden gebruikt als u de oorzaak van het probleem hebt aangepakt en alleen op muren die zich boven de grond bevinden.

Zorg ervoor dat u de muren ontdoet van behang of schilferige verf en deze grondig schoonmaakt voordat u de vloeistof erop schildert, altijd volgens de instructies van de fabrikant.

Het is mogelijk om sommige dingen zelf te repareren, maar als u er niet zeker van bent dat u uw vochtproblemen goed kunt oplossen, raden wij u aan om professioneel advies in te winnen door een vastgoedonderzoek te organiseren.