De prijs voor het verwijderen van schimmel in uw huis

Alles wat u moet weten over het verwijderen van schimmel in uw huis, inclusief de kosten van materialen, arbeid en termijnen.

prijs schimmel verwijderen

Wat het werk inhoudt

Vocht en schimmel worden veroorzaakt door vocht in gebouwen, wat op zijn beurt meestal wordt veroorzaakt door lekkende leidingen, gebroken of ontbrekend vochtbestendig membraan (opstijgend vocht), of schade aan dak/ramen waardoor regen naar binnen sijpelt. Overtollig vocht kan ook worden veroorzaakt door condensatie die ontstaat wanneer de lucht geen vocht meer kan vasthouden. Condensatieproblemen worden meestal veroorzaakt door koken, douchen, het drogen van kleding binnenshuis enz. zonder voldoende ventilatie. De eerste stap in het verwijderen van schimmel is het verwijderen van de bron van vocht in uw huis. Als de vochtbron eenmaal is verwijderd, kunt u misschien zelf de eigenlijke schimmel verwijderen, maar voor ernstigere gevallen moet u waarschijnlijk een professional inschakelen om de schimmel veilig en effectief te verwijderen.

U kunt een kleine hoeveelheid zwarte schimmel zelf verwijderen als deze zich beperkt tot slechts een klein gebied (minder dan een meter in het kwadraat). Vergeet niet om uzelf altijd te beschermen tegen schimmelsporen door het dragen van een bril, handschoenen en een masker dat zowel de neus als de mond bedekt. Open de ramen bij het schoonmaken van schimmel, maar houd alle binnendeuren gesloten om te voorkomen dat de sporen zich door het hele huis verspreiden. Gooi alle beschimmelde zachte meubels en kleren weg door ze af te sluiten in een plastic zak. U kunt een doekje dat in het zeepwater is gedompeld of een mild bleekmiddel gebruiken om de schimmel direct van de muur af te vegen. Maar pas op dat u niet probeert de schimmel af te borstelen, want dan kunnen schimmelsporen in de lucht terechtkomen.

Als alle schimmelsporen zijn verwijderd, gebruik dan een droge doek of handdoek om de muur te drogen. Tot slot moeten alle oppervlakken in de kamer grondig worden gereinigd met een natte doek of stofzuiger om eventuele schimmelsporen te verwijderen. Als u echter een ernstig of terugkerend schimmelprobleem hebt, of als u gezondheids- of ademhalingsproblemen hebt die kunnen worden verergerd door blootstelling aan schimmelsporen, dan moet u een deskundige inschakelen om de schimmel snel en veilig te laten verwijderen.

Een professionele schimmelverwijderaar kan de schimmel niet alleen effectief verwijderen, maar kan u ook adviseren over waarschijnlijke oorzaken en hoe u verdere schimmelproblemen in de toekomst kunt voorkomen. De kosten voor het verwijderen van de matrijs zijn afhankelijk van het getroffen gebied en de ernst van het probleem. Verwacht een prijs van €50 tot €250 voor het verwijderen van de matrijs in een grote ruimte, tot €1000 voor het reinigen van de matrijs in een heel huis. Deze prijzen zijn exclusief het verwijderen van de bron van het vocht, en zijn gewoon de kosten voor het verwijderen van de schimmel van de muren en plafonds.

De kosten voor het verwijderen van schimmel

De gemiddelde materiaalkosten voor het verwijderen van de matrijs zijn eenvoudigweg in de totale jobprijs inbegrepen. De matrijsspecialist heeft materialen nodig zoals, bleekmiddel, borstels en beschermingsmiddelen.

De gemiddelde matrijsverwijderingsspecialist zal meestal ongeveer €150 tot €200 in rekening brengen voor een volle dag werk en meestal een minimum van €50 om er gewoon uit te komen. De duur van het werk is afhankelijk van de ernst van de matrijs. Uiteindelijk zal de prijs worden beïnvloed door de locatie en de grootte van het werk.

Hieronder staan enkele geschatte kosten voor het inhuren van een matrijsspecialist:

TaakomschrijvingGemiddelde prijsTijd
Verwijderen van schimmel uit wanden en plafond in een grote ruimte€50-€2501-8 uren
Volledige verwijdering van de schimmel op muren en plafonds€800-€10001-5 dagen

Kostenverdeling

Individuele kosten voor het verwijderen van schimmel uit een grote ruimte - Totale kosten: €250

  • 10% - Materialen €25
  • 90% - Handelaren €225

FAQ's

Wat is schimmel?

