14 Verrassende plaatsen waar schimmel zich verbergt in uw huis

Een van de meest voorkomende levende organismen ter wereld kan zich in uw huis hebben gevestigd, en u weet het misschien niet eens. Fungus - de gebruikelijke naam voor duizenden verschillende soorten schimmels - kan overal groeien waar vocht en organische stoffen aanwezig zijn, en dat is geen goed nieuws. Aangezien het feit dat het lelijk is, kan schimmel ronduit gevaarlijk zijn. Schimmels kunnen leiden tot neusverstoppingen, keelirritatie, keelirritatie, hoesten of piepende ademhaling, oogirritatie of, in sommige gevallen, huidirritatie". Niet alleen dat, maar ook mensen met allergieën of bepaalde soorten aandoeningen van de luchtwegen zijn bijzonder kwetsbaar voor de nadelige gevolgen van schimmel. Erger nog, schimmel kan bijna overal groeien waar er vocht is, zelfs op plaatsen die je niet kunt zien of waar je er niet eens aan denkt om schoon te maken. Hier zijn slechts een paar plaatsen waar schimmel in uw huis zou kunnen schuilen. Lees meer over schimmel in huis bestrijden: oplossingen, oorzaken en gevolgen

Onder de gootsteen

schimmel gootsteen

Schimmel komt voor in een warme, vochtige en donkere omgeving, zoals die onder de meeste keuken- en badkamerwasbakken. Controleer deze gebieden op condens- of sanitairlekkages en veeg de binnenkant van de kast onder de gootsteen af met een reinigingsoplossing op basis van bleekmiddel of waterstofperoxide om te voorkomen dat de schimmel zich verspreidt.

Binnenin de tandenborstelhouder

schimmel tandenborstel beker

Een glazen of keramische houder naast de wastafel in de badkamer is een handige plek om een tandenborstel op te bergen. Het is echter ook een perfecte habitat voor schimmel, die gedijt op het water dat van de tandenborstel in de container druppelt. Om schimmelvorming te voorkomen, spoelt en droogt u de binnenkant van uw tandenborstelwagen regelmatig uit. Als je toch bezig bent, was dan ook de zeepbakje, inclusief de onderkant!

In uw archiefkasten

schimmel archiefkast

Papier is gemaakt van houtpulp, een organisch feest voor schimmelsporen. Als uw huis waterschade of hoge vochtigheid ervaart, dan konden uw document dossiers vochtig worden, zettend hen op risico van een vorm het voeden van waanzin. Als het papier eenmaal vervuild is met schimmel, kan het moeilijk of onmogelijk zijn om permanente schade aan uw bestanden te stoppen, dus de beste optie is preventie. Wees voorzichtig met het opslaan van spullen in vochtige dozen, zolders of kelders, en overweeg om een luchtontvochtiger in uw thuiskantoor te gebruiken tijdens de slechtste maanden van het jaar.

Op (of in) Speelgoed

schimmel op speelgoed

Kleine kinderen stoppen alles in hun mond, en hun speelgoed kan behoorlijk slordig en vies worden. Zelfs speelgoed in harde latex kan bacteriën en vocht ophopen, waardoor ze rijp worden voor schimmelgroei. Een regelmatige reis door de vaatwasser of wasmachine moet schimmel op afstand houden.

Op Afdichtingen van apparaten

schimmels in wasmachine

De afdichtingen, spoelen en druppelaars op veel gangbare huishoudelijke apparaten, van koelkasten tot wasmachines, houden vocht vast en waar vocht aanwezig is, kan er schimmel ontstaan! Voeg deze verborgen plekken toe aan uw reguliere reinigingsroutine om te voorkomen dat schimmel een voet aan de grond krijgt.

Op (of onder) vloermatten

schimmel onder mat

De deurmat is ideaal om modder, gras of sneeuw van je schoenen af te schrapen, maar dagelijks gebruik vangt vocht in en onder de mat op, waardoor een gastvrije omgeving voor schimmelsporen ontstaat. Om de verspreiding van schimmel tegen te gaan, spoelt u uw matten regelmatig af en verwijdert u ze van de drempel om ze (en de vloer eronder) de kans te geven te drogen.

