Vochtwering in binnenmuren in de hal

Vochtwering in binnenmuren in de hal

Meer comfort creëren in de woning is een kwestie van aandacht hebben voor alle mogelijke details - en daartoe behoort natuurlijk ook de vochthuishouding. Een van de belangrijkste plaatsen als het gaat om het behouden van een goede vochtbalans, is de inkomhal. Het is immers de eerste ruimte die je binnenkomt als je thuiskomt, en ook een van de plaatsen die het vaakst wordt bedreigd door vochtproblemen.

Vochtwering in de binnenmuren van de hal is een behandeling die heel wat voordelen biedt. Een duidelijk zicht daarop is dan ook van belang als je je woning gezonder én comfortabeler wil maken!

Waarom je de binnenmuren van de hal moet impregneren

Waarom je de binnenmuren van de hal moet impregneren

Als het gaat om het vochtwerend maken van muren, dan spreekt men van impregnering. Deze behandeling houdt in dat de binnenmuren gevuld worden met een soort van vochtbestendige coating, die vochtigheid zowel langs binnen als buiten tegenhoudt. De voordelen van zo'n aanpak bij de binnenmuren van de hal biedt heel wat voordelen:

1. Geen vochtige woning meer

Eerst en vooral zorgt het impregneren van de binnenmuren van de hal ervoor dat de woning optimaal beschermd is tegen vocht en schimmel. De hal is immers een van die ruimtes die de woning zelf in rechtstreekse verbinding houdt met buitenzijde van het huis, waar weersomstandigheden zoals regen en koude een grote invloed op hebben. Laat je de binnenmuren van de hal impregneren, dan kunnen dergelijke problemen voorkomen worden.

2. Aansluitende ruimtes worden ook beschermd

Daarbij genieten de aansluitende ruimtes ook van dit effect, waardoor bijvoorbeeld de woonkamer en slaapkamer geen last meer zullen hebben van vocht en schimmels. Zolang de binnenmuren van de hal goed bestand zijn tegen vocht, zullen ook alle ruimtes daarnaast er minder last van hebben!

3. Een erg duurzaam resultaat

Vervolgens is een dergelijke behandeling erg interessant aangezien het effect jarenlang meegaat. Door het gebruik van kwalitatieve producten en coatings blijven de binnenmuren erg lang bestand tegen vocht en daarmee gepaarde problemen, zoals schimmel. Het gevolg is dat je niet enkel het wooncomfort van je huis drastisch verbetert - maar dat je er ook nog eens lang van kan genieten!

4. Enkel de beste producten

Laat je de injecteren van de binnenmuren van de hal doen door een specialist, dan kan je er ook nog eens zeker van zijn dat enkel de allerbeste coatings gebruikt worden. Heel wat producten bieden niet enkel een heel goede bescherming tegen vocht, ze zijn ook nog eens helemaal transparant. Hierdoor verandert de kleur van de muren niet, waardoor ook de look en feel van de ruimte niet verandert.

Het beste halen uit je inkomhal, dankzij impregnering

Impregnering is zonder twijfel een van de beste behandelingen die je kan laten doorvoeren om de inkomhal van je woning aangenamer en gezelliger te maken. De positieve effecten van impregnering op de rest van de woning maken het pas écht de moeite waard. Wil je aangenamer en duurzamer wonen? Laat het impregneren van je binnenmuren dan over aan een professional om er het beste uit te halen!

Over de schrijver
Als vochtbestrijder help ik al je problemen met vocht op te lossen. Tevens handige tips geven over hoe bepaalde problemen zelf kan oplossen horen hier ook bij.