Verwijderen van schimmel van de muren van uw huis

Hoe verwijder je schimmel van de muren van een huis? Wat kan ik doen om van schimmel af te komen? Enkele goede praktijken voor het schoonmaken van een met salpeter besmette muur.

Na de technieken voor het verwijderen van schimmel in een badkamer te hebben gezien, laten we nu de problemen van schimmel op de muren bekijken.

Verwijderen van schimmel van de muren van uw huis

Schimmel op muren is gevaarlijk voor de gezondheid.

Zoals we in een artikel hebben gezegd, is schimmel allesbehalve esthetisch. Bovendien kan het bij bepaalde kwetsbare mensen leiden tot ziekten die irritatie van de neus en de slijmvliezen, regelmatig hoesten en diverse allergieën tot gevolg hebben.

De muren van uw huis worden niet gespaard door deze plaag die in uw huis sporen of moleculen afgeeft die giftig zijn voor uw lichaam en dus voor uw gezondheid.

Bovendien kan de aanwezigheid van schimmel op de muren of het plafond van een huis de bron zijn van onaangename geuren. Vooral voor schimmelvlekken op de muren die lager zijn.

Hoe verwijder je schimmelvlekken op muren en voegen?

Om schimmel te reinigen, hebt u een paar essentiële schoonmaakmiddelen nodig: handschoenen, doeken, afwasmiddel en twee emmers. U kunt zelfs bleekmiddel gebruiken als de schimmelvlekken erg aanwezig zijn.

4 materialen om schimmel tegen te gaan

 • Een paar handschoenen
 • Twee doeken
 • Vaatwasmiddel
 • Twee emmers

Tot nu toe, niets te ingewikkeld. Deze accessoires en producten zijn zeker al aanwezig in uw huis.

De bronnen van schimmel opsporen: Waarom is er schimmel in uw huis?

Het is belangrijk om schimmelvlekken schoon te maken, maar om te voorkomen dat ze terugkomen, is het noodzakelijk een diagnose te stellen van de bronnen van de schimmel.

Meestal ontstaan schimmelvlekken door een vochtbron.

 • Hoge vochtigheid, vooral in badkamers, keukens en flexibelex appartementen bijvoorbeeld.
 • Capillaire opstijging is een zeer belangrijke bron van vochtigheid in huizen. Dit verschijnsel kan worden verklaard door de vochtigheid op de vloer die langs de wanden omhoog stijgt.
 • Een hoge temperatuur: boven de 25 C°.
 • Een overstroming van water, slechte ventilatie van de ruimte in kwestie: vaak de keuken en de badkamer.

Afhankelijk van de ernst van de situatie kan de tussenkomst van een deskundige nodig zijn om een diagnose te stellen. Bovendien zult u vaak aanbiedingen of professionals vinden die de diagnose GRATIS aanbieden. Het gaat er vooral om de vochtigheidsgraad in de vertrekken van het huis te bepalen om de vochtigheidsbron te vinden die de ontwikkeling van schimmels bevordert.

Hoe voorkom je dat er weer schimmel komt?

Om te voorkomen dat schimmels, zwammen en salpeter na de behandeling weer de kop opsteken, is het belangrijk om dagelijks enkele maatregelen te nemen om de condensatie in uw woning te beperken.

 • Verlucht uw huis regelmatig: minstens 15 minuten per dag.
 • Een goed ventilatiesysteem hebben
 • Controle van de vochtigheid in uw huis
 • Tenminste eenmaal per week afdichtingen, douche, raamkozijnen schoonmaken.
 • Controleer de oorzaken van infiltratie, zoals mogelijke waterlekken.

Tips om schimmel en meeldauw te verwijderen en uit te roeien

Als u gezondheidsproblemen hebt, zoals een droge hoest, astigmatisme of andere problemen, raden wij u aan dit artikel te lezen om meer te weten te komen over schimmel en gezondheidsrisico's.

Heb je schimmel in de badkamer? Op de gewrichten? Schimmel in de douche? Er is een speciaal artikel geschreven over hoe je van schimmel in de badkamer afkomt.

Vergeet niet uw appartement of huis minstens 15 minuten per dag te ventileren. Uw huis moet ademen en de lucht moet vernieuwd worden. Ook als u bijvoorbeeld een CMV met dubbele toevoer hebt, moet u die zo veel mogelijk gebruiken als u niet thuis bent en absoluut als u kookt of een douche neemt. Dit is wanneer de vochtigheidsgraad het hoogst is.

Vochtigheid = schimmel = gezondheidsproblemen

We kunnen het niet genoeg zeggen. Een te hoge vochtigheidsgraad in een woning veroorzaakt het ontstaan van schimmels en zwammen die een negatieve invloed hebben op de gezondheid van de bewoners. De aanwezigheid van schimmel in een huis is namelijk niet goed voor de gezondheid van de mensen die er wonen. Het is dus noodzakelijk de schimmel van de muren te verwijderen en het vochtprobleem te behandelen.

Artikelen over hetzelfde onderwerp