Op tapijten

Gordijnen, stoffering en kamerbreed tapijt vangen veel stof, vuil en huidcellen op, die allemaal voedsel zijn voor schimmelsporen. Voeg er een lekkage of loodgieterij aan toe en je hebt de perfecte voedingsbodem voor schimmel. Beperk het risico op besmetting tot een minimum door regelmatig te stofzuigen, te wassen met schimmelwerende reinigingsmiddelen en tapijten of bekledingen na het morsen grondig te drogen

Onder het behang

schimmel achter behangpapier

Alleen omdat je het niet kunt zien, betekent niet dat het er niet is. Vorm kan zich verbergen achter behang, onder lambrisering of zelfs op de achterkant van de wallboard. Zorg ervoor dat u regelmatig uw muren afveegt en controleer de naden tussen plafonds en vloeren op tekenen van schimmel. Voordat u nieuw behangpapier of gipsplaten aanbrengt, dient u het gebied voor te bereiden met een schimmelwerende verf om problemen langs de lijn te voorkomen.

Op sanitair en leidingen

schimmel op leidingen

Leidingen kunnen te maken krijgen met overmatig vocht, vooral in huizen met een gemiddelde luchtvochtigheid van 60 procent of meer. Om schimmelgroei op loodgieterswerk en leidingwerk te voorkomen, verlaagt u de luchtvochtigheid binnenshuis tot tussen de 30 en 50 procent door uw huis te weerstaan, lekkages te repareren en een ontvochtiger te gebruiken. U kunt ook overwegen om een ultraviolet verlichtingssysteem te installeren dat schimmelsporen vernietigt als er lucht door de kanalen stroomt.

Rondom Ketels en boilers

schimmel op boiler

Ketels en boilers hebben meestal een afvoer om het overtollige vocht en condenswater dat zich tijdens het normale bedrijf ophoopt, te verwijderen. Helaas kunnen deze afvoeren verstopt of verroest raken, waardoor de vloeistof niet goed kan worden verwijderd en schimmelvorming op de muren, vloeren en zelfs de lucht rond de defecte unit wordt bevorderd. Inspecteer en reinig uw HVAC-units regelmatig om er zeker van te zijn dat ze goed werken en overweeg om een luchtontvochtiger te gebruiken in ruimtes waar vocht zich kan ophopen.

Plafond Tegels

schimmel achter plafond

Omdat leidingen en kanalen vaak door de ruimte boven een verlaagd plafond lopen, is dit gebied een magneet voor vocht, stof en schimmel. Tegels rond uw HVAC-openingen zijn bijzonder gevoelig voor schimmel, omdat er voortdurend warme, vochtige lucht circuleert. Inspecteer uw plafondtegels regelmatig om problemen op te sporen voordat ze zich verspreiden.

Op uw eetgerief

schimmel op borden

Iedereen wil tijd en geld besparen, dus het kan verleidelijk zijn om de droge cyclus op de vaatwasser over te slaan om de schoteldienst te versnellen en uw energierekening te verlagen. Weet alleen dat als je het drogen overslaat, je misschien wel schimmel in je keuken uitnodigt. Het servies moet goed droog zijn voordat u het in de kast stapelt, dus als uw vaatwasser niet droogt, moet u het handmatig met een theedoek doen. Anders kan er schimmel groeien tussen die gestapelde platen.

In potplanten

schimmels bij planten

Te veel water geeft uw kamerplanten niet alleen wortelrot en verkort hun levensduur drastisch, maar het overtollige vocht kan er ook voor zorgen dat er schimmel aan het oppervlak van de grond en op de potten zelf groeit. Dus, overdrijf het niet met de gieter.

In uw auto

schimmel in de auto

Net als in uw huis kunnen de vloerbedekking, de stoffering en de vloermatten in uw auto vocht en vuil opvangen, waardoor de perfecte omstandigheden voor schimmelgroei worden gecreëerd. Om vocht en schimmelsporen buiten te houden, laat uw autoruiten of schuifdak niet langdurig openstaan en om schimmelgroei te voorkomen, houdt u het interieur van uw auto droog en schoon.

Schimmel Fouten

14 verrassende plaatsen waar schimmel zich verbergt in het huis

Zoals je nu kunt zien, zal schimmel leven waar het donkere, vochtige plekken kan vinden. Het is aan u om natte plekken te dweilen en de hoekjes en gaatjes in uw huis grondig schoon te maken om te voorkomen dat het zich welkom voelt.