Wanneer moet u de afzuigkap van uw badkamer vervangen?

afzuigkap badkamer

Als er één plek is waar u een afzuigkap nodig hebt, is het een badkamer, zelfs een snelle twee minuten durende douche kan de kamer laten druipen van de stoom en condensatie. Bovendien, als dit overtollige vocht niet goed wordt afgezogen en geventileerd, zullen er na verloop van tijd ernstigere problemen ontstaan zoals vocht en schimmel. Hoe weet u echter wanneer het tijd is om een afzuigventilator te vervangen, kan deze gewoon vuil zijn, of heeft u een geheel nieuw apparaat nodig?

Lees meer over: luchtkwaliteit verbeteren in uw huis

Een badkamer is per definitie een vochtige ruimte, dus een goede ventilatie is noodzakelijk, zowel voor de gezondheid van de gebruiker als voor de badkamer zelf. Het vernieuwen van de omgevingslucht beperkt het ontstaan van condensatie en het ontstaan van schimmel, terwijl het vochtigheidsniveau wordt verlaagd.

De badkamer is meestal de meest vochtige ruimte in huis. Warme douches, baden en draaiende kranen dragen allemaal bij aan het opbouwen van overtollig vocht in de lucht. Dit circulerende vocht condenseert snel op alle koude oppervlakken en laat de ruimte vochtig achter.

Zonder voldoende ventilatie kan de ruimte niet volledig uitdrogen, wat leidt tot allerlei vochtgerelateerde problemen. Schimmel, schimmel en rot beginnen het hout, het pleisterwerk en de vloer vast te houden.

Een afzuigkap zorgt ervoor dat het overtollige vocht in de lucht snel wordt afgevoerd, samen met slechte geuren. Vocht beladen lucht wordt afgezogen en naar buiten afgevoerd, waardoor de luchtvochtigheid in balans wordt gebracht en vochtgerelateerde problemen worden verminderd.

Veel oudere huizen in het Verenigd Koninkrijk hebben het nog steeds moeilijk zonder ventilator, of gebruiken momenteel een vermoeide en ondergedompelde afzuigkap. Toch is het een essentieel apparaat voor het op afstand houden van lastig vocht.

Zoals de meeste dingen in het leven afzuigventilatoren inbegrepen hebben we allemaal een beetje tlc nodig, daarmee bedoelen we het schoonmaken en het controleren van alles wat er draait. Een fatsoenlijke afzuigkap moet niet uit elkaar gehaald worden, zorgvuldig gereinigd worden en dan weer in elkaar gezet worden. Echter, als je denkt dat de gemiddelde persoon elke week 1/3 ons dode huid creëert, dat is ongeveer het gewicht van een autosleutel. Deze dode huid combineert met andere deeltjes om huisstof te creëren - dat zijn een heleboel deeltjes die door uw afzuigventilator reizen. Indien mogelijk is het wekelijks stofzuigen van de afzuigkap een goede gewoonte, hoewel dit waarschijnlijk gemakkelijker gezegd is dan gedaan, vooral als uw afzuigkap erg hoog op de muur of het plafond staat.

Als u uw ventilator niet kunt schoonmaken, omdat de overgrote meerderheid dat na een paar jaar niet meer kan, is het niet meer dan normaal dat de ventilatorbladen bedekt zijn met stof en vuil en vervangen moeten worden. Veel mensen worden gemakkelijk overrompeld door een goedkope prijs - het is een afzuigventilator, ze zijn allemaal hetzelfde - fout. De belangrijkste factor is de luchtstroomsnelheid en hoeveel lucht de afzuigkap kan bewegen. Natuurlijk is elke badkamer anders, verschillende maten en vormen, dus natuurlijk zal de benodigde afzuigkap verschillend zijn, afhankelijk van dergelijke factoren. Voor een kleine badkamer zou u geen grote ventilator nodig moeten hebben, mits deze goed presteert. Er zijn echter bouw- en bedradingsvoorschriften voor de ventilatie die altijd in acht moeten worden genomen.

