De verschillende soorten radonmitigatie en hoe ze werken

Radongas is een kankerverwekkende stof die u en uw familie het risico op longkanker doet lopen als het in uw huis aanwezig is. Als u een radontest in uw huis hebt laten uitvoeren en hebt vastgesteld dat er radon aanwezig is, is het van cruciaal belang dat u meteen aan de slag gaat met de beperking van radon. Er zijn een paar verschillende methoden die vaak worden gebruikt voor radonmitigatie. Leer er wat meer over, zodat u weet hoe ons radonmatigingsteam kan helpen het radonniveau in uw huis te verlagen. Lees ook:opstijgend vocht buitenmuur

radonmigratie

Actieve bodemverlaging (Interieur)

Aangezien dit de meest populaire vorm van radonmitigatie is, kan het gewoon de mitigatieoptie zijn die voor uw huis wordt gebruikt. Dit is een populaire optie om een paar redenen; het is effectief in de meeste huizen, en het gaat niet om het installeren van leidingen buitenshuis. Omdat u misschien niet houdt van het uiterlijk van de leidingen aan de buitenkant van uw huis of omdat u zich zorgen maakt dat ze door het weer worden beschadigd, kan een interieursysteem het meest aantrekkelijk voor u zijn.

Voordat u kunt begrijpen hoe een actief bodemdruksysteem werkt, moet u eerst begrijpen waarom radon zo'n veelvoorkomend huishoudelijk probleem is. Gebouwen - zoals uw huis - creëren een negatieve druk die radongas naar binnen kan trekken. Met het juiste radonreductiesysteem kan lucht van onder de woning worden aangezogen en vervolgens boven het dak worden afgevoerd.

Meestal zullen er leidingen worden geïnstalleerd in uw kelder of in uw garage. Deze leidingen lopen door de kasten in uw hele huis, zodat ze uit de weg zijn, en ze zullen leiden tot een ventilator die is geïnstalleerd in uw zolder. De dakventilator is vergelijkbaar in verschijning met een sanitair stack en mag geen invloed hebben op uw huis beteugelen aantrekkingskracht te veel.

Aangezien het radongas met dit systeem wordt afgevoerd en boven uw huis wordt vrijgegeven, zal het radon buitenshuis worden uitgestoten in plaats van binnenshuis. Dit zal helpen om het huidige radonniveau in uw huis te verlagen, waardoor het direct veiliger wordt voor u en uw gezin. Bovendien hoeft u zich in de toekomst geen zorgen te maken over het radon dat uw huis binnenkomt, zolang het systeem maar goed geïnstalleerd en onderhouden is.

Bij dit type systeem wordt een systeemmonitor geplaatst in de buurt van de ontluchtingsleiding in uw kelder of in een van uw huishoudkasten. Met deze systeemmonitor kunt u het systeem in de gaten houden om er zeker van te zijn dat het goed functioneert.

Actieve bodemverlaging (Exterieur)

Een gelijkaardig systeem als het bovenstaande kan ook buitenshuis worden geïnstalleerd in plaats van binnenshuis. De leidingen worden op de buitenste fundering van uw huis geïnstalleerd. Vervolgens wordt een ventilator op de begane grond geïnstalleerd, zodat deze het radongas van de fundering van uw huis door de leidingen kan duwen.

Ook hier geldt dat, net als bij een unit die binnenshuis is geïnstalleerd, het doel van dit type systeem is om het radongas op het dak te laten ontsnappen.

Met een actieve bodemverlaging van buitenaf hoeft u zich geen zorgen te maken over het feit dat er leidingen door de kasten in uw huis lopen. Als u zich zorgen maakt over hoe dit de aantrekkingskracht van uw huis kan beïnvloeden, kunt u vragen om de leidingen te laten installeren langs een bepaald deel van uw huis, waar ze niet zo zichtbaar zullen zijn. Veel mensen kiezen er ook voor om deze buizen te schilderen, zodat ze zich kunnen mengen met hun huis of ze kunnen aanvullen.

Deze systemen zijn niet zo populair als interieursystemen, maar er zijn enkele situaties waarin ze het beste zijn. In sommige gevallen zal bijvoorbeeld een interieursysteem gewoon niet werken vanwege de indeling van de woning. Als dit systeem is geïnstalleerd, dan wordt de systeemmonitor op het laagste niveau van het gebouw geplaatst.

Actieve bodemverlaging (Slab)

Als uw huis een plaatfundering heeft, kan dit de radonreductieoptie zijn die wordt gebruikt. Ergens in de plaat van uw huis wordt een gat van ongeveer vier tot zes centimeter in de plaat geboord. Nadat dat gat is schoongemaakt, wordt er een PVC-buis geïnstalleerd, waarbij het uiteinde van de buis in het gat wordt geplaatst. Deze buis wordt naar de daklijn van uw huis geleid. Vervolgens wordt het radongas dat uit de plaat wordt verwijderd, boven de bovenkant van uw woning geleid. Ook hier kunt u ervoor kiezen om de pijp op een onopvallende plaats te laten installeren als u zich zorgen maakt over hoe de aantrekkingskracht van uw huis zal worden beïnvloed, en schilderen is ook een optie.

Kruipruimte Submembraan Drukontlasting

Hoewel actieve bodemdepressie een zeer populaire en effectieve optie is die op meerdere manieren wordt toegepast, is het niet de enige methode. Een andere methode die wordt gebruikt is crawlspace sub-membraan depressurisatie.

Omdat het de druk is die ervoor zorgt dat radongas zijn weg naar uw huis vindt, kan het verminderen van de luchtdruk helpen voorkomen dat radon ook een probleem wordt. Dit is het doel van deze vorm van radonreductie.

De luchtdruk in de kruipruimte onder uw huis wordt verlaagd met behulp van een ventilator. Deze ventilator zuigt de lucht op uit uw kruipruimte. Vervolgens wordt de lucht door een aangesloten pvc-buis aangezogen en naar het daksysteem van uw huis geleid.