Waterlekkages kunnen leiden tot ongedierte

De meeste huiseigenaren zijn zich bewust van de destructieve problemen die kunnen ontstaan door een lekkende pijp. Helaas zijn vochtige gipskartonwanden, doorweekte stoffering en schimmel niet de enige problemen die een lekkende pijp kan veroorzaken. Als u insecten of ander ongedierte in uw huis hebt opgemerkt, kan het zijn dat ze worden aangetrokken door een lek. Lees ook over opstijgend vocht

ongedierte bij lekkage

Vochtliefhebbende ongedierte

Heeft u er wel eens over nagedacht waarom knaagdieren en insecten vaak in kruipruimtes of onafgewerkte kelders worden aangetroffen? Het antwoord is vocht. Deze gebieden zijn gevoelig voor hoge niveaus van vocht, en sommige plagen houden van een vochtige omgeving. Dit betekent dat als u lekkende leidingen of sanitaire voorzieningen heeft, ze een welkome baken kunnen zijn voor veel ongedierte.

Er zijn een aantal plagen die houden van vochtige, vochtige omstandigheden, waaronder termieten, ratten, muizen, kakkerlakken, zilvervisjes, kameelkrekels, boekluizen en timmermanmieren. Geen van deze dieren zal een welkome aanvulling zijn voor uw familie, dus het is belangrijk om alert te zijn op potentiële probleemgebieden.

Te inspecteren en te repareren gebieden

Het kan een uitdaging zijn om een lek te ontdekken, maar er zijn enkele belangrijke gebieden die regelmatig moeten worden geïnspecteerd. Deze gebieden zijn bijzonder kwetsbaar voor lekken en kunnen gemakkelijk ongedierte aantrekken.

Lekkende kranen zijn vrij eenvoudig te herkennen, en u kunt zelfs worden weggehouden door een constante, langzame infuus. Het is ook mogelijk dat er ongeziene lekken zijn onder de armatuur waar de leiding op aangesloten is. De toevoer- en afvoerleidingen voor spoelbakken worden meestal in een kast onder de armatuur geplaatst, dus het is belangrijk om regelmatig onder uw spoelbakken te controleren op eventuele tekenen van lekkage.

Een ander veel voorkomend probleemgebied is de kelder. De meeste leidingen lopen door de kelder van de woning of in een kruipruimte. De kans is groot dat u leidingen langs het plafond ziet lopen. Bovendien, als uw kelder onafgemaakt is, zal het hogere vochtgehalte al een omgeving creëren waar een plaag zou kunnen gedijen. Kijk of er condensatie of water lekt op de leidingen, want dit zal het vochtgehalte verhogen en het besmettingsgevaar vergroten. Als uw kelder klaar is, houd dan de bruine vlekken op de muren of het plafond in de gaten die op een lek kunnen wijzen.

Het is ook belangrijk om uw water te controleren met behulp van apparaten. Vaatwassers, wasmachines en zelfs boilers hebben elke dag liters water die erdoorheen lopen. Als uw apparaat ouder is, slecht heeft gefunctioneerd of een verstopping heeft opgelopen, kan er gemakkelijk een lek ontstaan. Kijk uit voor plassen water die zich op de vloer in de buurt van uw apparaten vormen en die kunnen wijzen op een probleem.

Een lek en de daaruit voortvloeiende waterschade is moeilijk genoeg om te verhelpen, dus het toevoegen van een plaag aan het mengsel kan deze situatie nog meer belastend maken. Gelukkig kunt u door alert te zijn op lekkages en snel actie te ondernemen om het probleem op te lossen, niet alleen het risico op waterschade verminderen, maar ook voorkomen dat het ongedierte zich in uw huis aantrekt. Als u vermoedt dat u een lek hebt, is het altijd een goed idee om een professionele loodgieter in te schakelen die uw systeem kan controleren en eventuele problemen kan oplossen.