Maak uw dakgoten schoon om waterschade te voorkomen.

Hoe maak je de goten schoon?

  • Verwijder bladeren en twijgen rond de regenpijp. Gebruik een gootschep of een troffel om verpakt afval te verwijderen. Vergeet niet om eventuele bewakers of schermen te verwijderen en schoon te maken. Meer informatie over opstijgend vocht prijs
  • Gebruik een tuinslang met een sproeier of een gootreinigingsvoorzetstuk om overtollig vuil te verwijderen en spuit het naar de regenpijp toe. Als het vuil niet wegloopt, moet u de regenpijp schoonmaken.
  • Verwijder eventuele afschermingen, schermen of vuil van de bodem van uw regenpijp. Steek een tuinslang in de bodem van de regenpijp, zet deze aan en laat het water het vuil losmaken. Als er een grote verstopping is, moet u mogelijk een loodgietersslang gebruiken om het vuil te verwijderen.
  • Als uw goot nog steeds stilstaand water heeft, kan het nodig zijn om de helling ervan aan te pakken (1/4" elke 10" naar de regenpijp toe) of om extra hangers te installeren (één om de twee voet). Uw huisverbeteringsspecialisten bij uw favoriete verkooppunt kunnen u helpen bij het kiezen van de beste oplossing.
  • Tot slot kan het toevoegen van extra bescherming, zoals regenpijp-beschermers, regenpijp schermen, snap-in gootschermen of gaasgoot-beschermers, u helpen om uw dak en huis lekvrij te houden.
goten schoonmaken voorkomt waterschade

De strakke lijnen rond de rand van het dak zijn het resultaat van een dakgootsysteem. Terwijl een aangenaam esthetisch uiterlijk een onbedoeld resultaat is van dakgoten, hebben de afvoeren rond het dak van de woning een veel belangrijkere functionele waarde.

Goten hebben één rol: het afvoeren van regenwater en sneeuwsmelt van het dak van de woning en weg van de fundering. De regenpijpen die aan de goten vastzitten, voeren het water gestaag af, ver van de woning. Verlengstukken die ontworpen zijn voor regenpijpen kunnen het water veilig enkele meters van de fundering afvoeren.

Het gootsysteem van een huis is belangrijk. Zonder een operationele goot zal het regenwater en de sneeuw smelten rond de fundering, waardoor een zwerm problemen ontstaat. Problemen met de fundering, landschapsarchitectuur, dakschade en schade aan de houtfasen zijn veelvoorkomend wanneer de dakgoten niet functioneren.

Wat veroorzaakt gootproblemen?

De belangrijkste oorzaak van dakgootproblemen is een gebrek aan onderhoud. Goten die geladen zijn met puin, zoals rottende bladeren en twijgen, functioneren gewoonweg niet op hun hoogste capaciteit. De verstopping interfereert met de normale weg die het regenwater aflegt om de fundering en het zijspoor van het huis goed af te voeren.

Als gevolg van verstoppingen in de dakgoot kan het regenwater en de sneeuwsmelt nergens veilig worden afgevoerd. Technisch gezien dwingt de verstopping in de goot het opgehoopte regenwater over de zijkanten van de goot, het zijspoor en het zwembad rond de fundering van de woning te lopen. Waterschade is het gevolg.

Hoe veroorzaken verstopte dakgoten waterschade aan de fundering?

De fundering kan waterschade oplopen als de goot niet wordt onderhouden. De overloop van regenwater uit een verstopte goot verzadigt de grond rond de fundering. De natte grond zorgt voor een ongewone druk op de funderingsmuren, waardoor deze naar binnen toe in elkaar storten of barsten.

Wanneer de funderingsmuren bezaaid zijn met kleine scheurtjes, heeft het water de mogelijkheid om binnenin en in de kelder te sijpelen. Als de huiseigenaar er niet in slaagt de scheuren meteen te dichten, is het resultaat een vochtige, overstroomde of structureel onstabiele kelder. Door de nattigheid ontstaat er aanzienlijke waterschade.

Hoe veroorzaken onbeheerde goten waterschade aan het landschap?

Bloembedden, tuinen en bomen in de buurt van de woning hebben ook te lijden als de dakgoot onbeheerd blijft. De plassen met overtollig water die zich ophopen in een overvolle, verstopte goot kunnen niet worden getolereerd door wat groen. De oververzadiging vernietigt sommige planten.

