Waarom lekt mijn toilet aan de basis?

Is er water op de vloer rond de basis van uw toilet? Als dat zo is, is dat geen goed teken. Dat betekent dat er een lek is in uw toilet - waarschijnlijk rond de basis van de armatuur. In plaats van uw badkamer te laten uitgroeien tot een binnenzwembad, kunt u uw vertrouwde gereedschapsriem tevoorschijn halen en beginnen met het repareren van dat lek!

De plastic doppen kunnen losraken

Ken je die plastic doppen rond de basis van je toilet? Die doppen bedekken de tee-bouten die helpen om uw toilet stevig op zijn plaats te houden. Als deze bouten los zitten of gebroken zijn, kan de afdichting van het toilet breken, waardoor er lekkages kunnen ontstaan. Plaats uw toilet opnieuw zodat het geëgaliseerd en gecentreerd is en begin met het vastdraaien van de bouten. Als de bouten vrij blijven draaien of gebroken zijn, ga dan naar de winkel voor een vervangende set.

Lees ook Lekdetectie: Waterlekken opsporen, vinden en dichten

Uw toilet kan een beschadigde wasring hebben

Je hebt de conditie van je tee bolts beoordeeld en geprobeerd ze aan te draaien, maar je toilet lekt nog steeds aan de basis. De wasring heeft waarschijnlijk de schuld en zal vervangen moeten worden.

  • Ga naar de winkel - Koop een nieuwe waxring voor je toilet. Als dat mogelijk is, maak dan een foto van de basis van het toilet en vraag een pro in de winkel om een vergelijkbare vervanging te vinden.
  • Bereid het toilet voor - Begin met het afsluiten van het water naar uw toilet via de waterklep die zich achter het toilet bevindt. Vervolgens kunt u het toilet doorspoelen om zoveel mogelijk van het zittende water te verwijderen. Om eventueel restwater te verwijderen, draait u de moer die de vulklep op zijn plaats houdt los en vangt u het overtollige water op met een kleine emmer. Verwijder ten slotte eventueel resterend water uit de basis van het toilet door het enkele seconden onder te dompelen.
  • Verwijder de Toilet & Old Wax Ring - Schroef de watertoevoerleiding van het toilet en verwijder de tee-bouten van de vloer. Het toilet moet nu klaar zijn om te worden opgetild en van zijn gebruikelijke plaats te worden verwijderd. Zet het toilet zachtjes op zijn kant en begin met het verwijderen van de oude wasring. Zorg ervoor dat u alle opgedroogde was en restanten verwijdert voordat u de nieuwe wasring installeert.
  • Installeer de nieuwe wasring - Neem uw nieuw gekochte wasring en plaats deze over de flens met de tee-bouten op zijn plaats. Met de nieuwe wasring op zijn plaats, zet u uw toilet weer op zijn gebruikelijke plaats.
  • Installeer uw toilet opnieuw - Zorg ervoor dat het toilet in de juiste positie staat en begin met het gebruik van uw lichaamsgewicht om het in de wasring te duwen om de nieuwe verzegeling te maken. Schroef de T-stukbouten op hun plaats (niet te strak aandraaien), waarbij u er rekening mee moet houden dat het toilet gecentreerd en goed geëgaliseerd moet zijn. Sluit uw waterleiding weer aan, draai de klep weer aan en spoel hem door. Inspecteer uw toilet nauwkeurig om te zien of er water uit de nieuwe afdichting lekt.

Een toiletlek kan leiden tot schimmelvorming en een stijging van de waterfactuur, dus elk lek moet onmiddellijk worden aangepakt. Als u wilt dat uw toiletreparaties zo perfect mogelijk worden uitgevoerd, zorg er dan voor dat u uw lokale loodgieter belt om de reparatie voor u uit te voeren.