Beste luchtreinigers voor verwijderen van schimmels in 2024

Je hebt een schimmel- en meeldauwprobleem ontdekt in je huis, toch? Wij geloven dat, omdat de reden dat u hier bent, is omdat u probeert de beste luchtreinigers voor schimmel, meeldauw en virus te vinden voor uw huis. Om precies te zijn, u wordt geconfronteerd met deze problemen:
Gerelateerd: schimmel verwijderen op muren.

 • U (of uw familielid) lijdt zwaar aan schimmelsporenallergieën.
 • U bent niet gevoelig voor schimmel, maar u weet dat blootstelling aan schimmel gedurende een lange periode schadelijk is voor uw gezondheid. En serieus, dat laat u niet toe.

Als u op beide bovenstaande problemen ja antwoordt, dan wordt het tijd dat u de beste oplossing kiest voor schimmel, meeldauw en zelfs virus in uw huis. Ze staan allemaal op de lijst van beste luchtreinigers voor schimmel in 2024.

* Belangrijk: Het nieuwe nCoV coronavirus, dat de wereldwijde uitbraak van COVID-19 veroorzaakt, wordt voornamelijk verspreid via ademhalingsdruppels - de vloeistof die vrijkomt bij het hoesten, niezen en praten van iemand. U moet er rekening mee houden dat het virus niet lang in de lucht zweeft, daarom is een luchtzuiveraar niet erg behulpzaam in de omgang met het nieuwe coronavirus. Om uzelf te beschermen, moet u een gezichtsmasker krijgen, en zorg ervoor dat u uw handen wast wanneer dat mogelijk is met zeep of alcohol. Kijk bovendien op de website van CDC voor nauwkeurige informatie over COVID-19.

Laten we geen ontelbare uren verspillen aan het zoeken naar andere websites om de beste luchtzuiveraars te vinden die aan uw specifieke behoeften voldoen. Want bij Vochtbestrijding Snel:

 • We geven eerlijke beoordelingen (zowel voor- als nadelen) en een basisvergelijking voor alle luchtreinigers, zodat iedereen gegarandeerd de verstandigste keuzes heeft.
 • We overdrijven niet (en we overdrijven ook nooit) één product alleen maar om u op de links te laten klikken en dat product blindelings te kopen.
 • Luchtzuiveraars zijn voor iedereen. In de overtuiging dat we u de beste luchtzuiveraars geven, van laag tot hoog bereik. Om de exacte prijs van uw luchtzuiveraar te weten te komen, moet u op de knop Check price drukken.

Schimmel, meeldauw en virussen zijn inderdaad microscopisch klein. Om met deze kleine deeltjes om te gaan, moet de beste luchtreiniger voor schimmel hebben:

 • Echt HEPA-filter - Het meest gebruikte luchtfilter met een krachtig filtratieproces om tot 99,97% van de kleine deeltjes van 0,3 micron te vangen, inclusief schimmel, meeldauw en virussen. Omdat het een True HEPA filter is, is het strikt getest om te voldoen aan de normen van het Ministerie van Energie.
 • Actiefkoolfilter - We hebben dit filter nodig om de vervelende schimmelgeuren te verwijderen. Met een korrelige actieve kooladsorptie kan dit luchtfilter zelfs de VOC's en chemicaliën in schimmel en meeldauw verwijderen.
 • UV-C Licht Filter - Een extra filter van UV-C Licht wordt sterk aanbevolen om de schimmelsporen voor 100% te doden. Het UV-C licht wordt gebruikt om de DNA markup in de schimmelsporen te vernietigen en is altijd de laatste verdedigingslinie voor het geval uw filter de schimmelsporen niet kan opvangen.

Als u duidelijk bent met deze bovenstaande regels dan kunt u nu op zoek naar meer informatie om de juiste beste luchtreiniger voor schimmel in 2024 te kopen. Nogmaals, we hopen niets anders dan uw gezondheid.

