Wat veroorzaakt vocht in de kelder?

vocht in kelder meten

Kelders - ze zijn een prachtig stukje extra ruimte in onze huizen die op een groot aantal manieren kan worden gebruikt, het toevoegen van extra kamers, opslagruimte, een wijnkelder... wat je maar wilt, een kelder kan het aan. Maar zelfs als uw kelder geen toegang heeft tot het exterieur, kan het zijn dat u een probleem hebt opgemerkt met vocht en een hoge luchtvochtigheid. Een verhoogde vochtigheidsgraad kan leiden tot verdere problemen zoals schimmelvorming en schade aan de binnenafwerking, die uw inrichting kunnen beschadigen en zelfs structurele schade kunnen veroorzaken. Lees ook Kelder waterdicht maken: Methodes & prijzen

Als u vochtproblemen in uw huis opmerkt, moet u misschien met een professioneel vochtbestendig bedrijf spreken over het aanbrengen van keldertanks in uw Londense of stedelijke eigendommen. Hieronder onderzoeken we enkele van de redenen waarom uw kelder water kan binnendringen of kan lijden aan een verhoogde luchtvochtigheid.

Vochtigheid

Vocht kan op verschillende manieren in uw kelder komen, vooral als het zich onder het maaiveld bevindt. Als de ondergrond niet beschermd is met een vochtwerende laag of gecoat in een beschermende oplossing, is het waarschijnlijk dat water en vocht door de poreuze bouwmaterialen heen binnendringen. Het vocht zal in de muren zitten, zich langzaam verspreiden naar de binnenoppervlakken en de perfecte omgeving creëren voor schimmel- en schimmelgroei.

Controleer of de goten en afvoerpijpen van uw eigendommen weglopen en bij voorkeur afvoeren naar een speciale afvoer in plaats van naar de omliggende grond, wat kan leiden tot vochtproblemen als de binnenmuren en vloeren niet beschermd zijn.

Vochtigheid

Als u last heeft van een hoge luchtvochtigheid, kan dit leiden tot verhoogde condensatie. Hoewel condensatie niet altijd professioneel hoeft te worden gerepareerd, kan het, als er niets wordt gedaan om de lucht uit te drogen of de luchtvochtigheid te verminderen, leiden tot problemen met vocht. U kunt zorgen voor voldoende ventilatie in ruimtes met een middelhoge luchtvochtigheid (keukens en badkamers) met afzuigventilatoren of ontvochtigers en u wilt er zeker van zijn dat er nergens in de kelder water lekt dat het probleem kan verergeren. Alle leidingen die door uw kelder lopen, moeten worden geïsoleerd met schuim om te voorkomen dat er condensatie ontstaat en om bij te dragen aan een vochtige omgeving.