Schimmelwerende badkamerverf voorkomt schimmel in de badkamer

Op veel plekken in je woning kunnen schimmelplekken ontstaan. Eigenlijk is het overal mogelijk, als de omstandig heden maar goed zijn voor de schimmelsporen. Als muren en plafonds langdurig vochtig zijn zullen schimmelsporen zich daar nestelen en zich ontwikkelen tot een schimmel. Langdurige schimmelvorming is op den duur schadelijk voor de woning, maar ook voor de gezondheid. Je kunt er allergische klachten door ontwikkelen en problemen krijgen met de luchtwegen. Daarnaast staan schimmelvlekken ook ontzettend lelijk en beschadigen ze het pleiser- en schilderwerk en het behang.

Als er verder geen vochtproblemen in de woning zijn, dan hoef je niet zo voor schimmel te vrezen. De badkamer daarentegen is een ruimte dat gevoelig is voor schimmel. Daar is het voortdurend vochtig en als er ook nog eens niet voldoende geventileerd wordt kunnen er op de wanden en het plafond zomaar van die lelijke schimmelplekken ontstaan. Een schimmelwerende badkamerverf is dan de oplossing.

Wat doet schimmelwerende badkamerverf?

Een schimmelwerende badkamerverf is een speciale verf die gebruikt kan worden in badkamers en waarmee je de wanden en het plafond mee kunt verven. De verf heeft een speciale samenstelling, waardoor het voor schimmel niet meer mogelijk is om zich op de vochtwerende verf te hechten en te groeien. Het is dus niet zozeer een schimmeldodende verf, maar een schimmelbestendige badkamerverf. Overal waar je deze verf aanbrengt zal schimmel geen kans meer maken. Lees hier meer over vochtwerende verf.

Hoe de schimmelwerende badkamerverf aan te brengen?

Is de muur van je badkamer aangetast door schimmel en wil je schimmelwerende verf aanbrengen? Dan zul je eerst de muur of je plafond zeer grondig moeten reinigen. Dit houdt ten eerste in dat je de bestaande schimmel moet verwijderen. Dit gaat niet zomaar met water en zeep. Hiervoor gebruik je een schimmelvreter, een algendoder of één van de andere producten die te koop zijn om schimmel te verwijderen. Wanneer je de schimmel hebt verwijderd, reinig je nogmaals de muur goed met water en eventueel een sopje. Nu is de muur schoon en kun je op de gebruikelijke wijze met een kwast of een roller de schimmelwerende badkamerverf aanbrengen.

Specificaties schimmelwerende badkamerverf

Met de schimmelwerende badkamerverf blijft je muur altijd fris en mooi en is schimmel definitief verleden tijd. Let wel op, dat ventileren in de badkamer altijd noodzakelijk blijft. De verf zelf is geurneutraal, zitten geen oplosmiddelen in en zeer sneldrogend. Reeds na vier uur is het al mogelijk om een tweede laag aan te brengen. Voor het beste resultaat wordt twee lagen altijd aangeraden. Verder is de verf in talloze kleuren verkrijgbaar, dus je kunt altijd een schimmelwerende verf vinden die bij jouw badkamer past.

Over de schrijver
Als vochtbestrijder help ik al je problemen met vocht op te lossen. Tevens handige tips geven over hoe bepaalde problemen zelf kan oplossen horen hier ook bij.