Lekken in waterregenput dichten

Lekken in waterregenput dichten

Het weer kan een zeer grote invloed hebben op de staat van uw waterregenput. Maar ook slijtage door jarenlang gebruik kan lekken en barsten veroorzaken. Een klein barstje in de put kan in het begin misschien nog geen probleem vormen. Maar het is toch aangewezen om uw waterregenput tijdig te herstellen om grotere problemen te voorkomen. Vaak zijn deze scheuren in eerst instantie niet te zien met het blote oog, en komt u er pas achter omdat uw put leegloopt. Of omdat het water opeens een andere kleur heeft. Zodra u dit merkt is het dus aangeraden de deskundigen van www.vochtbestrijdingsnel.be te raadplegen.
Lees hier meer over een waterlek in huis opsporen.

Absolute waterdichting voor uw waterregenput

Natuurlijk wilt u graag een definitieve oplossing bij het waterdicht maken van uw waterregenput. Met EPOXY en Aquaplan kunt u putten, muren, vloeren, funderingen, vijvers of waterreservoirs uitstekend waterdicht maken. Epoxy dicht namelijk alle barsten, gaten en scheuren en brengt een absolute waterdichte fundering aan. Er komt geen water meer door. Het voldoet aan de hoogste eisen van waterdichtheid en duurzaamheid. Trouwens ook zeer geschikt ideaal voor wanden en vloeren van kelders, toiletten, douches en hele badkamers. Geen ruimte meer voor vochtplekken of schimmels in uw huis of waterput. En het is ook nog erg makkelijk overschilderbaar met acrylaatverf.

Waarom kiezen steeds meer mensen voor een regenwaterput?

Regenwater is zacht, geurloos en zeker niet onbelangrijk gratis. Met een regenwaterput verzamel je dit water eenvoudig en gebruik je het voor allerlei huishoudelijke toepassingen. Het doorspoelen van het toilet, het wassen van de auto, het gebruik van de wasmachine, de tuin besproeien, de vloer dweilen of de stoep reinigen.

Waarvoor is regenwater niet geschikt?

Gebruik van regenwater mag natuurlijk geen probleem veroorzaken voor onze gezondheid. Onbehandeld regenwater is dan ook vaak niet geschikt als drinkwater. Kijk uit met het bereiden van voedsel en let goed op de persoonlijke hygiëne. Maar met speciale filters kan het regenwater wel ook voor drinkwater gebruikt worden.

Goed voor milieu en portemonnee

Een regenwaterput is een relatief kleine investering. Op termijn kunt u het terugverdienen door de lagere rekening van het(drink)water. Niet onbelangrijk, regenwater bevat ook geen calciumzouten. Zo voorkom je verkalking van leidingen of huishoudtoestellen, die daardoor waarschijnlijk langer meegaan. Je gebruikt veel minder wasmiddelen. Regenwater is namelijk vaak veel zachter dan het water dat door de leiding loopt. Op die manier verontreinigt u ook veel minder het milieu. En u beschermt ook nog eens kostbare grondwaterreserves. Elk jaar is er per vierkante meter maar 750 liter regenwater beschikbaar. Niet heel veel dus. En daarnaast kost regenwater ook nog eens niets.

Waterregenput bij nieuwbouw

Bij nieuwbouwwoningen is de installatie tegenwoordig zelfs verplicht. Uit het zicht, het regenwaterreservoir wordt ondergronds geplaatst. Vervolgens wordt het regenwater langs het dak, de dakgoten en afvoerpijpen naar het reservoir geleid.

Hergebruik regenput

Oude huizen bezitten vaak gemetselde regenputten met een cementbezetting aan de binnenzijde. Vaak niet meer in gebruik. Het is een goed idee een bestaande put te hergebruiken. Vanuit ecologisch standpun minder verbruik van materiaal, minder energie en minder grondverzet. Laat deze oude waterput dan wel even goed controleren op scheuren en lekken.

Over de schrijver
Als vochtbestrijder help ik al je problemen met vocht op te lossen. Tevens handige tips geven over hoe bepaalde problemen zelf kan oplossen horen hier ook bij.