Warmteterugwinning ventilatie

Onze warmteterugwinningsventilatietoestellen zijn speciaal ontworpen om condensatie in hoge luchtvochtigheid in keukens en badkamers op te vangen. Als bijkomend voordeel helpen ze ook om energiekosten te besparen en uw ecologische voetafdruk te verkleinen.

warmteterugwinning ventilatie

In tegenstelling tot traditionele ventilatoren die alleen vochtige lucht verwijderen zonder de mogelijkheid om die kostbare warmte terug te winnen, zullen onze warmteterugwinningsventilatoren ook tot 75% van de warmte terugwinnen die verloren zou gaan met conventionele ventilatoren. Klein genoeg voor de badkamer, maar met meer dan genoeg vermogen voor keukens, is ons warmteterugwinningsventilatiesysteem een van de meest effectieve condensatieoplossingen die er zijn.

Lees meer over: condensatievocht Herkennen & Bestrijden in Kelder

Hoe werkt warmteterugwinning ventilatie?

Bij warmteterugwinningsventilatie wordt het vasthouden van warmte tijdens de overdracht van vochtige lucht naar nieuwe schone en droge lucht mogelijk gemaakt door onze unieke warmtewisselaar.

Ons ontwerp is innovatief, maar toch zo eenvoudig en ongelooflijk efficiënt. Warme lucht uit de ruimte wordt in het ventilatorhuis aangezogen en gaat over een reeks warmtewisselaarbuizen. Tegelijkertijd wordt schone, droge lucht in het ventilatorpatroon aangezogen en gaat door de kern van dezelfde buizen, waar de warmte naar de binnenkomende lucht wordt geleid.

Voordelen van het gebruik van warmteterugwinningsventilatie

  • Wint tot 75% van de warmte terug uit de lucht die wordt vervangen.
  • Humidistat' gecontroleerd om zo effectief en efficiënt mogelijk te werken.
  • 2 maten voor elke woning en ruimte - 100mm of 150mm diameter eenheden - 100mm of 150mm diameter
  • Eenheden voor wanddiktes tot 600 mm. Zelfs de dikste muren zijn geschikt voor de dikste wanden.
  • Eenvoudig onderhoud - de centrale 'warmteterugwinningsunit' kan worden gereinigd met een stofzuiger of eenvoudigweg worden afgeveegd met een vochtige doek.
  • "Fluister stil". Stille werking bij minder dan 22 decibel, wat betekent dat u niet gestoord wordt.
  • Volledig recyclebaar - geen afval - geen verspilling

Eenvoudig te installeren en elegant ontworpen, de state-of-the-art warmtewisselaar werkt bijna geruisloos en voorkomt zo goed als geruisloos dat de ruimte wordt blootgesteld aan de risico's van overmatige condensatie, zoals blaasvorming en zwarte schimmel. Efficiënt en effectief transformeren van enkele van de meest problematische gebieden van het huis in een frisse, droge en warme omgeving zonder verlies van comfort voor de bewoners en met een groen karakter!

Is warmteterugwinning ventilatie de juiste oplossing voor mij?

Bij Vochtbestrijding Snel installeren onze hoogopgeleide experts en volledig gekwalificeerde technici alleen een warmteterugwinningsventilatiesysteem in uw huis als ze er absoluut zeker van zijn dat het uw condensatieproblemen met succes kan bestrijden.

Met andere woorden, u kunt er zeker van zijn dat de oplossing voor condensatie en overtollig vocht die wij adviseren de juiste oplossing voor u is.

Wij kunnen onze warmteterugwinningsventilatiesystemen alleen leveren na een gesprek met de huiseigenaar of verhuurder, dus als u de woning huurt of anderszins niet in het bezit bent van de woning, dan wilt u misschien met uw verhuurder of de lokale huisvestingsinstantie bespreken of zij geïnteresseerd zijn om contact met ons op te nemen over onze warmteterugwinningsinstallaties.

Neem contact met ons op over warmteterugwinning ventilatie