Rubson Natte Keldermuren Keldercoating en Garagecoating - 10 Kg - wit

Rubson Natte Keldermuren Keldercoating en Garagecoating - 10 Kg - wit

Bekijk de prijs

rubson

Productbeschrijving

Waterdichte, witte pleister verrijkt met vochtwerende harsen, die de muur ondoordringbaar maakt voor water. Maakt uw kelder ondoordringbaar voor zijdelings indringend water Voor natte, zwetende ondergronden

Toepassing:

Voor het waterdicht maken van natte keldermuren en andere ingegraven muren. Ook geschikt voor het afdichten van de binnenzijde van vijvers, zwembaden, drinkwaterreservoires, regenputten (opmerking: maximum diepte = 5 meter). Eveneens geschikt voor douchecellen, muren en vloeren van badkamers. geschikt voor horizontale en verticale vlakken.

de ondergrond dient absoluut poreus te zijn zoals o.a. Bakstenen, stenen, bindstenen, zeer poreuze en absorberende betonblokken ... .

Eigenschappen:

 • Cementmengsel met minerale vulstoffen, vochtwerende harsen en toevoegingen.
 • scheuroverbruggend tijdens het aanbrengen.
 • duurzame en waterdichte afdichting.
 • lange levensduur.
 • oplosmiddelvrij en reukloos.
 • na het aanbrengen vormt rubson natte keldermuren één geheel met de ondergrond.
 • overschilderbaar met rubson silicon-cryl of rubson vochtige keldermuren.
 • dichtheid (stortdichtheid):1,46 kg/l.
 • droogtijd: 6 à 12 uur.
.

Gebruik:

Voorbereiding:

de te behandelen ondergrond grondig reinigen. Loszittende delen, stucwerk, oude verflagen, … verwijderen met een staalborstel, beitel of afbijtmiddel. Schimmel en salpeter behandelen met rubson anti-salpeter. Acute lekken dichten met rubson super-dicht.

verwerking:

verwerkingstemperatuur ligt tussen +10°c en +30°c.

het aangemaakte pleistermengsel binnen het uur verwerken (niet opnieuw aanlengen met water). Voor het vullen en dichten van voegen, barsten, gaten, verbindingshoeken tussen 2 wanden, verbindingshoeken tussen vloer en wand: het poeder mengen met water tot de stevigheid van een pleister, namelijk 3 delen poeder + 1 deel water. De te behandelen delen goed nat maken tot er geen vocht meer wordt opgenomen. De aangebrachte specie gedurende minstens 6 uur laten drogen. De hoek tussen de vloer en wand wordt diagonaal opgevuld.

voor de behandeling van de vlakke muurdelen: een mengsel maken met de stevigheid van een aanstrijksel, namelijk 2 delen poeder + 1 deel water. De volledige muur goed nat maken en een eerste laag aanbrengen. De aangebrachte laag gedurende minstens 6 uur laten drogen. De volledige muur opnieuw goed nat maken en een tweede laag pleister (zelfde aanmaakverhouding 2 delen poeder + 1 deel water) aanbrengen. De aangebrachte laag terug laten drogen (minstens 6 uur wachten). Eventueel dezelfde procedure (nat maken en aansluitend aanbrengen) herhalen voor een derde laag. het geheel is na ong. 3 weken overschilderbaar met een coating bv. Rubson silicon-cryl of rubson vochtige keldermuren. .

LET OP:

Kan niet aangebracht worden op pleisterkalk en niet poreuze en weinig absorberende ondergronden zoals bv. Bekist beton. Gebruik in dit geval rubson "vochtige keldermuren".

TIP:

 • Verbruik: 1,5 kg / m² tot 2,5 kg/m² per laag.
 • minimum 2 lagen aanbrengen (eventueel 3 lagen) met een tussentijd van minimum 6 uur.
 • hoe natter het metselwerk, hoe hoger het verbruik. .