Waterleiding lekken herstellen zonder breekwerk

Wist jij dat lekken in de waterleiding hersteld kunnen worden zonder dat je de hele boel hoeft af te breken? Vaak wordt gedacht dat je een lekkende waterleiding van buitenaf dient te repareren. Echter is dit tegenwoordig niet meer het geval. Het is namelijk tevens mogelijk om een waterleiding met een lek van binnenuit te herstellen. Breekwerk behoort dus tot het verleden! En dat is niet het enige voordeel van een waterleiding herstellen van binnenuit. Hieronder kun je meer lezen over de voordelen van het herstellen van een lek in je waterleiding van binnenuit en hoe een e-Pipe je hierbij kan helpen. Lees meer over Vochtbestrijding van je muur & Vocht in huis

herstelling waterleiding

Wat is een e-Pipe?

Een e-Pipe stelt je in staat om een lek in je waterleiding van binnenuit te repareren. Dit systeem is heel simpel. Ten eerste wordt het water uit de leidingen gehaald. Vervolgens wordt de leiding van binnen gedroogd met perslucht. Hierna zorgt een mix van lucht en zand er voor dat alle afzettingen binnen de leiding verwijderd worden. Deze zorgen immers vaak voor problemen binnen je leiding. Hierop volgend wordt een beschermende coating aangebracht binnen de leidingen. Deze beschermen je tegen diverse negatieve elementen. Binnen enkele dagen beschik je weer over waterleidingen die zo goed als nieuw zijn.

Waarom kiezen voor een e-Pipe?

Het werd al in de introductie benoemd, maar het grote voordeel van een e-Pipe is het feit dat deze een lek in je waterleidingen van binnenuit hersteld. Breekwerken behoren tot het verleden. Zo ben je binnen no time af van de ongemakken die een lek in je waterleiding veroorzaken. Dit is tevens beter voor het milieu. Daarnaast zijn de kosten lager en hoef je minder moeite te spenderen om het lek binnen je waterleiding te herstellen.