opstijgend vocht in appartement

opstijgend vocht in appartement

Heb je last van opstijgend vocht in je appartement? Neem dan direct de specialisten van Vochtbestrijding Snel in de arm. We helpen je snel en effectief van je probleem met opstijgend vocht af. Natuurlijk is het hiervoor van belang om eerst te weten waar precies de bron van het vochtprobleem zit. Enkel op deze manier kunnen we het meest doeltreffend aan het werk gaan. Opstijgend vocht kan op diverse plekken in je appartement voorkomen. Zo is de badkamer er gevoelig voor, maar ook je keuken en buitenmuren blijven niet altijd van opstijgend vocht gespaard. Gelukkig is er voor elk probleem met opstijgend vocht ook een goede oplossing. Blijf dus niet langer zelf aanmodderen, maar schakel direct de specialist in! Vochtbestrijding Snel is werkzaam in diverse regio’s in België en is dus ook altijd dicht bij jou in de buurt. Lees meer over opstijgend vocht muren

Waardoor wordt opstijgend vocht veroorzaakt?

Waardoor wordt opstijgend vocht veroorzaakt?

Opstijgend vocht in je appartement kan op verschillende manieren ontstaan en het is zeker niet zo dat het uitsluitend in oudere woningen voorkomt. Wel is de bouwwijze van je appartement medebepalend voor de gevoeligheid ervan voor opstijgend vocht. Vooral in huizen die voor 1980 gebouwd werden is een waterkering lang niet altijd aanwezig. Het is juist deze waterkering die ervoor zorgt dat opstijgend vocht in huis wordt voorkomen. Als je met een dergelijk vochtprobleem te maken hebt, is het van groot belang om snel te handelen. Wanneer je er namelijk niets aan doet kan het vocht zich steeds verder uitbreiden en zowel je appartement als je gezondheid schade toebrengen. Het is goed om te weten dat Vochtbestrijding Snel ook in je bestaande en oudere appartement een barrière tegen opstijgend vocht kan aanbrengen. Dit kan op verschillende manieren, waarbij bijvoorbeeld het aanbrengen van een geheel nieuwe waterkering een vrij grote en ingrijpende methode is.

Opstijgend vocht in je muren, keuken of badkamer

Opstijgend vocht in je appartement kan beginnen op de vloer en vervolgens steeds verder omhoog kruipen. Langzamerhand kan het zo een steeds groter gedeelte van je muur vochtig maken en dus aantasten. Hierdoor wordt ook de kans op schimmels vergroot, die schadelijk kunnen zijn voor onder meer je luchtwegen. Het opstijgend vocht in de muren kan ze ook verzwakken, waardoor na verloop van tijd de constructie van je appartement gevaar loopt. Om opstijgend vocht in je buitenmuren tegen te gaan, kun je ervoor kiezen om ze te laten impregneren door de vakmensen van Vochtbestrijding Snel. Je kunt ook te maken krijgen met opstijgend vocht in je badkamer. Het is duidelijk dat vocht hier vaak aanwezig is. Wanneer deze ruimte niet goed verlucht wordt en het overtollige vocht niet wordt afgevoerd, is het risico op vochtproblemen in de badkamer zeer groot. Ook je keuken is kwetsbaar voor opstijgend vocht. Tijdens het koken komt er veel waterdamp vrij en wanneer je geen wasemkap hebt of deze niet goed ingesteld is, blijft het vocht in de lucht hangen.

Over de schrijver
Als vochtbestrijder help ik al je problemen met vocht op te lossen. Tevens handige tips geven over hoe bepaalde problemen zelf kan oplossen horen hier ook bij.