Opstijgend vocht in de nieuwbouw

Een veelvoorkomend probleem: optrekkend vocht in uw nieuwbouwwoning

Het gebeurt regelmatig dat mensen die een nieuwbouwwoning gekocht hebben, te maken krijgen met opstijgend vocht in hun nieuwe huis. Optrekkend vocht in een nieuw huis is iets wat u natuurlijk absoluut niet verwacht. U koopt immers een nieuw huis, die aan alle moderne eisen van woningbouw moet voldoen? Toch komt optrekkend vocht in nieuwe woningen veel voor en is dit een probleem dat door bouwbedrijven niet bij voorbaat uitgesloten kan worden. Zeker niet in vochtige gebieden zoals Vlaanderen, specifiek Antwerpen en omstreken, dat dicht bij zee gelegen is. Lees in dit artikel meer over injecteren tegen opstijgend vocht.

Belangrijkste oorzaken optrekkend vocht in een nieuwbouwwoning

Opstijgend vocht in de nieuwbouw

Vochtproblemen in de nieuwbouw, zoals optrekkend vocht, kunnen diverse oorzaken hebben. In België is het grondwaterpijl bij normale weersomstandigheden relatief hoog. Dit vergroot de kans op opstijgend vocht in uw woning aanzienlijk, ook al is uw huis compleet nieuw.

Opstijgend vocht in een nieuwbouwhuis wordt ook veroorzaakt doordat er bij de bouw van een nieuwe woning veel water is gebruikt: per woning doorgaans tussen de 3000 en 5000 liter water. Dit vocht zit onder meer in het cement, beton en pleisterwerk op de muren. Het duurt ongeveer twee jaar om dit vocht volledig uit huis te krijgen, door goed te ventileren én te verwarmen. Maar zo lang gaan bouwbedrijven natuurlijk niet wachten tot ze het huis opleveren. Het is voor u echter wel belangrijk om al het vocht uit uw woning te krijgen. Om twee redenen. Ten eerste is een vochtig huis zo'n vijftien procent duurder om goed te verwarmen; de vochtdruppeltjes moeten namelijk op temperatuur komen. En in de tweede plaats wilt u natuurlijk koste wat kost optrekkend vocht vermijden. Want u wilt voorkomen dat er schimmelvorming of lelijke vochtplekken ontstaan of dat er verf dan wel behang gaat afbladderen. Ten slotte is slecht werk van de loodgieter een belangrijke oorzaak van vocht in de nieuwbouwwoning. Vaak leveren loodgieters haastwerk af, wat regelmatig leidt tot lekkages en optrekkend vocht in nieuwe huizen.

Vochtbestrijdingsnel.be biedt dé oplossing voor uw vochtprobleem

Heeft u geconstateerd dat zich een vochtprobleem voordoet in uw net afgeleverde nieuwgebouwde huis? Bijvoorbeeld omdat er door opstijgend vocht schimmel is ontstaan op de muren, er een viezige lucht in uw huis hangt of er vochtplekken te zien zijn? Grijp dan snel in, voordat er meer schade ontstaat! Bel meteen een expert op van Vochtbestrijdingsnel.be, dé professionele en voordelige vochtbestrijder van Vlaanderen. Een van onze ervaren medewerkers is snel ter plaatste om de oorzaak van uw opstijgend vocht in beeld te krijgen en deze op te lossen. De methoden die wij gebruiken om optrekkend vocht aan te pakken, variëren afhankelijk van de (hoofd)oorzaken van de vochtoverlast. In overleg met u stellen we voor wat er aan het optrekkend vocht in uw huis gedaan kan worden. Dit kan bijvoorbeeld kelderdichting zijn, gronddrainage, een of meer muurinjecties, het dichten van lekkages in leidingen en/of het herstellen van aangetaste plekken in de muren of het plafond. Bezoek onze website Vochtbestrijdingsnel.be voor meer informatie, zoals een gratis prijsaanvraag.

Over de schrijver
Als vochtbestrijder help ik al je problemen met vocht op te lossen. Tevens handige tips geven over hoe bepaalde problemen zelf kan oplossen horen hier ook bij.