Schimmels zijn een soort schimmels die zich voortplanten via de sporen, die licht zijn en gemakkelijk door de lucht van uw huis worden gedragen. Schimmels zijn er in verschillende kleuren, maar zwart is de meest voorkomende.

Wat is zwarte schimmel?

De meest voorkomende soorten zwarte schimmels zijn Stachybotrys chartarum, Alternataria en Aspergillus niger. Allemaal zijn ze verantwoordelijk voor lelijke schimmelplekken op vochtige muren.

Wat is Aspergillus?

Aspergillus is een veel voorkomende groep van schimmels die ernstige problemen kunnen veroorzaken voor mensen met bestaande luchtwegaandoeningen zoals astma, of voor mensen met een zwak immuunsysteem dat kankerpatiënten in de weg staat.

Welke gezondheidsproblemen veroorzaakt schimmel?

Inademing van schimmelsporen kan verschillende symptomen veroorzaken, waaronder ernstige astma-aanvallen, pijnlijke ogen, neus- en keelirritatie, hoesten, piepende ademhaling en een verminderde longfunctie.

Hoe voorkom je condensatie?

Probeer de deksels op de steelpannen te zetten bij het koken, het drogen van de was buiten en vermijd het gebruik van gaskachels. Open de ramen elke dag en zorg ervoor dat uw huis goed geïsoleerd en verwarmd is. Als de condensatie alleen in een bepaalde ruimte een probleem is, kunt u overwegen om een afzuigkap of extra ventilatie toe te voegen. In deze onzekere economische tijden worden veel condensatieproblemen veroorzaakt doordat mensen hun huis simpelweg niet voldoende verwarmen om de brandstofrekening te verlagen, dit is een schijneconomie, omdat het uiteindelijk meer zal kosten voor het opknappen als de schimmel zich eenmaal begint te verspreiden, om nog maar te zwijgen van de mogelijke gevolgen voor de gezondheid en de vrije tijd die het werk met zich meebrengt.

Hoe verwijder je schimmel uit tapijten, handdoeken en meubels?

Het verwijderen van schimmel uit stoffen en zachte meubelen is moeilijk. Als de schimmel slecht is, dan moet u waarschijnlijk de spullen weggooien en nieuwe kopen, vooral als er mensen in huis zijn die last hebben van ademhalingsproblemen zoals astma. U kunt proberen de spullen goed te drogen en vervolgens de mal buiten af te borstelen, waarbij u ervoor zorgt dat uw mond en neus bedekt zijn. Bovendien kunt u proberen met een lichte bleekmiddeloplossing de stof zachtjes te reinigen, vervolgens te drogen en ten slotte met een stofzuiger.

Wat veroorzaakt schimmel in mijn huis?

Elk huis is anders, maar de meest voorkomende oorzaak van schimmel is vochtig door condensatie. Zwarte schimmel komt het meest voor in badkamers, rond ramen en achter meubels - allemaal plekken die typisch zijn voor condensatie. Antischimmelverf kan worden gebruikt nadat de schimmel is verwijderd om toekomstige schimmelgroei te ontmoedigen, maar dit kan de opbouw van condensatie niet voorkomen. Er is eigenlijk maar één manier om te voorkomen dat de schimmel terugkomt, en dat is het vinden van de oorzaak en het verhelpen van de schimmel. De eenvoudigste manier om dit te doen is ervoor te zorgen dat er geen vocht in huis is. Gebruik afzuigventilatoren in natte ruimtes zoals de keuken en de badkamer, vermijd indien mogelijk het drogen van kleding binnenshuis en open de ramen om het huis te luchten. Als u moeite heeft om uw huis droog te houden, kan het kopen van een luchtontvochtiger een grote investering zijn, met kleine modellen die beschikbaar zijn voor minder dan €100, wat een stuk goedkoper is dan de frequente herinrichting die nodig is bij schimmelgroei! Lees meer over schimmel in uw huis

Moet ik de schimmel zelf aanpakken of een specialist inhuren?

Als u een professional inhuurt om uw matrijsprobleem aan te pakken, dan kunnen zij u specifiek advies geven over het elimineren van vocht en het voorkomen van het terugkomen van het probleem. Een betrouwbare en deskundige aannemer kan echt goud waard zijn als het gaat om het aanpakken van matrijsproblemen!