Laat uw eigendommen niet in verval raken.

eigendom in verval

Als u een verhuurder bent kent u deze cyclus van verandering goed, een huurder verhuist en het herstel- en herinrichtingswerk begint, dan is een nieuwe huurder zo snel mogelijk binnen - slechts voor een paar maanden of jaren later verhuizen ze weer en begint het herstelwerk opnieuw. Maar is er een manier om een einde te maken aan deze cyclus van verval?

Lees ook: luchtkwaliteit verbeteren.

Ten eerste, als we zeggen reparatie en herinrichting, dan bedoelen we niet dat we de plinten moeten bijwerken of het pand een diepe schoonmaakbeurt moeten geven. Helaas zijn deze dingen na verloop van tijd, vooral met het oog op een nieuwe huurovereenkomst, een noodzaak. Daarnaast is het soms nodig dat een verhuurder reparaties uitvoert, want helaas duurt niets eeuwig en staat het leven in de weg. Wat een vermijdbare factor is, is het vervangen van door schimmel bereden meubilair, door vochtig-condensatie bereden gordijnen, het schilderen van beschimmelde muren, vochtige tapijten en het de schuld geven aan de vorige huurderslevensstijl. De oorzaak van al deze ellende is een slechte ventilatie, en nee, helaas is een basisafzuiging die meer lawaai maakt dan dat ze daadwerkelijk lucht afvoert, geen goede ventilatie.

Hoewel het waar is dat het openen van ramen een kleine bron van natuurlijke ventilatie is, zal het niet alle problemen oplossen, zeker niet als er niet eens een briesje waait. Bovendien, hoe realistisch is het, dat iemand zijn ramen wil openen in het Britse klimaat?

Het Belgische klimaat betekent dat het grootste deel van ons weer koud, nat en ellendig is, wat er niet toe leidt dat u uw ramen wilt openen en alle warmte wilt laten ontsnappen. Bovendien, waarom zou u uw huurders vragen om te kiezen tussen warm of geventileerd, en zo'n vraag zal u geen gunstige huisbaas maken. Als u alleen het probleem van de afzuigkap wilt aanpakken, kijk dan niet verder dan de heatSava.

De heatSava is een energiezuinige, door de wandmatige mini-warmte-uitwisselings-ventilatie-eenheid genaamd Single Room Heat Recovery Unit (SRHR). Het is ontworpen voor mensen die vocht uit hun keuken of badkamer willen verwijderen zonder warmte te verliezen.

Single Room Heat Recovery units werken door continu vochtige lucht te onttrekken aan de kamers in huis, wat vooral belangrijk is in badkamers, bijkeukens en keukens. Deze warmte-energieoverdracht kan helpen om geld te besparen op de energiekosten, omdat het de temperatuur constanter houdt dan bij het openen van ramen voor ventilatie.

De heatSava is een intelligente warmteterugwinningsunit voor één kamer die tot 75% rendement kan halen en door er één in uw woning te installeren, profiteren uw huurders van de verbeterde ventilatie en houdt de unit de warmte vast, zodat er geen koude lucht in uw woning komt.

Het voordeel op lange termijn is dat u energie bespaart, waardoor de energierekening van de huurders daalt en condensatie en schimmelvorming worden voorkomen. Ook kunt u met deze toevoeging een aantrekkelijke functie toevoegen als u de woning weer op de lijst zet.

Of als u uw woning wilt renoveren tot het punt waarop u het 'toekomstbestendig' wilt hebben (in ieder geval voor een paar jaar!), dan moet u misschien investeren in een complete oplossing voor de ventilatie van uw woning.

Natuurlijk, alle woningen zijn verschillend in grootte en vorm en elk vereist een andere oplossing; sommige meer dan andere, vindt u uw woning alleen een afzuigkap in de keuken en een in de badkamer nodig heeft. Er zijn veel moderne oplossingen voor woonsituaties die de eigenschappen op verschillende manieren sterk hebben verbeterd, zoals bijvoorbeeld vloerverwarming.

Als het gaat om het renoveren van uw woning, wilt u naar elk klein onderdeel kijken, het een keer doen en dan in staat zijn om het te vergeten. Aantrekkelijke factoren voor potentiële huurders zijn zaken als hoe warm het pand is, maar ook hoe goed het geïsoleerd is, hoeveel opslagruimte het heeft en ook kleine dingen als komt het met een vaatwasser.

Verhuurders en huurders kunnen soms een gespannen relatie hebben, sommige verhuurders kunnen een harde huurovereenkomst opleggen, terwijl sommige huurders respectloos zijn ten opzichte van de woningen waarin ze wonen. Bovendien kan deze spanning zelfs escaleren en ertoe leiden dat de ene partij schadevergoeding wil eisen van de andere. Natuurlijk is er aan beide kanten gelijk en ongelijk, huurders mogen geen schade toebrengen aan hun woning en verhuurders mogen niet zulke belachelijke huurvoorwaarden opleggen dat de huurder niet goed in het pand kan wonen.

Als je een huurder zou vragen hoe belangrijk ventilatie voor hem is in vergelijking met het bovenstaande zouden ze waarschijnlijk niet veel zeggen, maar als je ze zou vragen wil je een kletsnatte badkamer, vol met condensatie die uren duurt om te drogen en te schimmelen waardoor je huis en kleren muf en vochtig ruiken, dan zouden ze zeker hun prioriteit veranderen en dat is waar het bij goede ventilatie om gaat.

Het is vaak moeilijk om de impact van de ventilatie te visualiseren, omdat deze zo over het hoofd wordt gezien, vooral in vergelijking met de isolatie. Het is echter mogelijk om een eenvoudige vergelijking te maken om het belang van ventilatie te verklaren.

Stel: slechte ventilatie + dagelijks gebruik van de woning (koken, douchen, ademen) = condensatie, dan condensatie + een korte periode - ventilatie = vocht, schimmel en schade aan eigendommen!

Als u wilt investeren in een permanente oplossing voor het probleem, dan is ventilatie het beste antwoord. Geen twee eigenschappen zijn precies hetzelfde en daarom is het belangrijk om het juiste product te specificeren en correct te installeren. Daarom bieden wij standaard een gratis thuisonderzoek aan om er zeker van te zijn dat het juiste ventilatieproduct wordt geïnstalleerd.

Tijdens een gratis woningonderzoek zal uw lokale expert eventuele condensatie-, vocht- en schimmelproblemen in uw woning beoordelen en de relatieve luchtvochtigheid in de gehele woning aflezen. Al onze ventilatiespecialisten zijn hoog opgeleid in het uitvoeren van woningtoezicht om eventuele onderliggende problemen te identificeren en aanbevelingen te doen om ervoor te zorgen dat de juiste oplossing wordt geboden, allemaal in overeenstemming met de huidige bouwvoorschriften.

U kunt er zeker van zijn dat wanneer u kiest voor EnviroVent uw ventilatieproblemen worden opgelost en dat u een professionele service krijgt vanaf uw eerste gesprek met uw lokale ventilatiespecialist tot en met de installatie met onze gekwalificeerde ventilatie-engineers. Dit betekent niet alleen dat u tevreden zult zijn met onze service, maar ook dat uw huurders een tevreden verhuurder zullen zijn.