Het oplossen van een drainage crisis in de tuin

oplossing tuin drainage

Verandert uw gazon in een moerassige puinhoop elke keer als het hard regent? Zo ja, streef dan naar een van deze oplossingen voor de afwatering van uw gazon, niet alleen om uw esthetische zorgen weg te nemen, maar ook omdat stilstaand water ernstige problemen kan opleveren.

Lees meer over:drainage aanleggen en de kosten

Permanent water in de tuin

Een slechte afwatering van de binnenplaats is niet alleen een esthetisch probleem. Zo brengt stilstaand water de gezondheid van uw gazon en landschapsaanplantingen ernstig in gevaar. Een andere frustratie: Wanneer uw eigendom een moeras is, kunt u er gewoon niet van genieten. Ondertussen kan stilstaand water eigenlijk een gevaar voor de gezondheid zijn, omdat het aanleiding geeft tot muggen en ander ongedierte. En niet te vergeten, kan overtollig regenwater uiteindelijk zijn weg vinden naar uw kelder, waar het leidt tot een groot aantal andere dure om op te lossen problemen.

Werfafvoeroplossingen voor afwatering

Gewoonlijk is er een oplossing voor de afwateringsproblemen in de tuin. Topografie is het belangrijkste om te overwegen. Een goed afvoerende eigenschap hellingen voorzichtig en geleidelijk uit de buurt van het huis, dalende zes centimeter over de eerste tien meter rond de stichting (met een andere voet van de helling over de volgende 100 meter). Als dat niet waar is in uw geval als, zeg, uw bezit eigenlijk onder dat van de buren zit' en de straat-rangschikt het terrein is de logische stap, maar het is geen doe-het-zelf baan.

Na een abnormaal hevige regenval, kan van elke werf worden verwacht dat het een beetje moerassig is, maar als de jouwe consequent staande water herbergt, dan heb je gelijk om te streven naar afwateringsoplossingen voor de werf. Elk van deze oplossingen is ontworpen om overtollig water af te leiden van waar het een probleem vormt naar een gebied waar het vrijer in de bodem kan binnendringen.

Gordijnafvoer. Dit zal niet werken als uw woning heeft een lagere hoogte dan al het land eromheen, maar als de straat of een aangrenzend bos zijn onder de rang van uw overstroomde tuin, je bent in geluk. U kunt een geperforeerde pijp in de grond zetten, die van het probleemgebied naar de veilige zone loopt. De pijp zuigt water aan door zijn gaten en door de kracht van de zwaartekracht, voert het water weg van je huis.

drainage probleem oplossen

Drywell. Als het nergens zinvol is om het regenwater af te voeren, is het misschien het beste om een droge put te installeren. In principe is een droge put een vuilwatertank voor overtollige afvloeiing. De container vult zich tijdens een storm, dan in de uren en dagen daarna, het af te voeren in de bodem onder en naast de put naast de put naast elkaar. Een voordeel is dat een met grind gevulde droge put kan worden bedekt met grond en gras.

Opvangpomp. Als u bereid bent om geld naar het probleem te gooien, ga dan voor een carterpomp (zoals die gebruikt werd om een natte kelder droog te houden). Een carterpomp verbergt de overtollige afvloeiing en pompt deze weg. Dat betekent dat het het water ergens kan deponeren dat is bergopwaarts van uw eigendom. De vangst? Een carterpomp is niet goedkoop: Er zijn niet alleen installatiekosten om te wegen, maar ook de lopende kosten om de machine te laten draaien.

Een full-service tuinbouwbedrijf zou veel ervaring hebben met situaties zoals u die beschrijft. Maar het is belangrijk om op te merken dat als u denkt dat gemeentelijke ingenieurs op enigerlei wijze verantwoordelijk zijn voor het probleem waar u mee te maken hebt, dan kan uw lokale overheid bereid zijn - of wettelijk verplicht zijn - om het op te lossen. Praat met uw buren. Als ook zij drainageproblemen ondervinden, benadert u het stadhuis als een groep om de kans te maximaliseren dat uw stem gehoord wordt.