BESTE LUCHTREINIGERS VOOR SCHIMMELS IN 2024

Dyson Pure Cool Link - Luchtreiniger en ventilator - Blauw

dyson pure cool link desk

Bekijk de dagprijs

Meer informatie over Dyson Pure Cool Link

Philips Series 5000i AC5659/10 - Luchtreiniger

Philips Series 5000i AC5659 10

Bekijk de dagprijs

Lees meer over de Philips Series 5000i

Dyson Pure Cool Me - Luchtreinigingsventilator

dyson pure cool me

Bekijk de dagprijs

Meer informatie over Dyson Pure Cool Me

Dyson Pure Hot+Cool - Luchtreiniger - Zilver/Wit

dyson pure hot cool

Bekijk de dagprijs

Lees meer over de Dyson Pure Hot+Cool

Clean Air Optima Luchtreiniger HEPA UV ionisator CA-506

Luchtreiniger HEPA UV ionisator CA-506

Bekijk de dagprijs

Ecolamp - Luchtreiniger met uv-c lamp

Ecolamp - Luchtreiniger met uv-c lamp

Bekijk de dagprijs

Philips AC2729/10 - Luchtreiniger & Luchtbevochtiger - Combi

Philips AC2729/10 - Luchtreiniger & Luchtbevochtiger

Bekijk de dagprijs

Airganix BodyWorks Space Cloud

Airganix BodyWorks Space Cloud

Bekijk de dagprijs

Progenion PR-369R Luchtreiniger met ionisator zwart tot 60 m² - 150 m³

PR-369R Luchtreiniger met ionisator

Bekijk de dagprijs

Soehnle - Luchtreiniger Airfresh clean connect 500

Soehnle - Luchtreiniger Airfresh clean connect 500

Bekijk de dagprijs

Steba LR5 - Luchtreiniger - Pre- HEPA- en koolstoffilter

Steba LR5 - Luchtreiniger - Pre- HEPA- en koolstoffilter

Bekijk de dagprijs

WINIX Luchtreiniger ZERO - Luchtreiniger met echte HEPA filter

WINIX Luchtreiniger ZERO - Luchtreiniger met echte HEPA filter

Bekijk de dagprijs

Lees ook winix p150 luchtreiniger review

Progenion Compacte UV luchtreiniger / luchtververser met ionisator

Compacte UV luchtreiniger

Bekijk de dagprijs

Luchtreiniger (Sanitizer) Air Oasis 3000 G3 | 700m3

Luchtreiniger (Sanitizer) Air Oasis 3000 G3

Bekijk de dagprijs

Philips AC3033/10 – Luchtreiniger – Wit

Philips AC3033/10 – Luchtreiniger

Bekijk de dagprijs

Sharp KCD60EUW - Luchtreiniger & Luchtbevochtiger

Sharp KCD60EUW - Luchtreiniger

Bekijk de dagprijs

Bionare 135474 - Luchtreiniger

Bionare 135474 - Luchtreiniger

Bekijk de dagprijs

BlueAir Blue Pure 411

BlueAir Blue Pure 411

Bekijk de dagprijs

Progenion Luchtreiniger UV, Ionsator - Hepa en Sensor Anti-virus en bacteriën

Luchtreiniger UV, Ionsator - Hepa en Sensor Anti-virus en bacteriën

Bekijk de dagprijs

WAT ZIJN SCHIMMEL EN MEELDAUW? ZIJN SCHIMMELS SCHADELIJK VOOR DE GEZONDHEID?

Wat zijn schimmel en meeldauw? Kortom, schimmel is slechts één soort schimmel. En schimmels zijn schimmels die niet alleen schade aanrichten aan de oppervlakken waarop ze groeien, maar ook tonnen sporen achterlaten.

Zijn schimmels schadelijk voor de gezondheid? Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) kan blootstelling aan vochtige en beschimmelde omgevingen verschillende of helemaal geen gezondheidseffecten veroorzaken. Echter, alleen omdat je geen allergische reactie hebt op schimmel betekent niet dat je er immuun voor bent. In feite kan blootstelling aan schimmel gedurende een lange periode een sterke allergie voor iedereen ontwikkelen.

"In 2004 vond het Instituut voor Geneeskunde (IOM) voldoende bewijs om blootstelling aan schimmel binnenshuis in verband te brengen met symptomen van de bovenste luchtwegen, hoesten en piepen bij verder gezonde mensen; met astmasymptomen bij mensen met astma; en met overgevoeligheidspneumonitis bij personen die gevoelig zijn voor die immuungemedieerde aandoening. De IOM vond ook beperkt of suggestief bewijs dat een verband legt tussen blootstelling aan schimmel binnenshuis en aandoeningen van de luchtwegen bij verder gezonde kinderen". (Bron: CDC gov-website).

Als u nog steeds twijfelt aan het effect van een luchtreiniger met schimmel, meeldauw en virussen, kunt u onze onderstaande artikelen lezen om goed te begrijpen waarom u een luchtreiniger nodig heeft.

 • Werken luchtreinigers voor schimmel?
 • Werken luchtreinigers voor virussen?

SCHIMMEL- EN MEELDAUWPREVENTIE

Het doden van schimmel met uw luchtreiniger is een goede preventie. Om de efficiëntie van het voorkomen van schimmel en meeldauw te verhogen, kunt u hieronder op deze acties rekenen.

 • Lekken verhelpen: Een lek dak of sanitair systeem kan het vocht in uw huis verhogen en de perfecte omgeving voor schimmel creëren. Herstel dergelijke lekken en droog eventuele natte ruimtes onmiddellijk uit.
 • Ruim op na een overstroming: Laat uw ondergelopen kelder niet zomaar staan, want het is een enorme bron van toenemend vocht voor schimmelgroei. Het maken van een schoonmaakbeurt na de overstroming is noodzakelijk om uw kelder droog te houden.
 • Controleer uw luchtventilatie: Keuken en badkamer zijn de meest geschikte plaatsen voor schimmelgroei. Zorg ervoor dat uw luchtventilatie het beste werkt om vocht buitenshuis te ventileren.

En als laatste, maar daarom niet minder belangrijk, moet u uw beste luchtzuiveraar voor schimmel in 2024 oppakken. Bedankt voor het lezen!