3 Meest voorkomende problemen metvocht in huis

Om snel en doeltreffend een oplossing te vinden voor vocht in huis is het van belang om het probleem zo snel mogelijk te constateren, en vervolgens de oorzaak te bepalen. We hebben de drie meest voorkomende vochtproblemen in huis op een rijtje gezet

Bekijk hier meer over alle soorten vochtproblemen en hun prijzen om het op te lossen

1. Optrekkend vocht

We spreken van optrekkend vocht wanneer water uit de bodem in de muren van de woning trekt. Dit gebeurt wanneer de vochtwering in de muren onvoldoende is, of zelfs helemaal ontbreekt. Hoewel de vochtplekken onder op de muur zullen starten, kunnen ze steeds verder naar boven trekken.

Wat kun je tegen optrekkend vocht doen?

Het is mogelijk de muren te onderkappen. Daarbij wordt er een vochtwerende laag aangebracht. De muren injecteren met een vochtwerende gel is ook mogelijk, afhankelijk van de situatie. Als derde is er nog de carebrick methode die werkt op basis van ventilatie en verdamping.

vochtproblemen in Huis

2. Doorslaand vocht

De gevel zal in de loop der jaren steeds meer poreus worden. Vocht kan in de poriën en scheuren van de gevel trekken wat tot vochtplekken leidt aan de buitenzijde die kunnen doortrekken naar binnen toe. Naast het aanzicht kan dit ook de integriteit van de buitenmuren aantasten waardoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

Wat kun je tegen doorslaand vocht doen?

Door de gevel te impregneren met een vloeistof vanaf de buitenzijde ontstaat er een waterwerende laag. Ook kan men kiezen voor het aanbrengen van vochtwerende verf. Indien noodzakelijk zal er een nieuwe gevelbekleding aangebracht moeten worden.

3. Condensatievocht

Deze vorm van vochtoverlast vindt vooral plaats in de keuken, badkamer en in kelders. Wanneer vocht in de woning niet voldoende naar buiten afgevoerd wordt zal dit neerslaan op koude oppervlakken. Dit is vaak zichtbaar op de vensters, het kan ook in de muren trekken.

Lees meer over:Waarom ventileren in huis zo belangrijk is

Wat kun je tegen condensatievocht doen?

Betere ventilatie is de oplossing voor condensatievocht. Soms is het openen van een raam al voldoende, in een aantal gevallen zal er een ventilatiesysteem geplaatst moeten worden.

Over de schrijver
Als vochtbestrijder help ik al je problemen met vocht op te lossen. Tevens handige tips geven over hoe bepaalde problemen zelf kan oplossen horen hier ook bij.

Copyright © 2024. Alle Rechten Voorbehouden