Verwijderen luchtzuiveraars de geur?

Wanneer iemand ons advies nodig heeft om een luchtzuiveraar te kopen, is een van de meest voorkomende vragen "Verwijderen luchtzuiveraars geuren" of "Helpen luchtzuiveraars met geur?

Hoewel deze vraag de belangrijkste reden is waarom men op zoek ging naar een luchtreiniger, is het antwoord niet zomaar ja of nee.

Een luchtzuiveraar is in staat om geur te verwijderen, maar u moet nog veel meer weten om de geur in uw huis te helpen beheersen. Ook is het niet eenvoudig om een willekeurige luchtreiniger te selecteren en te hopen dat het perfect werkt voor u.

Gerelateerde berichten: Beste luchtzuiveraars voor Geur.

In deze post, zullen we alles wat u moet weten over Doe luchtreiniger verwijderen geur en geur.

Opmerking: Als u antwoord nodig heeft op veelgestelde vragen over luchtreinigers, lees dan onze FAQ's over luchtreinigers.

Gerelateerde berichten

 • Heb ik een luchtreiniger nodig?
 • Verwijderen luchtreinigers pollen?
 • Verwijderen luchtreinigers stof?
 • Werken luchtreinigers voor allergieën?
 • Helpen luchtreinigers met rook?
 • Werken luchtreinigers voor schimmel?
 • Werken luchtreinigers voor virussen?
 • Verwijderen luchtzuiveraars haar en huidschilfers van huisdieren?
 • Ontdoen luchtzuiveraars zich van stofmijten?
 • Verwijderen luchtzuiveraars geuren?
 • Drogen luchtreinigers de lucht uit?
 • Gebruiken luchtzuiveraars veel energie?
 • Koelen luchtzuiveraars een kamer af?
 • Kan je de hele tijd een luchtzuiveraar laten draaien?
 • Verbeteren luchtzuiveraars de slaap?
 • Zijn luchtzuiveraars veilig voor baby's?

WAT ZIJN GANGBARE SOORTEN GEUREN?

Geuren worden meestal veroorzaakt door een of meer vervluchtigde chemische verbindingen (VOC's) die kunnen voelen door de reukzin. Ze worden over het algemeen beschreven als onaangename geuren, terwijl de aangename geuren geuren worden genoemd.

Niet alleen dat, maar de reukzin is verschillend van persoon tot persoon. Hoewel sommige geuren je misschien niet genoeg storen, kunnen de effecten veel onaangenamer zijn of zelfs problemen veroorzaken voor anderen.

Vandaag zullen we kijken naar de meest voorkomende soorten geuren.

SIGARETTENROOK - DE MEEST TYPISCHE ONAANGENAME GEUREN

Elke niet-roker zal bekennen dat de meest onaangename geuren de sigaret of sigarenrook zijn. Helaas is deze vervelende geur onvermijdelijk als een van de meer familieleden constant rookt.

De rook kan niet alleen meegaan met de lucht in uw huis, maar zal zich ook vastklampen aan uw meubeloppervlakken, uw kleding en zelfs uw lichaam. Rokers zullen een slechte geur en vlekken op hun tanden hebben. Zelfs het haar zal slecht ruiken.

Tabak en sigarettenrook is de belangrijkste reden om longkanker te veroorzaken. Om volledig van de sigarettenrook af te komen, hebben we een luchtreiniger nodig.

Geuren van dieren

Vandaag de dag bezit 68% van de Belgische bevolking ten minste één huisdier. We houden allemaal van onze huisdieren, maar het probleem is dat we nooit van hun geuren houden. Het maakt niet uit hoeveel we ze wassen of baden, ze ruiken altijd. Vooral voor hondengeuren zullen mensen die met hun hond in huis verblijven de hele dag last hebben van een slechte natuurlijke geur.

Net zoals het haar en de huidschilfers van huisdieren voor ons huis irritant zijn, kunnen huisdiergeuren voor u veel problemen veroorzaken. Deze geur is een totale nachtmerrie voor mensen die lijden aan allergieën. Als u iets nodig heeft om u te helpen de geuren van uw huisdier, hun bedden en kattenbakken te adsorberen, moet u een luchtreiniger vinden.

Lijst van de beste luchtzuiveraars in 2022

VOEDSEL EN KOOKGEUR

Koken is ook de belangrijkste oorzaak van het afgeven van geuren en rook aan uw huis. Een van de meest voorkomende gerechten is gebakken vis, die een sterke en aanhoudende geur kan achterlaten. Voedingsmiddelen met kruiden en soortgelijke ingrediënten kunnen ook bijzonder slecht zijn voor het maken van slechte geuren.

U zult een nog groter probleem krijgen als u niet alleen de last draagt, maar ook uw buurman. Dit is een typisch probleem voor mensen die in een appartement wonen of een slaapzaal delen.

Om het nog erger te maken, verdelen sommige voedingsmiddelen, wanneer ze gekookt zijn, minieme voedseldeeltjes in de lucht die zich in de loop van de tijd kunnen ophopen op uw binnenoppervlakken.

Afval

Geloof me, het ergste scenario is als ik vergeten ben het vuilnis buiten te zetten. Dan blijven de slechte geuren nog uren hangen nadat ik de vuilniszak heb kunnen verwijderen. Het is omdat afval een grote verscheidenheid aan materialen bevat zoals voedsel, chemische verbindingen of zelfs de uitwerpselen van uw huisdier die de neiging hebben om in korte tijd te beginnen met ontbinden, waardoor gassen in de lucht ontstaan die als zeer sterke geuren naar boven komen.

Huishoudelijke chemicaliën en bouwmaterialen kunnen ook ernstige geuren veroorzaken. Sommige zijn schadelijker als u deze chemische stof direct inademt.

VERWIJDEREN LUCHTZUIVERAARS GEUREN?

Als u nog steeds de vraag heeft "Verwijderen luchtreinigers geuren?", dan moeten we bevestigen dat luchtreinigers de beste en veiligste methode zijn om geurtjes uit uw huis te verwijderen. Luchtzuiveraars werken om geur te verwijderen door een ventilator te gebruiken om de lucht in een kamer te laten circuleren. Vervolgens zal een actief koolfilter de chemische stof adsorberen die geuren veroorzaakt. De koolstof is een poreus en adsorberend element dat de mogelijkheid heeft om de aanwezige geuren en chemische stoffen in de lucht op te vangen.

Terwijl het True HEPA-filter de geur niet adsorbeert zoals een actief koolfilter, zal het helpen om zelfs de kleinste deeltjes van de verontreinigingen die de geuren vrijgeven, op te vangen. Door beide filters te combineren wordt de lucht beter gereinigd. U kunt deze filters echter alleen vinden in high-end luchtreinigers.

We raden u echter sterk aan om uw huis regelmatig te reinigen. U heeft ook een ontluchter nodig voor uw keuken, en aarzel niet om uw ramen wijd open te zetten. Het zal u helpen om zoveel mogelijk onaangename geuren te verminderen. Voor het afval moet u het snel afvoeren. Deze gewoontes zullen uw luchtzuiveraars helpen om geuren beter te verwijderen en hun filters veel langer te laten meegaan.