Muffe geur en loskomend behang in de kamer

Muffe geur en loskomend behang in de kamer

De oorzaak van stank en loszittend behang

Als u thuis constateert dat er een muffe geur in de woning hangt of sprake is van loshangend behang, dan heeft u hoogstwaarschijnlijk een probleem met opstijgend vocht. De zware, muffe geur wordt veroorzaakt doordat er op vochtige plekken schimmels en bacteriën groeien. Het gaat om een zeer penetrante, alles doordringende geur die vooral in textiel gaat zitten. Het loshangende behang wordt direct veroorzaakt door een vochtoverschot bij de muren. Vaak zit er op dit behang ook schimmel en moet het behang dus als verloren worden beschouwd.

Het probleem bij de kern aanpakken

Om de vieze stank in huis wat te verlichten, kunt u het beste direct goed gaan ventileren. De tank neemt hierdoor af. Maar met ventileren is de oorzaak van het probleem niet opgelost en verdwijnen ook de schimmels op uw behang niet. Om dat te bereiken moet er meer gebeuren: het vochtprobleem moet bij de kern worden aangepakt. Dit is ook noodzakelijk in verband met het behoud van uw goede gezondheid. Uit onderzoek is gebleven dat een langdurig verblijf in vochtige ruimtes namelijk schadelijk is voor de gezondheid. Door de hoge luchtvochtigheid kunnen uiteenlopende klachten ontstaan, zoals hoesten, een benauwd gevoel, last van de keel of een knallende hoofdpijn. Mocht u allergisch zijn of last hebben van uw gewrichten, dan verergeren deze klachten doorgaans als de luchtvochtigheid in uw woning te hoog is. Het is dan ook zaak om snel tot actie over te gaan en het vochtprobleem effectief op te lossen.

Schakel Vochtbestrijdingsnel.be in: dé ervaren en professionele vochtbestrijder van België

Gelukkig zijn er in België ervaren bedrijven die het vochtprobleem in uw woning kunnen oplossen. Zo'n ervaren bedrijf is Vochtbestrijdingsnel.be. Wij helpen u om de vochtproblematiek in u huis professioneel uit de wereld te helpen! De methoden die wij gebruiken om uw vochtprobleem op te lossen, kunnen verschillen naar gelang de oorzaak of oorzaken van de vochtoverlast in uw woning. Mocht het vochtprobleem voortkomen uit een te natte kelder, wat een veelvoorkomende oorzaak is, dan kan kelderdichting en/of een effectieve drainage rond de kelder al een goede oplossing zijn. Een succesvolle methode om opstijgend vocht te verhinderen, is ook het injecteren van de muren van uw woning met vochtwerende materialen. Dit kunt u ook zelf doen met goed injectiemateriaal van Vochtbestrijdingsnel.be, waardoor u zon 20 procent kunt besparen. Daarnaast zijn er nog ander mogelijkheden, zoals waterdichting (via bitumen, EPDM of met vloeibare waterdichting), waterkering, het verwijderen van salpeter of het gebruik van een Dryzone kitspuit.

Neem contact met ons op

Neem nu contact met ons op om samen door te spreken hoe wij van Vochtbestrijdingsnel.be het snelste en voordeligste uw vochtprobleem kunnen oplossen. Uiteraard helpen we u hierbij om zo voordelig mogelijk te renoveren. Dit kan mede door het aanvrage van subsidies van de overheid, zoals de Vlaamse renovatiepremie of de Vlaamse verbeteringspremie, die u honderden tot duizenden euro's kunnen schelen. Graag adviseren wij u hierover, om tot een voor u zo voordelig mogelijke oplossing te komen voor uw vochtprobleem! Graag tot ziens op Vochtbestrijdingsnel.be.

Over de schrijver
Als vochtbestrijder help ik al je problemen met vocht op te lossen. Tevens handige tips geven over hoe bepaalde problemen zelf kan oplossen horen hier ook bij.