Soorten badkamerafzuigers;

  • Door het plafond, door dakranden, uit een buitenmuurventilator.
  • Door een muur, rechtdoor naar de externe ventilatie.
  • Door een glazen raam

Van deze drie zijn de eerste twee de meest voorkomende en gemakkelijkst te installeren. Laten we nu eens kijken welke opstelling het meest geschikt is voor uw huis.

Top dingen om te overwegen:

  • Hoe de werking van de ventilator wordt geregeld - Sommige kunnen de lichtschakelaar of een trekkoordje loslaten, terwijl andere PIR- of vochtigheidssensoren kunnen hebben die reageren als er te veel vocht in de lucht zit.
  • Lawaai - Natuurlijk zijn de fluisterstille apparaten duurder, maar dit kan een prijs zijn die het waard is om te betalen.
  • Prestaties - Kleine ventilatoren kunnen nog steeds krachtig zijn, het belangrijkste is dat ze vocht afvoeren.

Bovendien wordt uw keuze van de ventilator beïnvloed door uw andere ventilatiebehoeften, zou het de moeite waard zijn om een oplossing voor de ventilatie van het hele huis te overwegen?

Zorg ervoor dat u zeker bent van uw ventilatiebehoefte voordat u een aankoop doet. De prijs zal altijd een grote invloed hebben op de aankoop, maar het is altijd de moeite waard om in gedachten te houden - heeft u liever een eenmalige prijs of een opeenstapeling van kosten, mogelijke vocht- en schimmelreparatiekosten en zelfs een risico van invloed op de vernieuwing van uw woningverzekering?

Als het gaat om het monteren van een ventilator ga dan voorzichtig te werk, het is meestal beter dat we zelf de klussen rond het huis aanpakken en meestal denken hoe moeilijk het kan zijn om een afzuigventilator te monteren? Echter, afzuigventilatoren vereisen wel bedrading, of het nu gaat om het aanbrengen van nieuwe bedrading en elektrische circuits of om het aanpakken van bestaande bedrading. Wij adviseren om een gekwalificeerde elektricien in te schakelen voor alle werkzaamheden die betrekking hebben op bedrading of elektriciteit.

De Cyclone 7 is een belangrijke vooruitgang in de afzuigventilatortechnologie, ontworpen om hoge prestaties te leveren bij het regelen van de luchtvochtigheid in keukens, badkamers en bijkeukens met het laagste energieverbruik. De Cyclone 7 is een standaardafmeting en bevat de nieuwste gepatenteerde cycloonafscheidingstechnologie. Dit zorgt ervoor dat alle deeltjes, vocht en stof in de lucht in de ventilator worden aangezogen en buiten het terrein worden afgezogen, zonder dat er filters nodig zijn die verstopt kunnen raken.

In de Cyclone 7 is de intelligente dampvolgorderegeling ingebouwd, die het vochtigheidsniveau constant bewaakt. Als de luchtvochtigheid stijgt en daalt, stijgt en daalt het motortoerental in directe samenhang. De Cyclone 7 IQ versie wordt geleverd met een afstandsbediening, dus kan aan het plafond worden gemonteerd en biedt de gebruiker de ultieme draadloze bediening. Door één keer op de knop van de draadloze afstandsbediening te drukken, gaat het apparaat in de boost-modus. De Cyclone 7 wordt standaard gedekt door een ongeëvenaarde 7 jaar garantie en biedt de hoogste kwaliteit en de laagste onderhoudsvereisten voor een optimale gemoedsrust, wat tijd, geld en moeite bespaart.

Als uw ventilator eenmaal is opgestart, moet u hem nog steeds regelmatig onderhouden en efficiënt laten werken. Beschouw het als een minimum van twee keer per jaar. Stof bouwt zich op rond de filters en roosters en vermindert de prestaties van de ventilator in de loop van de tijd.

Stofdeksels kunnen worden losgeschroefd of losgetrokken, afhankelijk van het ontwerp. Vervolgens kunt u met een kleine verfborstel of tandenborstel de ventilatorbladen en ontluchtingsgleuven reinigen.

Tijdens het schoonmaken moet u ook controleren op beschadigingen of breuken. Controleer de ventilatorbladen, de leidingen en de ontluchtingsopening. Reparaties met duct tape duren niet lang, dus overweeg om beschadigde delen volledig te vervangen.