Hoe veroorzaken verstopte goten waterschade aan het dak?

geblokkeerde goten

Wanneer het water niet duidelijk uit de goot komt, zoals beneden in de regengoot, zal het schade aan de dakconstructie veroorzaken. Tijdens het kille winterseizoen bevriest de sneeuwmelt in de verstopte dakgoot. Er vormen zich ijsdammen. Waterschade aan de woning gaat onvermijdelijk gepaard met ijsdammen.

Hoe veroorzaken onreine dakgoten binnenshuis waterschade?

Naast waterschade aan het dak kan het overtollige regenwater langs de zijkant van de woning naar beneden stromen en een manier vinden om de binnenkant van de woning binnen te komen. Als er vocht in het interieur van de woning binnendringt, leidt het gestage druppelen tot watervlekken op de muren en tot ernstige waterschade aan het plafond.

Hoe voorkomen huiseigenaren geblokkeerde goten?

Functionele goten zijn van cruciaal belang om waterschade aan een woning te voorkomen. De beproefde methode om waterschade door goten te voorkomen is om ze minstens twee keer per jaar te reinigen, in het voorjaar en in het najaar. Goten die dicht bij bomen en struiken liggen, moeten drie tot vier keer per jaar worden schoongemaakt.

hoe goten -schoonmaken

Woningen die in een droog, woestijnachtig klimaat liggen, kunnen zich met een gootreiniging minstens één keer per jaar redden. Huiseigenaren die hun dakgoten schoonmaken moeten er een punt van maken om de dakgoot te onderhouden in de herfstmaanden, wanneer de bladeren een grotere neiging hebben om te vallen of te cascaderen in de natuurlijke omgeving.

Wat zijn de mogelijkheden voor gootreiniging?

Het onderhoud van de dakgoten kan een doe-het-zelf taak zijn. Als de huiseigenaar bereid is een ladder te beklimmen om bij de dakgoot te komen, kan het systeem in één weekend worden schoongemaakt. Wanneer een huis echter meerdere verdiepingen heeft, is het huren van een professionele gootreiniger om de goot en de regenpijpen te onderhouden veiliger.

Als de huiseigenaar de taak op zich neemt, zijn een ladder en een spotter nodig. Dikke handschoenen en een veiligheidsbril beschermen tegen scherpe, rondvliegende brokstukken in de dakgoten. Een tuinspaan is handig om puin te scheppen. Een tuinslang is handig om het puin in de goot weg te spoelen.

De kosten van een professionele gootreiniging bedragen gemiddeld €125 tot €175. De factoren die de prijs van de professionele diensten beïnvloeden omvatten al dan niet de goot alle vier kanten van het huis omringt en al dan niet het dak steil schuin-als zo, kostenverhoging met zelfs 15 percenten.

Naast het schoonmaken van de dakgoot hebben huiseigenaren een alternatieve optie om de dakgoot te helpen onderhouden: dakgootbeschermers. Terwijl enkele gootschermen het grootste deel van het natuurlijke afval buiten houden, beschermen niet alle geïnstalleerde dakgootschermen het systeem voor 100 procent. Incidenteel onderhoud blijft noodzakelijk.

Omgaan met waterschade

Wanneer water uit overgelopen goten, zware regenbuien, rioolbeschermers of een andere bron uw huis beschadigt, raadpleeg dan een gerenommeerde schoonmaak- en restauratiedienst voor waterschade. Ervaren technici helpen huiseigenaren volledig te herstellen met hoogwaardige restauratiediensten. Uitgebreide diensten die door deze professionals worden geleverd, omvatten een beoordeling van de schade, waterwinning, grondige droogprocessen en een laatste sanering om door water overgedragen bacteriën te elimineren.

Specialisten komen snel ter plaatse om de waterschade te beoordelen en in te dammen, uitzonderlijke waterzuiveringsdiensten te leveren en uw waterbeschadigde eigendommen terug te brengen in de toestand van voor de ramp. De technici voor waterschade zijn bevoegd en gecertificeerd om alle vormen van waterschade te behandelen.

Copyright © 2024. Alle Rechten Voorbehouden