Hoe kan ik een kamer ontvochtigen zonder een ontvochtiger?

kamer ontvochtigen zonder ontvochtiger

De beste alternatieven voor een luchtontvochtiger zijn afhankelijk van de oorzaken van de luchtvochtigheid, de eigenschappen van de ruimte en uw budget. Overtollige luchtvochtigheid bevordert schimmel en meeldauw, maar het laten draaien van een luchtontvochtiger kan een grote impact hebben op uw elektriciteitsrekening. U kunt meer dan één alternatieve methode nodig hebben om een vochtige ruimte te ontvochtigen, en in sommige gevallen kan deskundige hulp nodig zijn. Bekijk ook meer over opstijgend vocht

De luchtstroom verbeteren

Stap 1

Laat een ventilator draaien om het vochtgehalte in een vochtige ruimte te verminderen. Het in beweging houden van de lucht vermindert waterdamp. Gebruik een raamventilator om de ventilatie te verbeteren als de kamer een raam heeft dat plaats biedt aan een raam. Zorg voor een model met een afzuiging zodat u vochtige lucht kunt ventileren voordat u verse lucht inblaast.

Stap 2

Open ramen vaak als het vochtgehalte aan de buitenkant lager is dan het vochtgehalte aan de binnenkant. Een betere ventilatie kan condensatie op muren en ramen tegengaan, waardoor het risico op schimmelvorming afneemt. Houd een vochtigheidsmeter in de ruimte om de effectiviteit van de verbeterde luchtstroom te meten. Hardwarewinkels leveren deze.

Stap 3

Laat een airconditioner draaien als je die hebt. Hedendaagse airconditioners ontvochtigen tijdens het koelen van de lucht, en geavanceerde systemen hebben aparte regelaars voor het aanpassen van de luchtvochtigheid, bijvoorbeeld door deze in te stellen op een comfortabele 60 procent.

Absorbeer de vochtigheid

Stap 1

Plaats containers met droogmiddel in de kamer. Dit zijn onder andere commerciële producten die ontworpen zijn om vocht uit de lucht te halen met calciumchloride, een zoutkristal. U kunt dit materiaal krijgen van huisverzorgers en hardwareleveranciers.

Stap 2

Controleer de containers één of twee keer per week om te bepalen hoe vaak ze moeten worden onderhouden. Giet het water dat zich in de containers verzamelt regelmatig af.

Stap 3

Voeg indien nodig meer dessicant toe aan de containers. Voeg meer verpakkingen met dessicant toe als u ze vaker moet legen dan handig is.

Droog de lucht

Stap 1

Laat een houtkachel of ruimteverwarmer draaien als dat veilig en haalbaar is. Het opwarmen van de lucht vermindert de luchtvochtigheid zolang u een droge warmtebron gebruikt, niet gaswarmte.

Stap 2

Zet de warmte uit of lager voordat de kamertemperatuur 95 graden Fahrenheit bereikt; hogere temperaturen in een vochtige ruimte kunnen leiden tot stoomschade aan de wanden.

Stap 3

Laat een ventilator draaien terwijl u de kamer verwarmt voor een grotere ontvochtiging.